4 Tegn du får alt for meget natrium

Natrium er afgørende for dit helbred, som din krop har brug for det til at udføre normale kropsfunktioner. Salt er ansvarlig for at balancere mængden af ​​væske i kroppen og sikre dine muskler kontrakt, som de burde. Natrium er også nødvendig for at bistå med nerve funktioner. Derfor er du nødt til at indtage salt på daglig basis, men du har også brug for at vide, hvor meget til at forbruge, som natrium overdosis kan være farligt for dit helbred. Din krop har brug mindst 500 mg salt om dagen, og du bør ikke overstige 2.300 mg om dagen, hvis du er en sund voksen. Men hvis du lider af forhøjet blodtryk, diabetes eller nyresygdom, den maksimale daglige indtagelse af natrium sænker til 1.500 mg om dagen.

Her er nogle tegn på, at du indtager for meget natrium:

1. ekstrem tørst

En fælles tegn på overskydende natrium indtag er ekstrem tørst - og du har sikkert bemærket, at du bliver tørstig efter at have spist salt mad. Hvis du vågner op tørstig midt om natten eller om morgenen, kan det betyde, at du indtaget for meget salt den foregående dag. Hold efterretning tegn; hvis det bliver sædvanligt, betyder det, du har brug for at ændre din kost, før denne overskydende salt forbrug negativt påvirker dit helbred.

2. oppustet fornemmelse

Efter indtagelse af for meget salt, vil du sandsynligvis føle oppustet og utilpas. Natrium er et mineral, der naturligt bevarer vand, og en bivirkning af denne væskeophobning er en oppustet fornemmelse. Dette er også et tegn på at være opmærksom på, som en konstant oppustet følelse kan betyde, at du spiser for meget salt.

3. højt blodtryk

En af de vigtigste (og mest truende) tegn på overskydende natrium i kroppen er forhøjet blodtryk, og det kan sætte dig i risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde blandt andre lidelser. Når nyrerne ikke kan slippe af med overskydende natrium, er det sat i dit blod stream. Når dette sker, dit blod volumen øges, da natrium magnetizes og bevarer vand. Dette rejser ikke kun dit blodtryk, men det tvinger dit hjerte til at arbejde endnu hårdere for at pumpe blodet gennem dine skibe, placere belastning på dine arterier og andre organer.

4. Osteoporose

En anden farlig virkning indtage for meget natrium er risikoen for at udvikle osteoporose. Hvis dine ben allerede er ved at blive svag og skør, kunne det være en indikation af, at du indtager for meget salt. Dette skyldes, natrium reducerer din knogletæthed, hvilket får dem til at miste styrke. Natrium griber også med kroppens evne til at optage calcium-næringsstof, som er afgørende for at opbygge og vedligeholde knogler sundhed. Derfor bør du skære ned på natrium nu for at sikre stærke knogler i fremtiden og for at mindske din risiko for knogleskørhed.

For at holde din natrium indtag i skak, tilberede dine måltider i hjemmet når det er muligt og styre fri af fastfood, forarbejdede fødevarer og andre fødevarer, der har et højt natrium. Også, drikker en overflod af vand hver dag for at skylle overskydende natrium ud af dit system.