3 grunde til at undgå dåse Grøntsager

For nemheds skyld, kommer hjem efter en hård dags arbejde, kaster din mappe på stolen og åbning af konserverede grøntsager til at lave mad i gryden med nogle andre hurtige tilberedning ingredienser virker lige stor. Dåse grøntsager kan ikke være sådan en rigtig god idé, selv om. Overvej følgende tre grunde til at droppe dåserne og vælger frosne eller friske grøntsager i stedet.

1. Bisphenol A (BPA)

Bisphenol A bekymrer behandlere på grund af sin mulige forbindelse til alvorlige sundhedsproblemer. BPA er et industrielt forbindelse, men fødevareproducenter bruger BPA til at beskytte fødevarer fra metal korrosion og bakterier. BPA kan påvirke neurale udvikling hos fostre. BPA er også knyttet til endokrine sygdomme, hjertesygdomme og kræft. Dåse fødevarer har store mængder af BPA, at nogle studiegrupper finder uacceptabelt.

En gruppe af forskere opdagede niveauer af BPAs i konserves, der var 200 gange det niveau, der blev proklameret af den amerikanske regering som sikkert. Forskningen viser også, at BPA udvaskes fra foringen til fødevaren af ​​konserves. I en undersøgelse har stikprøvekontrol af 50 dåser fra USA og Canada, fandt forskerne BPA i 46 af de 50 fødevarer. Det højeste niveau blev fundet i en dåse grønne bønner.

2. Natrium

Du behøver ikke bekymre dig om indholdet af friske grøntsager natrium, men dåse grøntsager udgør en natrium risiko, hvis du er på en saltfattig diæt af helbredsmæssige årsager. Kontroller ingredienserne i dåse grøntsager, fordi de bærer høje niveauer af natrium. Heldigvis fødevareproducenter, som reaktion på forbrugernes opmærksomhed om natrium, har reageret med nedsat natrium sorter. Desværre ikke alle konserverede grøntsager har natriumfattige versioner som du kan finde nemt i butikkerne.

En stat sundhed bekymret over mængden af ​​natrium i kommerciel levnedsmiddelagentur tog et kig på dåsetomater at illustrere forskellen. Bureauet fandt, at regelmæssig dåsetomater havde 15 gange så meget natrium som nedsat natrium dåsetomater. Alligevel kan du redde dine dåser af grøntsager ved at skylle maden fra dåsen først i vand, før du sætter veggies i potten, ovn, gryde eller mikroovn. Det vil fjerne noget af saltindhold.

3. Sulfitter

Sulfitter er svovl-baserede forbindelser tilsættes til fødevarer som konserveringsmidler. De findes i dåse grøntsager. Omkring en ud af 100 personer er følsom over for sulfitter, og reaktionerne kan være dødbringende. Følsomhed varierer fra person til person, men reaktionen manifesterer sig i respiratoriske problemer. Tegn på en dårlig reaktion udvikles på bare 15 minutter til en halv time efter at have spist fødevarer med sulfites.They tage form af åndenød eller hvæsende vejrtrækning.

Mad etiketter på dåse grøntsager må ikke sige "sulfitter" per se, men se for nogen af ​​disse ingredienser, der sulfitter i dem: svovldioxid, kalium bisulfit, kaliummetabisulfit eller natriumsulfit.

Selv om disse er tre stærke grunde til at undgå konserverede grøntsager, grøntsager generelt er det rigtige valg for at spise sundt. Perspektivet anbefales af ernæringseksperter er let at leve efter: vælge friske eller frosne grøntsager først og dåse grøntsager sekund. Et universitet undersøgelse viste, at fiber og vigtige vitaminer i grøntsager, der undergik konservesindustrien procedure ikke blev kompromitteret som følge af konserves. Bare begrænse dit brug af dåse grøntsager, hvis du er bekymret for BPA, og se efter reduceret natrium valg også.