5 unikke ernæringsmæssige Superstars

Vi er alle bekendt med mange af de basale fødevarer at spise for overlegen sundhed såsom grøntsager, frugt og fuldkorn. Men der er faktisk nogle andre fødevarer, der ikke typisk kommer til at tænke, når man tænker på helsekost. Du vil måske blive overrasket over at erfare, at følgende fem kan være gavnligt at inkludere i din kost på grund af de kraftige ernærings- og sygdomsbekæmpende egenskaber, de indeholder.

5 unikke ernæringsmæssige Superstars

Cacao

Mere almindeligt kendt som kakao eller chokolade, cacao er bønne, der anvendes til at fremstille chokolade. Ifølge Jonny Bowden der skrev De 150 sundeste fødevarer på jorden, flavanoler i cacao bønner hjælpe med at opretholde et sundt hjerte-kar-system ved at forhindre fedt-lignende stoffer i blodet fra tilstopning arterierne. Typiske chokoladebarer og slik er fyldt med sukker og mejeriprodukter og er ikke nyttigt med sygdomsforebyggelse. I stedet kigge efter mørk chokolade lavet med mindst 70% kakaoindhold. Dr. Bowden anbefaler at have en ounce eller to af mørk chokolade et par gange om ugen.

Gærede fødevarer

Processen med gæring skaber sunde mikroorganismer, der er kendt som probiotika. Disse "venlige bakterier" hjælpe med at fremme både et sundt immunsystem og et sundt fordøjelsessystem. De spiller også en rolle i at kontrollere inflammation, som er et element af mange kroniske degenerative sygdomme. Dr. Bowden foreslår kimchee (fermenteret kål og andre grøntsager), sauerkraut (nonpasteurized), fermenteret soja (tempeh og miso), og æble cider eddike (rå, upasteuriseret).

Sea Grøntsager

Rig på mineraler, potentielle kræft kæmper egenskaber og forbindelser, der kan beskytte mod stråling og miljøforurening, hav grøntsager tjente en stjerne i Dr. Bowdens bog på grund af deres fremragende næringsindhold. Højdepunkter i deres ernæringsmæssige sammensætning omfatter jod, jern og calcium. Hav grøntsager findes ofte i japanske fødevarer, især sushi. Sorter af tang til at prøve omfatter arame, hijiki, tang, kombu, nori, og wakame.

Krydderurter og krydderier

Ikke kun gøre disse tilføje velsmagende varianter til mad, de giver også stærke fytokemikalier og antioxidanter, der tilbyder store sundhedsmæssige fordele. Brug en bred vifte i dine måltider og kombinere dem, fordi forskning har vist, at de arbejder synergistisk. I sin bog, Dr. Bowden nævner en hel: kanel til at reducere blodsukkeret, spidskommen og ingefær for bedre fordøjelse, hvidløg som et kolesterolsænkende middel og kræft-hæmmer, oregano med sin svampedræbende, antibakterielle og antiparasitære egenskaber, og gurkemeje til lette arthritis og ledbetændelse.

Kaffe og te

Kaffe er i virkeligheden en stor kilde til antioxidanter og kan forbedre den mentale og fysiske præstationer. Men hvis du er tilbøjelig til angst eller søvnløshed så kan det være klogt at undgå denne koffeinholdige drikke. Indeholder mindre koffein er te (sort, grøn og hvid), som indeholder potente antioxidanter kaldet polyfenoler. Mange af disse har vist sig at have kræft kæmper virkninger. Sort te især er med til at understøtte sunde blodkar og lavere kolesterol. Grøn te har været forbundet med at forebygge flere typer af kræft, sænke risikoen for koronararteriesygdom, og vægttab. Det indeholder også theanine som bidrager til afslapning og en forbedret humør.

Disse fem sundhedsfremmende fødevarer er et par muligheder for at overveje at integrere i din kost for at øge kroppens sygdomsbekæmpende kapaciteter. For mere information og ideer tjek de 150 sundeste fødevarer på jorden ved Jonny Bowden. Naturen giver os en utrolig sortiment af fødevarer, der indeholder utallige næringsstoffer, fytokemikalier og antioxidanter, som vores krop har brug for at bevare sundheden. Holde fokus på en overflod af sunde vegetabilske fødevarer efterlader mindre plads til de stærkt forarbejdede, tomme kalorieindhold fødevarer.