4 lidt kendt Zink sundhedsmæssige fordele

Det er almindeligt kendt, at zink og sundhed går hånd i hånd, og det giver mange fordele for vores krop. Mange kosttilskud og kolde medicin prale af, at deres høje indhold af zink vil forbedre dit immunforsvar og bekæmpe sygdom. Mens undersøgelser viser, at dette kan være sandt, er der mange andre, mindre kendte sundhedsmæssige fordele af zink. Her er 4 måder Zink bidrager til dit helbred.

1. Forbedret mandlige fertilitet

Zink er afgørende i produktionen af ​​sunde sædceller. Den beskytter DNA inde i kønsceller, og hjælper med at forhindre deres sammenbrud. Mens stadig i den mandlige krop, zink fungerer som en slags beroligende for sæd, forhindrer dem expending for meget energi. Når sædcellen kommer ind i kvindelige reproduktive tarmkanalen, zinken hurtigt forsvinder, så en eksplosion af energi til at hjælpe drive sæd til sit mål om befrugtning. Sunde zinkkoncentrationen også hjælpe sperm opretholde enzymerne nødvendige for at trænge et æg i denne befrugtning.

2. Forbedret lugtesans og Smag

Smag og lugt er nært beslægtede. Cellerne er ansvarlige for begge er zink-afhængige, som er proteiner, som kroppen bruger til at dyrke disse celler. Både smag knopper og olfaktoriske celler er specialiserede celler, der er afhængige af zink for deres vækst og vedligeholdelse. Undersøgelser har vist, at rejse en persona € ™ s zink indtag kan øge deres sanser af smag og lugt. Dette er for det meste til gavn for mennesker med mild til svær mangler zink.

3. helende sår

Den vigtigste opgave for zink er at hjælpe dine hvide blodlegemer, dine organer naturlig infektion-fightere, at gøre deres arbejde. Dette omfatter hudinfektioner, der skyldes sår. Zink anvendes til behandling af mange hudsår, herunder liggesår, sår, forkølelsessår, fordærve sår, kirurgiske incisioner og forbrændinger. Udover at bekæmpe infektioner, zink er også vigtigt i dit bodyâ € ™ s produktion af bindevæv kollagen. Det er også understøtter de enzymer, der tillader dit kød til at helbrede.

4. Øget hjerneaktivitet

Zink er nøglen til høj kognitiv funktion i mere end én måde. Undersøgelser har vist, at indtagelse af zink øger erkendelse og hukommelse. For det første at de mineralske hold med vitamin B6, at neurotransmittere i hjernen fungere korrekt. Desuden er høje koncentrationer af zink fundet i mossy fiber system hippocampus, som er brainâ € ™ s centrum af tanke og hukommelse. Supplerende zink kan især være nyttigt at forbedre kognition af mennesker overvinde skaden, som det organ afleder zink fra hjernen til at hjælpe helbrede kropslig traumer.

Zink er yderst nødvendig for at dit gode helbred. Den indeholder mange skjulte sundhedsmæssige fordele og er afgørende for en smidig afvikling af næsten ethvert aspekt af det menneskelige legeme. For optimal sundhed, skal du sørge for zink er en daglig del af din kost.