6 anti-inflammatoriske Foods

Tilføjelse antiinflammatoriske fødevarer til din kost er en god måde at beskytte og forbedre din sundhed. Inflammation er din bodyâ € ™ s naturlige reaktion på irritation, traume eller infektion. Akut infektion tjener et formål; Det mobiliserer dit immunforsvar til at helbrede dig. Men når inflammation bliver kronisk, det forårsager en masse problemer. Sygdomme som IBS, colitis, astma, eksem, allergier, Alzheimers sygdom, fibromyalgi, gigt, fedme, hjerte-kar-sygdomme og endog kræft er alle blevet forbundet med kronisk inflammation. Forbrugende anti-inflammatoriske fødevarer kan hjælpe dig med at forebygge eller afhjælpe disse forhold.

Forskning tyder på, at en kost rig på anti-inflammatoriske fødevarer øger din forventede levetid og forbedrer din generelle kondition. Lad os € ™ s tage et kig på 6 antiinflammatoriske fødevarer:

1. Koldt vand fisk

De omega-3 fedtsyrer findes rigeligt i koldt vand fisk balance virkningerne af omega-6 fedtsyrer i din kost. Omega-6 fedtsyrer gøre din krop producere eicosanoider, der fremmer inflammation. De er fremstillet af omega-3 fedtsyrer eicosanoider modvirke deres inflammatorisk effekt. Laks, tun, makrel, ansjos, sardiner og sild er gode valg til at hjælpe dig med at bekæmpe betændelse. Når du får laks, men du skal sørge for er det vilde laks, da opdrættede laks indeholder et stof, â € ™ s meget provokerende.

2. Grøn te

Grøn te giver dig en stor mængde af antioxidant og anti-inflammatoriske polyfenoler. Hvis du drikker 3 kopper om dagen, du tilføjer omkring 300 mg polyphenoler til din daglige kost. De sundhedsmæssige fordele af grøn te er velkendte. Grøn te drikker har lavere risiko for en lang række sygdomme, herunder hjerte-kar-sygdomme og cancer.

3. Gurkemeje & Ginger

Disse to root krydderier har stærke anti-inflammatoriske egenskaber. Du kan bedst bruge dem friske, men hvis youâ € ™ re i stand til at få dine hænder på de friske rødder, kan du tilføje den tørrede krydderi til dine retter. Gurkemeje findes i karry og ingefær pulver er let tilgængelig i de fleste supermarkeder.

4. Grøntsager

Grøntsager er generelt en stor kilde til phytonutrients og antioxidanter, der hjælper kampen inflammation. Korsblomstrede grøntsager som blomkål og broccoli ikke kun give dig en lang række antioxidanter, men de giver også svovl, som din krop bruger til at producere antioxidanter. Løg og hvidløg er rige på C-vitamin og har stor anti inflammatoriske egenskaber.

5. Frugter

Frugt er rig på flavonoider, karotenoider og vitaminer, som giver både anti inflammatorisk og anti oxidant handling. For at drage fuld fordel af alle de gavnlige stoffer, der findes i frugt, kan du tilføje et bredt udvalg at din kost. Særligt gode valg er blåbær, jordbær, æbler, tærte kirsebær, citrusfrugter og papaya.

6. Olivenolie

Olivenolie har en god balance mellem omega-6 og omega-3 fedtsyrer, og hovedsagelig består af en omega-9-fedtsyre kaldet oliesyre, som er umættet og hæmmer inflammation. Ikke alene olivenolie give dig den rigtige form for fedtsyrer, indeholder den også et stof kaldet oleocanthal. Oleocanthal kæmper betændelse som ibuprofen gør, ved at hæmme aktiviteten af ​​et enzym kaldet cyclooxygenase i din krop. Forskning tyder på, at tilsætning af olivenolie til din kost sænker risikoen for at udvikle tyktarmskræft og inflammation sygdomme.