4 Overraskende Fakta om sunde måltider

Hvad ville en sund kost se ud, hvis den var baseret på de foreliggende videnskabelige oplysninger? Britisk professor i biokemi fra Liverpool John Moores University, Rodney Bilton, tilbragte 15 år at finde ud af, hvad du skal spise for at holde sig sund.

4 Overraskende Fakta om sunde måltider

1. Må ikke skrælle bananer

Grønne bananer sammen med fuldkorn, grøntsager og fiber, indeholder resistent stivelse. Dette er den vigtigste række opløselige kostfibre, som vi kan spise. Tarmbakterier langsomt fordøje resistent stivelse, der giver os den nødvendige energi. Grønne bananer er den bedste kilde til sådan stivelse, men mere omhyggeligt de skrælles, jo mindre af det stadig.

2. Du må ikke mash kartofler

Uanset hvad du gjorde med mad, såsom mæskning, blanding og endda tygge - det hele accelererer frigivelsen af ​​sukker i kroppen og øger hastigheden af ​​fordøjelsen. For eksempel, når du spiser et æble, meget mindre sukker kommer ind i blodet i forhold spise æblemos. Det samme gælder for kartofler - jo mindre de bliver behandlet, vandmættet og mosede, jo mindre sukker går ind i tyndtarmen.

3. Drik vand for at lindre rygsmerter

Op til 75% af mennesker lider af kronisk dehydrering, som påvirker ikke kun deres waists, men også ryggen. Drikke 8-10 glas vand om dagen kan lindre ryg og ledsmerter i 80% af patienterne. Vandet vil "vaske" de ekstra kalorier fra kroppen, da de vil blive anvendt til at aktivere arbejde nyrerne. Vand er en af ​​de vigtigste komponenter i en sund kost.

4. Kog på vand end på olivenolie

Olivenolie betragtes som den mest nyttige for madlavning, men ved opvarmning det frigiver giftige kemikalier - lipidperoxider. Når de anvendes i fødevarer, kan disse kemikalier reagerer med proteiner og DNA, hvilket øger risikoen for kræft og hjertesygdomme. Olivenolie er et nyttigt produkt, men det er bedst egnet til salater. Det er mere hensigtsmæssigt at lave mad bare på almindeligt vand!