4 uger gravid

4 uger gravid
Kramper kan signalere tidlige graviditet.

Store ting sker for både dig og barnet i løbet af fjerde uge af graviditeten, selvom du kan stadig være helt uvidende om, at du forventer. Da lægerne tælle din graviditet fra den første dag i din sidste menstruation cyklus, din baby er faktisk kun to uger gammel, når du er fire uger henne.

Dit barns udvikling

Ved begyndelsen af ​​den fjerde uge i cyklussen, er det befrugtede æg bliver en blastocyst, eller en kugle af celler. Denne bold har rejst ned din æggeleder og bliver klar til at gøre sig selv hjemme i din livmoder. Denne proces, der kaldes implantation, involverer blastocyst gravende i til foring af livmoderen, og det vil ske i løbet af denne uge.

Implantation af blastocyst

Ifølge University of New South Wales, forekommer processen i flere trin:

  • Først omkring syv dage efter undfangelsen, blastocyst klæber til slimhinden i din livmoder. Den blastocyst stopper, og ruller, indtil den finder et sted at vedhæfte.
  • I løbet af de næste to til tre dage, blastocyst bevæger dybere ind i endometrium eller livmoderslimhinden. På det tidspunkt blastocyst implanteres fuldstændigt, vil det blive fuldstændigt begravet.
  • Omkring 12 dage efter undfangelsen, eller i slutningen af ​​denne uge, koagulering plug former. Dette lukker overfladen af ​​endometriet omkring blastocyst, der giver en lun sted for at vokse.

Celler begynder at differentiere

Som det tillægger livmodervæggen, blastocyst undergår nogle ændringer af sine egne. Cellerne i blastocyst fortsat at fordele og differentiere sig. I midten af ​​denne uge, blastocyst har to meget forskellige lag af celler. Det ydre lag vil beskytte og fodre barnet, og det indre lag vil fortsætte med at danne i embryoet.

Blastocyst begynder at producere hCG

Så snart den har gjort sig hjemme i din livmoder, vil blastocyst begynde at producere et hormon kaldet "humant choriongonadotropin" (hCG). Dette hormon vil indtaste din blodbanen og i sidste ende vil nå koncentrationer høje nok til at blive opdaget af en graviditetstest.

Din Ændring Krop

4 uger gravid

Som blastocyst implantater sig i din livmoder, du måske eller måske ikke mærke nogle symptomer. Ikke alle oplever disse tegn, og det er helt muligt, at du vil føle, at intet er anderledes.

Implantation blødning

Ifølge Mayo Clinic, kan nogle kvinder, måske så mange som 30%, oplever lys spotting, kaldet implantation blødning. Denne blødning et par dage før du forventer din menstruation, og det falder sammen med blastocyst indlejring sig i foring af din livmoder. Som blastocyst Burrows i, kan det fortrænge nogle af de omkringliggende celler. Implantation sker ikke for alle, men her er hvordan at vide, om det sker for dig:

  • Blødning er fire eller fem dage for tidligt at være din menstruation.
  • Blødning er meget lys, der varer kun et par timer eller en dag.
  • Spotting kan være lys rød, lys brun eller lyserød.

Implantation Kramper

Nogle kvinder rapporterer også har kramper under implantation fase af graviditeten. Denne følelse kan ligne lette menstruationskramper, men den forekommer et par dage før du normalt ville få din menstruation. På eget, dette er ikke et tegn på graviditet, men hvis du også oplever lys spotting, kan det yderligere bekræfte din mistanke. Men hvis du bemærker alvorlige kramper eller blødning, skal du kontakte din læge eller jordemoder med det samme. Dette kan være et tegn på abort eller graviditet uden for livmoderen.

Mere at vide om uge Fire af din graviditet

4 uger gravid

Download denne graviditet kalender

Uanset om du oplever symptomer, kan du være i stand til at teste for graviditet omkring slutningen af ​​denne uge. Da blastocyst begynder at frigive hCG, så snart den implantater, kan du tage en tidlig graviditet test for at se om du kan opdage dette hormon. Nogle tidlige tests hævder at være nøjagtig op til fire dage før menstruationen er forfalden. Men hvis du modtager et negativt resultat med denne test, så fortvivl ikke. HCG niveauer i din krop vil fortsætte med at stige, og du får et mere præcist resultat, efter at du officielt gået glip din menstruation.

Hvis du har brug for hjælp at hente graviditet kalender, så tjek disse nyttige tips.

Ser frem

Mens nogle kvinder oplever implantation blødning og kramper, mens andre ikke har nogen tegn på, at deres liv kan være ved at ændre sig. Vær ikke bekymret, hvis du ikke mærke noget. Din krop ændrer sig i store måder, og snart din baby vil gøre sin tilstedeværelse kendt.

Se «Graviditet Uge 3

Se Graviditet Uge 5 »