5 Fordele ved Stretching

Selvom det varmt debatteres, om strække hjælper med at forhindre skader, de andre fordele ved at strække er mange og faktuelle. Stærkt udnyttes i pilates og yoga, strække støttes bredt i dag som en vital del af fitness. Med evnen til at reducere stress, lindre lændesmerter, øge fleksibiliteten og mere, udspænding bør blive en del af alles øvelse rutine.

1. Øget cirkulation

Selv om det er almindeligt diskuteret, om strække forhindrer skade eller ej, har det vist sig at øge omsætning. Selvom udspænding ikke nødvendigvis direkte forhindre skade fra overforbrug, det gør øge blodgennemstrømningen og levering af næringsstoffer til muskler og brusk. Dette reducerer muskelømhed efter at have arbejdet ud. Jo mindre øm dine muskler er, jo mindre smertefuldt det vil være at arbejde de samme muskler og til at udøve i almindelighed og mere komfortabel din dag-til-dag liv vil være.

2. Fleksibilitet

Der er fire vigtigste mål for den samlede fitness: aerobic, muskuløs, kropssammensætning og fleksibilitet. Den vigtigste måde at øge din fleksibilitet er ved at strække.

Som du alder, dine muskler gradvist blive kortere og strammere, reducere din generelle fleksibilitet. Denne begrænsning gør dig mere modtagelig for muskler, sener og ledskader. Strækker er hovedansvarlig for at øge fleksibiliteten og reducerer disse risici. Øget fleksibilitet giver dig også mulighed nemmere at udøve.

3. Øget Range of Motion

Stretching har vist sig effektivt at øge vifte af bevægelse i leddene. Bedre vifte af bevægelse giver dig mulighed for at holde bedre balance. Bedre balance betyder, at du er mindre modtagelige for fald og de deraf skader (af særlig betydning, som du alder). Øget vifte af bevægelse hjælper også til at holde dig op og flytte.

4. Reducer Stress

Alle har stress. Alle er konstant på udkig efter nye metoder til lettelse. Som alle former for motion, fleksibilitet øvelser som strækker har stærke stress-sprænge evner. Stress forårsager dine muskler til at trække sig sammen, bliver anspændt. Denne spænding kan have negative virkninger på næsten alle dele af din krop. Blide strækøvelser slappe spændte muskler, der er forbundet med stress. Også, da stretching er en øvelse, det har de samme endorfin-styrke virkninger, forbedre dit humør og den måde, du føler i almindelighed.

5. Lindre lændesmerter

Millioner af mennesker kæmper med kroniske lændesmerter. Strækker er en glimrende måde at styrke den nedre ryg muskler, lindre ømhed og smerter. Da mange muskler (quadriceps, hamstrings, lænd muskler og hip flexors) bidrage til din kropsholdning, strække disse muskler har evnen til at reducere eller eliminere lændesmerter.

Sandheden om, hvorvidt strække forhindrer skade kan ændre fra den ene dag til den anden, afhængigt af hvad ekspert du høre. Men faktum er stadig at strække har mange fordele uden at forebygge skader. Du kan leve et mere behageligt hverdag, øge din fleksibilitet og lindre stress og smerte bare ved at gøre et par strækninger før, efter eller adskilt fra din træning.