5 Foods ødelægge Teeth

Vi fik ofte at vide i vores barndom, at spise slik ville få tandpine og blev tilbudt at spise et æble i stedet. Men forskerne fra Kings College London Dental Institute har fundet, at æbler er ikke nogen sundere end slik, når det kommer til tandsundhed. Kun få mennesker ved, at den skadelige virkning af æbler på tænderne er ca. 4 gange større end for kulsyreholdige drikkevarer.

5 Foods ødelægge Teeth

1. Æbler og Dental Health

Forskere har anslået, at nogle former for æbler indeholder 4 teskefulde sukker, som øger niveauet af surhed i munden. Det er kendt, at calcium neutraliserer syre, det styrker også knoglevæv, herunder tænder. Derfor ernæringseksperter anbefaler at spise æbler med et stykke ost. Rengøring dine tænder før spisning vil også hjælpe til at beskytte tænderne under måltider.

Som bemærket af David Bartlett, leder af afdelingen for Protetik på Kings College, kan problemet ligge ikke blot i, hvad vi spiser, men hvordan vi gør det. Når en person spiser et æble langsomt, høje niveauer af syre har tid nok til at skade tænderne. Denne konklusion blev foretaget af eksperterne efter at have studeret mere end 1000 personer i alderen 18-30 år. Eksperterne var interesserede i forbindelsen mellem de frivillige kost og hastigheden af ​​problemer med deres tandemaljen og dentin. Endelig viste det sig, at de mennesker, der elskede æbler, havde 3,7 gange højere risiko for at beskadige dentin.

2. Drikkevarer, der ødelægger dine tænder

Vin, øl og juice gør chancen for tandsygdomme 4 gange højere i tilfælde af regelmæssig indtagelse af disse drikkevarer. Læger anbefaler en klog beslutning - at drikke juice med et sugerør og vælge frisk frugtsaft uden sukker. Vin bør overlades til ferie, og det vil være nyttigt for både tænder og tallet for "glemmer" om eksistensen af ​​øl.

3. myslibarer og Oral Health

Grunden nyttige myslibarer er medtaget i tandlægernes sorte liste er højt indhold af sukker. Læger anbefaler at spise mindst 5 gange om dagen (herunder frokost og eftermiddag snacks). En sådan kost vil bidrage til at undgå snacking - fordi de fleste ofte er det korn barer, der er bemærket, når der ikke er tid til en betydelig frokost.

4. tandbørstning efter måltider og Dental Health

Af den måde, børste tænder umiddelbart efter at have spist, er ikke så brugbar som det er almindeligt troet. Tandemaljen, blødgjort af syrer, er meget sårbare, og tandbørstning vil forårsage endnu større skade. Hvis du ønsker at børste tænder efter at have spist, skal du blot vente i 30 minutter.

5. Er Tyggegummi Harm eller Hjælp Dental Health?

De tandlæger har ikke nogen enstemmig holdning til tandkød: i udtalelsen fra Dr. Junket fra Boston University, nogle sukkerfrie tandkød (især dem med en frugtagtig smag) indeholder syre. Denne syre påvirker tandemaljen, hvilket øger risikoen for skader.

Imidlertid har undersøgelser vist, at tygge en gummi efter en væsentlig måltid og selv efter snacking vil bidrage til at mindske risikoen for karies med ca. 40%. Et tyggegummi er især effektiv, hvis den tygges i 20 minutter efter at have spist, når syren er ekstremt aggressive.