1920-Fashion

1920-Fashion


En af de stærkeste indflydelse på moderne sportstøj er 1920-mode. Styles først introduceret i 20'erne kan stadig ses på landingsbanen i dag. De brølende tyvere var en tid med nyfundne velstand, efterkrigstidens optimisme og øget frihed på grund af spredningen af ​​bilen. Som samfundet forskydes, så gjorde tøj.

Style Afspejler følelse af uafhængighed

Kvinder i særdeleshed oplever en større følelse af selvstændighed i begyndelsen af ​​århundredet. Den 18. august blev 1920 den 19. ændring til USA forfatning ratificeret, at give folk ret til at stemme uanset køn. Som nye muligheder blev tilgængelige, kvinder syntes at kaste snærende mode i det forrige århundrede. Camisoles erstattet korsetter og taljemål blev løsere og mindre stive. Kvinder vedtog en lang, lige silhuet i deres nederdele og kjoler.

I 1923 Mary Pickens Brook af kvindens institut revolutionerede stil, når hun udviklede en time kjole. Takket være Brook kunne kvinder gøre deres egne kjoler i meget kort tid ved at følge en simpel Butterick syning mønster. Denne nemme stil, kombineret med stigningen i masseproduktion, lavet mode tilgængelig for kvinder i alle indkomstniveauer.

Yderligere demokratisering stil var tendensen til naturlige stoffer som uld og bomuld. Silk var stadig populære til aften, men spillede en mindre rolle end i de foregående år.

Flapper Style

Også populært for aftenen var kortere hemlines. Den Stopgarnet stil, hvilket er, hvad mange mennesker tænker på, når de tænker på 1920-mode, var faktisk kun populær i omkring tre år i den senere del af århundredet. Flappers var selvstændige kvinder, der røg lange cigaretter, wore makeup og dansede Charleston. Dette moderne dans dille var bedst med udsatte knæ. Derfor stopgarn kjoler featured over knæet hemlines. Andre karakteristika var lige, slanke former og faldt talje. Kjolerne var ofte udsmykket med juveler og beading.

Som supplement stopgarnets udseende, begyndte kvinderne at vedtage en kort, elegant frisure kaldet Bob. Den bob blev oprettet i Paris i begyndelsen af ​​1920'erne og blev gjort berømt i USA af Stumfilmsskuespiller Louise Brooks. Den cloche hat blev populær, fordi det fungerede godt på korte, lige frisurer ligesom Bob. Cloche hatte var klokke formede hatte, som regel lavet af filt, der passer tæt til hovedet.

Coco Chanel

Ofte fotograferet iført en cloche over hendes slanke bob var Paris modedesigner Coco Chanel. Chanel indbegrebet 1920-mode. Hendes tøj var mere afslappet end de stilarter fra det forrige århundrede, og de afspejlede en sporty, uafhængig sensibilitet. Kvinder var at tage op sportsgrene som tennis og golf og udøver i et forsøg på at opnå de drengede tal, der var blevet populære. Chanels kollektion inkluderet plisseret tennis stil nederdele og løse cardigans i stedet for mere formelle jakker.

Chanel begunstiget neutrale farver som navy, beige og sort, og hun brugte bløde, flydende stoffer for hendes designs. En af designerens største bidrag til mode var thelittle sort kjole (LBD). Chanel forestillede kjolen som en kvindes uniform. Det var enkle og stilfulde, et perfekt eksempel på formular følgende funktion. Vogue magazine kaldet kjolen en Ford, med henvisning til den allestedsnærværende Model T. Med populariteten af LBD, sort blev en go-to farve til en kvindes klædeskab når tidligere det havde været reserveret til sorg og andre dystre anliggender.

Ligesom hun ændret rolle sort i mode, Chanel også ændret den måde, kvinder bar smykker. Designeren nød blande fine smykker med kostume stykker. Hendes forkærlighed for drapering flere reb af faux perler og guldkæder gjort kostume stykker mere acceptable og tilladte kvinder med mindre budgetter til at vedtage stilfulde udseende.

Effekt af 1920-Fashion på moderne stil

Kan findes indflydelse 1920erne mode i nutidens moderne stilarter. For startere, kan kvinder finde de samme udseende i high-end butikker som de kan i rabat detailhandlere. Kostume smykker kopierer udseendet af fine smykker. Mange erklæring halskæder populære i dag, er baseret på de dristige stilarter båret af Coco Chanel. Tøj designs er syet i hånden, produceret i rige stoffer, og derefter kopieret af masse producenter i mindre dyre tekstiler.

Cardigan jakker og sweater dressing, først båret i 1920'erne, er blevet hæfteklammer i moderne sportstøj. Selv bob er blevet en klassiker frisure set for nylig på berømtheder Katie Holmes og Victoria Beckham. Takket være 1920-mode, komfort og stil udelukker ikke hinanden.