6 mest populære Kunstige sødestoffer

Selv om der ikke er nogen officiel FDA definition, er det generelt accepteret, at kunstige sødemidler sødemidler, som er syntetisk i naturen, dvs. fremstillet, i stedet for naturligt forekommende. Grænsen mellem "naturlige" og "kunstig" kan være noget fuzzy til tider. Sucralose, et sødestof udvundet af sukker, vurderes til at være kunstig, mens rebaudiosid A i Coca-Colas Truvia sødemiddel, produceret via en patenteret proces ved hjælp af blade af en genetisk modificeret Stevia plante, betragtes som "naturlige". Alle kunstige sødestoffer er reguleret af den amerikanske Food and Drug Administration som fødevaretilsætningsstoffer.

Uanset deres nøjagtige klassificering, kunstige sødemidler er en stor del af sukkererstatning marked med virksomheder kappes om FDA godkendelse af nye nul eller lavt kalorieindhold kunstige sødemidler hvert år. Her er en liste over de mest populære:

Acesulfamkalium

Acesulfamkalium, først opdaget i 1960'erne, er omkring 200 gange sødere end sukker. Det er normalt markedsføres under navnet "Sunett", og findes i nogle tyggegummier, sirup kalorielette, og instant gelatine eller budding desserter.

Aspartam

Aspartam, mest almindeligt kendt i USA som den vigtigste ingrediens i Nutrasweet og Lige kunstige sødemidler, der findes i tusindvis af produkter over hele verden. Da det bryder ved høje temperaturer, er aspartam anvendes ikke så meget i bagning som nogle af de andre kunstige sødemidler. Det er også omkring 200 gange sødere end sukker

Cyklamat

Cyclamat-baserede sødemidler er i øjeblikket forbudt i USA, selv om de er tilgængelige i mere end 50 andre lande, herunder Canada og Storbritannien. Denne dobbelte status påvirker nogle velkendte kunstigt sødestof mærker, tvinger dem til at ændre deres ingrediensliste afhængigt af det land, de er beregnet til eventuelt salg i. For eksempel er de Sweet-N-Low og Twin Sukkersødemidler sælges i USA er saccharin-baseret, men i Canada, hvor saccharin er forbudt, de versioner af hver er cyclamat baseret.

Neotam

Neotam er et af de nyere kunstige sødestoffer, først er godkendt af Food and Drug Administration til brug i 2002, fremstillet af NutraSweet at supplere selskabets linje af aspartam-baserede sødemidler. Neotam er 8.000 gange sødere end tabellen sukker, og er markedsført som et "smagsforstærker," samt et sødemiddel. Det bruges primært i nogle hus-brand købmand juice, instant te blandinger og low-carb brød.

Saccharin

Den ældste af de kunstige sødestoffer, blev sacchrin først produceret i 1878, selvom det ikke blevet populære indtil manglen på Verdenskrig I. Saccrhin sukker er omkring 300 gange sødere end sukker, men har en ubehagelig metallisk eftersmag, så det i mange tilfælde blandes med andet sødemiddel.

Sucralose

Sucralose er den vigtigste ingrediens i det kunstige sødemiddel Splenda, der sælges i USA. Sucralose er afledt af sukker, der er skabt ved en kemisk proces, hvor de molekylære brint og ilt par i sukker er erstattet med chlor molekyler, hvilket resulterer i en sød stof. Ligesom alle de kunstige sødestoffer det tiltrækker forskellige negative sundhedsanprisninger, men alle, med undtagelse af cyklamat, er blevet bestemt til at være sikker af FDA.