5 sygdomsbekæmpende fødevarer du skal spise i dag

Med den overflod af sygdomsbekæmpende kosten muligheder som natur, er det umuligt at plukke kun fem bestemte fødevarer, som at fokusere. Hvor uretfærdigt det ville være at ikke de hundredvis af andre ernæringsmæssige superstjerner! For bedst forenkle hvad en enorm liste, der ville være, så tjek følgende fem kategorier, der omfatter en bred vifte af fantastiske fødevarer. Variation er vigtigt! Ifølge Dr. Fuhrman i sin bog spiser for at leve, spise størstedelen af ​​din kost fra disse fem grupper af fødevarer kan medvirke til at reducere din risiko for mange typiske kostrelaterede sygdomme herunder: hjertesygdomme, kræft, type II diabetes, slagtilfælde, gigt , osteoporose, gigt, astma, fibromyalgi og irritabel tyktarm.

5 sygdomsbekæmpende fødevarer du skal spise i dag

1. Grøntsager

Selvfølgelig er disse nummer et på listen! Grøntsager bør udgøre en stor del af din kost og kan næsten spises i ubegrænsede mængder. Der er ingen dårlige så sørg for at indarbejde en lang række, så du kan drage fordel af deres omfattende udvalg af vitaminer og mineraler. Plant fødevarer er rige på fytokemikalier, som forskning viser er stærke kræft hæmmere. Bladgrøntsager såsom grønkål og collards især er de mest næringsstof-tætte fødevarer du kan spise. Det betyder, at du får det maksimale ernæring for den mindste mængde af kalorier. Spis en regnbue: gå til røde radiser, appelsin søde kartofler, gule løg, grønne broccoli og lilla aubergine, for blot at nævne nogle få. Hvis du er usikker på, hvordan man forbereder disse elementer, gøre en hurtig søgning på nettet - nogle gange den bedste forberedelse er simpelthen at tjene det rå!

2. Frugt

Ligesom med veggies, er der ingen dårlige frugter. Ud af alle de fødevarer valgmuligheder, frugter (og grøntsager) er de to fødevarer, der har den største korrelation med levealderen. Spis et bredt sortiment af frugter for deres utrolige sygdomsbekæmpende næringsstoffer og hjælpe tilfredsstille din søde cravings. Og ja, de indeholder naturligt forekommende sukker, men det er meget forskelligt fra det raffinerede sukker, der findes i sodavand, slik og bagværk. Sukkeret fra frugt er pakket ligesom naturen er bestemt sammen masser af vitaminer, antioxidanter og fiber, så du kan føle sig godt om at hengive sig til frugt regelmæssigt. Skyd i mindst tre om dagen.

3. Bønner og bælgfrugter

Fuld af hjerte-sund fiber, bønner og bælgfrugter er gode kilder til protein og hjælpe med at holde dig følelsen fuld. De hjælpe med at opretholde en sund blodsukker og har været forbundet med at sænke risikoen for kræft og fedme. Garbanzo bønner, linser, sorte bønner, flækærter og kidneybønner er et par eksempler i denne kategori til at prøve. Top din salat med en håndfuld eller puré nogle som dip til veggies! Dr. Fuhrman anbefaler mindst en kop per dag.

4. Fuldkorn

Mens spise højt forarbejdede kerner kan bidrage til fedme og diabetes, forbrugende fuldkorn kan hjælpe med at holde dig slank og sund. Disse bør ikke spises i ubegrænsede mængder, da de ikke er så næringsrige som frugt og grøntsager. Men de giver en glimrende kilde til energi med mere næring end raffineret korn. Prøv havre, quinoa, amaranth eller teff og forlade husholdningsmaskiner, cookies, kiks, ruller og kager lavet med "beriget hvedemel" på hylderne.

5. Nødder og frø

Pakket med sunde fedtstoffer, der er forbundet med nedsatte satser for kræft og hjertesygdomme, nødder og frø er fødevarer, du vil medtage i din daglige kost for overlegen sundhed. Fordi de er rige på fedt og kalorier, en ounce eller to om dagen er alt hvad du behøver. Gå efter for rå i stedet ristede / saltede at maksimere deres ernæringsmæssige fordele. Prøv tahini (sesamfrø smør) eller møtrik Butters såsom mandel eller cashew for lidt noget andet.

Husk, sygdom er lettere at forebygge end at behandle. Nøglen til at forebygge sygdom er at vælge din mad bevidst og klogt. Undgå tomme kalorieindhold fødevarer med mangelfuld næringsstoffer og fibre. Sats på de ovennævnte valg, som har den højeste næringsstof pr kalorieindhold ratio, og da Dr. Fuhrman siger, spiser for at leve!