5 tips om Dry Skin Care

5 tips om Dry Skin Care
Det er stadig vinter, og i mange geografiske regioner i hele verden, vinter luft er temmelig koldt, blæsende og tørt. Under sådanne forhold, vores hud tørrer så godt, hvilket resulterer i huden revner, ubehag og endda tidlig ældning. Her er nogle enkle regler for dem, der ønsker at have ung og smuk hud hele året rundt.

Ophold dig ikke for længe i Bath

Når vejret bliver koldt og blæsende, mange mennesker finder trøst i varmt brusebad eller en halv time bade. Alligevel præsentere lange "vand" sessioner den korteste vej til tør hud og sprækker i huden. Derfor forsøge at tilbringe så lidt tid i bruser som du kan, og tage varmt brusebad snarere end varmt dem. Vær opmærksom på din sæbe samt; regelmæssige sæbestykker vil tørre din hud den mest, så du bør skifte til bruser geler, især de særlige geler designet til følsom eller tør hud. Når du kommer ud af bruser tørre selv op, men ikke gnide huden med håndklædet for meget, da det præsenterer ekstra traumer for din hud. Mens huden stadig dumpe efter badet, anvende nogle fugtighedscreme, på denne måde cremen vil være mere effektiv.

Kjole efter vejret

Tør hud er særlig følsom og er tilbøjelig til mikro-traumer. Tør hud får ridser, revner lettere samt kan skabe ubehag fra stort set enhver form for kontakt. Det er således afgørende at reducere antallet af mikro-traumer din hud bliver i løbet af vinterhalvåret. Især prøv ikke at bære uld eller polyester materiale (strittende fibre vil være enten for massivt for kroppen, eller forårsage kløe). Giv præferencer til bløde materialer, bomuld og silke. Når det er muligt, slid baggy tøj.

Kunstigt holde luften fugtigt

En anden pålidelig måde at "snyde" vinterkulden er ved at skabe dit eget vejr derhjemme. For at gøre dette, købe en luft ionizer og opbevares ved 30-50% luftfugtighed.

Undgå stress

Det er et kendt faktum, at stress alvorligt kan påvirke vores helbred. Desuden, hvis personen lider af psoriasis, så stress vil blive afspejlet på huden i form af grimme plaques. På den anden side kan stress påvirke sund hud samt. Jo mere person er under stress, mindre fugt hans eller hendes hud vil være i stand til at fastholde og dermed huden får tør.

Se din vægt

Nogle undersøgelser viser, at strenge diæter og vegetariske livsstil forbedre ens generelle hud tilstand og lindre hudsygdomme. Men vinterferien er bestemt ikke den periode af året, hvor vi ser vores ernæring omhyggeligt. Selv hvis din julemiddag ikke udgør så meget trussel mod din talje folk bruger i gennemsnit 6-7% mere mad i løbet af vinterhalvåret. Prøv at undgå denne tendens, og gå let på kalkun, kartoffelmos, og tærter i løbet af sæsonen. Navnlig gå let på alkohol, samt fedtholdige og dagbog fødevarer.