5 Must Haves til din kost

5 Must Haves til din kost

En sund kost kan være svært at komme i gang, men udbyttet er enorme. Ifølge Mayo Clinic, en velafbalanceret kost, der indeholder en række fødevarer fra hver mad gruppe er din bedste satsning, når det kommer til at opfylde dit daglige behov af næringsstoffer. En velafbalanceret kost kan også tilbyde beskyttelse fra en bred vifte af sundhedsmæssige komplikationer, fra hjertesygdomme til kræft. De følgende fem næringsstoffer er ikke de eneste, du har brug for, men de er et nemt sted at komme i gang.

Fiber

Ingen kost er komplet uden en sund dosis af fiber hver dag. Dette næringsstof spiller en rolle i mange aspekter af dit helbred. Det hjælper med at fremme en sund fordøjelse, beskytter sundheden for din tarm, hjælper med at kontrollere blodsukkeret og hjælpemidler i at holde dit kolesteroltal i skak, som kan sænke din risiko for hjertesygdomme, rapporterer Mayo Clinic.

Desuden fiber fordøjer langsomt, som kan hjælpe dig med at kontrollere din appetit ved at holde dig følelsen fuld i længere tid. Faktisk, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nutrition, tilføjer fiber til et vægttab kostplan er en effektiv måde at fremme succes. Men mange amerikanere ikke få den anbefalede mængde af fiber i deres kost. Tilføj fiberrige fødevarer til din kost for at få de mange fordele.

Kulhydrater

Carbs ofte får en dårlig rap, men sandheden er, at din krop har brug for dem for energi, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Kulhydrater omdannes til glukose, som kroppen bruger til brændstof motion og dag-til-dag aktiviteter. Men der er gode og dårlige kulhydrater. Tricket er at vælge de rigtige.

Du ønsker komplekse kulhydrater, som fordøje langsomt, hvilket giver dig længere varig energi. Du ønsker at holde sig væk fra de fleste simple kulhydrater, som giver dig et hurtigt skud af energi, men er brændt hurtigt, ofte efterlader dig træt snart efter. Ifølge forskning på Harvard School of Public Health, en dårlig kost, som omfatter raffinerede kulhydrater, øger risikoen for depression med så meget som 41 procent.

Herunder kulhydrater i din kost er ikke nødvendigvis svært, men at vælge de rigtige kan være en vanskelig opgave. Den lejlighedsvise "dårlige" carb kommer ikke til at ødelægge dit helbred mål, men stikning med sundere udgave meste af tiden er en nem måde at opretholde din energi niveauer og regulere dit humør.

Protein

Protein er byggesten for mange af kroppens funktioner. Uden det, risikerer du af en lang række sundhedsproblemer. Ifølge det amerikanske landbrugsministerium, protein er vigtig, fordi den:

  • Hjælper med at fremme en sund energi niveauer
  • Holder dine knogler, hud, muskler, brusk sundt
  • Spiller en rolle i hormon og enzymaktivitet.

Protein findes i en lang række fødevarer kilder, så du er sikker på at finde noget, du nyder at spise.

De fleste amerikanere får nok protein, men det kan være svært at vælge de rigtige. Generelt ønskede fedtfattige mejeriprodukter og magert kød, som hjælper med at holde fedt og kalorieindtag under kontrol. Det svarer til en sundere vægt og bedre generelle sundhed.

Vitamin D

D-vitamin spiller en vigtig rolle i din knogle sundhed, og det kan endda forhindre visse former for kræft, herunder bryst- og tyktarmskræft, bemærker Harvard School of Public Health. Mange amerikanere ikke får nok D-vitamin, så det er på tide at begynde at være opmærksom på det. Desværre er det ikke i alt for mange fødevarer kilder, så tal med din læge om at tilføje et supplement til din kost. Man kan angive en vitamin foruden fødevarer, der er rig på vitamin D.

Fedtstoffer

Du vil måske blive overrasket over at opdage, at fedtstoffer er faktisk en vigtig del af en sund kost. Det er dog ikke alle fedtstoffer er skabt lige, så det er en god ide at gøre dig bekendt med de forskellige typer, så du kan træffe sunde valg. The American Heart Association opfordrer dig til at vælge flerumættede, monoumættede og omega-3 fedtsyrer og begrænse eller undgå transfedtsyrer og mættede fedtstoffer. Dette sikrer, at din krop har energi, og at dine celler er sunde.

Omega-3 fedtsyrer kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme. Fedtstoffer også isolere din krop og indre organer og spiller en rolle i hormonproduktionen. Så det betaler sig ikke at springe dem helt.

Gør Eating Easy

Med alle disse oplysninger, kan det virke som at spise sundt er bare alt for overvældende. Det behøver ikke at være. Ved at vælge en række fødevarer fra hver mad gruppe og spise alt med måde, kan du få de næringsstoffer din krop har brug samtidig holde din kalorieindhold og usund fedtindtag under kontrol.

Følg de råd af Vælg min plade retningslinjer fra USDA og fylde halvdelen af ​​din tallerken med frugt og grøntsager. Del den anden halvdel af din tallerken mellem protein og korn. Med meget lille indsats, vil du træne dig selv til at gøre daglige beslutninger, der understøtter et godt helbred.