6 Sundhedsmæssige fordele af mørk chokolade

Mørk chokolade er for nylig blevet opdaget at have en række sunde fordele. Mens spise mørk chokolade kan føre til de sundhedsmæssige fordele, der er beskrevet nedenfor, husk, at chokolade er også højt indhold af fedt. Brug FitDay at holde styr på dine kalorier og ernæring, mens du arbejder hen imod dit vægttab mål.

1) Mørk chokolade er godt for dit hjerte

Undersøgelser viser, at spise en lille mængde mørk chokolade to eller tre gange om ugen kan hjælpe med at sænke dit blodtryk. Mørk chokolade forbedrer blodgennemstrømningen og kan hjælpe med at forhindre dannelsen af ​​blodpropper. Spise mørk chokolade kan også forhindre åreforkalkning (hærdning af arterierne).

2) Mørk chokolade er godt for din hjerne

Mørk chokolade øger blodgennemstrømningen til hjernen samt til hjertet, så den kan hjælpe med at forbedre den kognitive funktion. Mørk chokolade hjælper også reducere din risiko for slagtilfælde.

Mørk chokolade indeholder også flere kemiske forbindelser, der har en positiv effekt på dit humør og kognitiv sundhed. Chokolade indeholder phenylethylamin (PEA), den samme kemiske din hjerne skaber når du føle, at du falder i kærlighed. PEA opmuntrer din hjerne til at frigive endorfiner, så spiser mørk chokolade vil gøre dig gladere.

Mørk chokolade indeholder også koffein, en mild stimulans. Men mørk chokolade indeholder meget mindre koffein end kaffe. En 1,5 ounce bar af mørk chokolade indeholder 27 mg koffein, sammenlignet med de 200 mg fundet i en otte ounce kop kaffe.

3) Mørk chokolade hjælper med at kontrollere blodsukker

Mørk chokolade hjælper med at holde dine blodkar sunde og din omsætning usvækket at beskytte mod type 2-diabetes. De flavonoider i mørk chokolade også hjælpe med at reducere insulinresistens ved at hjælpe dine celler til at fungere normalt og genvinde evnen til at bruge din krops insulin effektivt. Mørk chokolade har også et lavt glykæmisk indeks, hvilket betyder at det ikke vil medføre store stigninger i blodsukkeret.

4) Mørk chokolade er fuld af antioxidanter

Mørk chokolade er fyldt med antioxidanter. Antioxidanter hjælper befri kroppen af ​​frie radikaler, som forårsager oxidative skader på cellerne. Frie radikaler er impliceret i aldringsprocessen og kan være en årsag til kræft, så spiser antioxidant rige fødevarer ligesom mørk chokolade kan beskytte dig mod mange typer af kræft og bremse tegn på ældning.

5) Mørk chokolade indeholder theobromin

Mørk chokolade indeholder theobromin, som har vist sig at hærde tandemaljen. Det betyder, at mørk chokolade, i modsætning til de fleste andre søde sager, sænker din risiko for at få huller, hvis du øver ordentlig tandhygiejne.

Theobromin er også en mild stimulerende, men ikke så stærk som koffein. Det kan dog være med til at undertrykke hoste.

6) Mørk chokolade er højt indhold af vitaminer og mineraler

Mørk chokolade indeholder en række vitaminer og mineraler, der kan understøtte dit helbred. Mørk chokolade indeholder nogle af følgende vitaminer og mineraler i høje koncentrationer:

  • Kalium
  • Kobber
  • Magnesium
  • Jern

Kobberet og kalium i mørk chokolade hjælp forebygge mod slagtilfælde og hjerte-kar-lidelser. Jernet i chokolade beskytter mod jernmangelanæmi og magnesium i chokolade hjælper med at forhindre type 2 diabetes, højt blodtryk og hjertesygdomme.