6 måder du kan tilføje fiber til din kost

Tilføjelse fiber til din kost er afgørende for både din fordøjelse og hjerte sundhed. Det foreslås, at du spiser mellem 20 og 30 gram fibre hver dag for optimal sundhed. Hvis din sædvanlige fiber indtagelse er lav, at finde måder at tilføje fiber til din daglige menu kan virke skræmmende, men det er ikke så svært som det kan synes. Tjek disse nemme og velsmagende måder, du kan tilføje fiber til din daglige kost.

1. Start din dag med fiber. Fordi fiber findes i kulhydrater, og fordi mange populære morgenmadsprodukter er kulhydrat baserede, så sørg for din Morgenmad valg er et optimalt valg af fiber. Mange varme og kolde morgenmadsprodukter indeholder høje fiber tæller, som vil hjælpe dig med at få en flyvende start på din daglige fiber mål.

2. Op dit indtag af frisk frugt. Æbler er et populært fiberrig valg, men stopper ikke der. Appelsiner, blåbær og mørke kirsebær også masser af fiber. Du kan smide et par blåbær i havregryn om morgenen, eller bage pærer til dessert. Disse er nemme måder at tilføje fiber uden at gøre et stort offer.

3. Sammenlign etiketter. Din sædvanlige mærke af pasta sauce kan være velsmagende, men en anden kan indeholde 1,2, eller endda endnu 3 gram fibre per portion. Næste gang du går dagligvarer, gøre nogle sammenligning shopping for hæfteklammer, du køber, og overveje en version med højere fiber. 1 gram her eller der ikke synes måske af meget, men de vil tilføje op i løbet af flere måltider.

Du kan også benytte lejligheden til at udforske andre fiber fødevarer beriget. Producenterne har tilføjet fiber til alt, hvad du kan forestille dig. Fra yoghurt, til pasta, til frosne desserter, du kan finde masser af ekstra fiber i de typer af fødevarer, du kan lide at spise regelmæssigt.

4. Tilsæt grøntsager til yndlingsopskrifter. Kig efter muligheder for at øge fiber ved at tilføje friske grøntsager til fødevarer du tilberede. Prøv at tilføje hakkede tomater til spaghetti sauce, hakkede gulerødder i Sloppy Joes eller peberfrugt i din foretrukne farsbrød.

5. Spis flere bønner. Bønner er et glimrende valg for at tilføje fiber til dine måltider. Du kan øge dit indtag af side sider ligesom bagt bønner og bønne salat eller tilføje bønner som en ekstra ingrediens til gryderetter og hovedretter. Du kan også tjene dem som en vigtigste Hovedretter ved at gøre gule ærter eller sort bønne suppe.

6. Brug kosttilskud. Hvis du stadig har brug for måder at tilføje fiber til dine måltider, så prøv nogle af fiber kosttilskud, som virksomheder som metamucil. Dagens fiber kosttilskud er meget dem end i tidligere tider. Du kan købe tyggetabletter fiber tabletter, cookie-lignende skiver, eller endda fiber beriget drikke blandinger. Hvis du nyde bagning, så prøv at blande flavorless fiber pulver i dine foretrukne cookie, brownie, og kage lagkager.