5 ting at vide om Sushi

5 ting at vide om Sushi
Sushi boom er aftaget i mange lande over hele verden. Det synes, alle har nogensinde spist sushi. For mange mennesker er dette i første omgang eksotisk japansk ret forvandlet til et fast punkt på menuen. Men striden om hvorvidt sushi er sundt eller ikke stadig er varm. Her vil vi forsøge at besvare de mest almindelige spørgsmål om sushi.

De siger fisk indeholder meget af kviksølv. Betyder det, at spise meget sushi er farligt?

Nogle fisk - herunder laks og tun bruges til sushi og ruller - har kviksølv i dem. At sige, at en del af sushi indeholder risikabel mængde kviksølv ville være overdrivelse. Ris, grøntsager, tang og omelet udgør større andel af skålen. Selv hvis du har udelukkende sushi kost, vil du ikke forbruge mere end 150 g fisk om ugen. På samme tid er den øvre grænse af fede fisk forbrug er 1,3 Ib (600 g) om ugen. Det bør være dobbelt så mindre for piger, gravide og ammende kvinder.

Kan sushi betragtes som en kosten måltid?

Ja, det kan, i forhold til hvad vi normalt har til frokost. Medium sushi roll giver omkring 350 kcal, og er temmelig lav på fedt (3,6 g). Bemærk, at kun 2 g af denne samlede fedtindhold er såkaldte mættede fedtstoffer er ansvarlige for høje kolesterolniveauer. Sammenlign med 15 g mættet fedt i regelmæssig hamburger.

Hvad er usundt om sushi?

Den eneste usunde ingrediens i sushi er salt. Nogle mennesker tror, ​​sojasovs kan gøre sund erstatning for salt. Dette er ikke sandt. 2-3 teskefulde af sojasovs kan indeholde op til 1 g salt (daglig saltindtag for voksne er ikke mere end 6 g), så prøv at være moderat på sauce.

Ris er en korn. Betyder det, at sushi er opfedning?

Teoretisk set kan du få fat på næsten alt givet ubegrænset forbrug. For så vidt angår ris angår, er det langt fra at være lavt kalorieindhold. Den er rig på simple kulhydrater. På den anden side, sushi indeholder eddike, der hæmmer på kulhydrater optagelse og krydderier, fremskynde stofskifte midlertidigt. Du kan sige dette har en balancerende virkning.

Er sushi og sashimi lige sundt?

Nej. Faktisk er sashimi skiver fiskefilet. Det er rigt på proteiner og fedtsyrer på den ene side og indeholder kviksølv på den anden. Så vær forsigtig. En sashimi portion gør halvdelen af ​​dit daglige indtag.