6 Overraskende kilder til fiber

Hvis du taler med nogen sundhed møtrik, vil du høre, at fiber er en vigtig ingrediens i at holde din vægt under kontrol og samtidig holde dit fordøjelsessystem regelmæssige. Undersøgelser har også vist, at fiber kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og diabetes. De fleste mennesker har brug for mindst 20 gram fibre om dagen, men afhængigt af din alder og køn, kan det være nødvendigt op til 35 gram om dagen.

Mens du måske har hørt, at gode kilder til fiber kommer fra frugt med hud, grønne bladgrøntsager, og fuldkorn, er der andre kilder til fiber, der kan overraske dig.

1. Bønner

Enten rå eller på dåse, bønner giver en masse fiber. Afhængigt af bønner, kan 1 kop tilbyde mellem 7,6-19,1 gram fiber. Tilføj bønner til retter i stedet for kød til en påfyldning måltid. Der er mange sorter af bønner, der passer næsten enhver form for parabol, herunder omfatter kikærter (bruges i hummus), sojabønner (såsom edamame), bages bønner, linser og refried beans.

2. Bær

Jordbær, blåbær, brombær og hindbær alle giver en god kilde til fiber. Hindbær har mest fiber med 1 kop tilbyder 11 gram fibre, mens jordbær har det laveste beløb per portion på 3 gram. Tilføj farverige bær (friske eller frosne) til yoghurt, smoothies, is, korn eller salater.

3. grønne ærter

Ofte betragtes som en stivelsesholdige grøntsager, som de fleste mennesker forsøger at undgå, en tjener (1 kop) af frosne ærter har 8,8 gram fibre. Ikke længere føler sig skyldige over at spise denne stivelsesholdige grøntsager og i stedet tilføje det til dine måltider til at hjælpe dig føler fyldigere længere.

4. Dåse græskar

Med 7 gram fibre i en 1 kop servering, dåse græskar giver dig en undskyldning for at have en bid af græskar pie i feriesæsonen. Bare husk, at det er den græskar, ikke den cirkel, som giver en god kilde til fiber.

5. fuldkornspasta

En kop hel-hvede nudler - ligesom spaghetti nudler - giver 6,3 gram per portion. Du skal finde pakker mærket som "fuldkorn" eller "hele hvede". Hvis du er usikker, kan du læse ingredienserne etiketten og sørg for den første ingrediens anført indeholder ordet "hele". Tilsæt 1 kop tomatpuré til din sauce, og du bare øgede fiberindholdet med 10 gram.

6. Hele hvedemel og Cornmeal

Disse er begge fremragende kilder til fiber, som du kan indarbejde i din bagning opskrifter. En kop hele hvedemel indeholder 12,8 gram fibre, og 1 af gule majsmel indeholder 9,8 gram fibre. Når din opskrift opfordrer til hvidt mel, så prøv at erstatte mindst 1/3 af det beløb, med hele hvedemel for at give en kilde til fiber. Prøv at bage hjemmelavet cornbread fra bunden for at få den ekstra fiber fra majsmel. For andre kilder til fiberrig korn, finde fødevarer fremstillet med byg, bulgur, havreklid eller boghvede.

Hvis disse fødevarer ikke passer til din smag palet, så husk lige, at alle frugter og grøntsager giver en god fedtfattig kilde til vitaminer og mineraler, med nogle tilbyder mere fiber end andre. Din yndlings korn kan også være høj i fiber; tjekke Ernæring Fakta mærke for fiber for% Daily Value kolonne (% DV). Hvis fiberindholdet er større end 20%, har du fået en god kilde. Omfattende fiber i din kost vil hjælpe dig med at leve et sundere liv.