4 Sundhedsmæssige fordele af Niacin

Niacin eller vitamin B3, som det også kaldes, er involveret i mere end 50 metaboliske processer, der er beregnet til at vende kulhydrater til energi. Ud over at levere energi til cellerne fra hele kroppen, niacin er også ansvarlig for integriteten af ​​disse celler. Videre er anført nogle af de processer niacin deltager i:

  • Antioxidant virkning
  • Blodsukkerkontrol
  • Nedsættelse af kolesteroltallet
  • Afgiftning
  • Produktion af binyrebarkhormoner
  • Produktion af saltsyre i maven
  • Produktion af kønshormoner

Vitamin B3 vil også slå fedt til energi, da det også er involveret i fedtstofskiftet. Nedenfor er beskrevet nogle af de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved dette vitamin.

1. Niacin sænker kolesterol niveauer

Vitamin B3 nedsætter LDL (low-density lipoprotein) kolesterol og triglycerid-niveauer. Udover at sænke LDL-kolesterol, der er kendt som dårlige kolesterol, niacin øger også HDL (high-density lipoprotein) kolesterol niveauer, der er kendt som gode kolesterol. Faktisk sidstnævnte virkning synes at være mere fremtrædende end effekten på LDL-cholesterol. Dette vitamin er i stand til at reducere kolesteroltallet ved at forhindre dette stof i at blive akkumuleret i leveren og på arterierne. Til dette er det nødvendigt niacin, der skal tages i høje doser og selv om det er meget effektivt på egen hånd, nogle gange kan det også kombineres med andre medikamenter.

2. Vitamin B3 og forebyggelse af åreforkalkning

Niacin er også involveret i produktionen af ​​histamin, som er en kemisk forbindelse, som kan dilatere blodkar. På denne måde blodcirkulationen forbedres til alle områder af kroppen, hvilket betyder, at hænder og fødder vil drage fordel af denne virkning, også. Ved administration i høje doser, inositol hexaniacinate - i form af niacin ansvarlig for denne effekt, er i stand til at forebygge åreforkalkning. Desuden er risikoen for hjerteanfald og perifer karsygdom aftager også betydeligt. Blodcirkulation problemer er ofte smertefulde, men vitamin B3 er meget pålidelig, både i forebyggelse og behandling af sådanne sygdomme. Opnås den bedste virkning, når vitamin B3 er kombineret med simvastatin, et stof, der bruges til at sænke cholesterolniveauer.

3. niacinamid og forebyggelse af diabetes

Niacinamid er et kemisk stof, der findes i sammensætningen af ​​vitamin B3. Dette stof menes at være effektive til forebyggelse af diabetes og også for at forsinke behovet for insulin. Ifølge nogle undersøgelser på dyr, niacinamid forbedrer effektiviteten af ​​den mundtlige lægemiddelbehandling, der administreres for diabetes. Du bør dog ikke tage niacin før konsultere en sundhedspleje udbyder, da der er mistanke om dette vitamin for at øge blodsukkeret.

4. Vitamin B3 som behandling for slidgigt

Niacinamid synes også at være meget effektiv til at øge fælles mobilitet. Korreleret med de kendsgerninger, niacin forbedrer muskelstyrke og reducerer muskler og led træthed, betyder det, at vitamin B3 med held kan anvendes til behandling af slidgigt. Hvis det administreres i høje doser hver dag, er virkninger hos 3 til 4 måneder. Niacin er også værdsat for sin anti-inflammatorisk virkning, hvilket gør det til en korrekt behandling af reumatoid arthritis. Slidt ned brusk er genopbygge når tilstrækkelig vitamin B3 er taget.