1812 franske Herretøj

1812 franske Herretøj


I løbet af året 1812 franske herretøj var ikke nær så vigtigt som de fleste mænd og kvinders bekymringer over krigen i Rusland. Kjole var dog hurtigt skiftende i denne periode, dels som en løbende svar på de idealer revolutionen, og dels som en afspejling af Frankrigs skift i europæisk hegemoni.

Styles i 1812 franske Herretøj

Perioden 1800-1815 markerede det første franske imperium og tøj var præget af en neo-klassisk look. Fra 1790'erne, mænds kjole blev enklere, samt mørkere og mattere. Ideen var, at dekoration, udarbejde trim og farve var "irrationel" og dermed "feminin" - ikke noget egnet til en stolt franskmand. Med denne holdning kom udfasning af mode af parykker og hår pulver, og skiftet fra ridebukser til lange bukser, som dem båret af sejlere og andre arbejdere. De mode erklæringer havde til formål at vise, at selv de velhavende og betydningsfulde mænd var ikke bedre end de socialt under dem, men de uforvarende banet vejen mod moderniteten.

Af 1812 franske herretøj var mere kedelig, end det havde været i århundreder. De modeblade tilskyndes foppishness, selv ekstremitet, men mænd, der var i centrum for den fashionable verden var vise mere enkle stilarter. Bukser blev nu brugt som en del af standard kjole, snarere end som en radikal fashion statement, der viser sig på linje med den fælles mand. De, der havde deltaget i en radikal revolution var stigende unadventurous i deres påklædning.

Tilbehør som Outlets

Et aspekt af 1812 franske herretøj, hvor en mand kunne udtrykke sin modigere mode sans var i hans tilbehør. Enhver vigtig mand stadig var iført støvler, hatte, kraver og slips som en del af hans daglige påklædning, og det var med disse - især de bånd - hvor en mand kan gå til yderligheder. Den slips, så kaldes en halsklud, det navn, som den stadig kaldes i Frankrig, kunne være en række farver og mønstre og trimmet med blonde. Der var forskellige måder at binde dem, og dette, samt farve og mønster, kan sige noget om en mand og hans stil. Som tøj fortsatte tendens til den konservative for mænd, en uafgjort forblev en af ​​de få forretninger, han havde at vise nogle flair.

Krigens Effekt på kjole

Mens krigen i 1812, kæmpede mellem briterne og amerikanerne, havde en vis indvirkning på Frankrig, var krigen med Rusland, som anstiftet radikal ændring i hele det europæiske kontinent. Året 1812 var ildevarslende for Napoleons imperium, der markerer begyndelsen på hans hurtige tilbagegang. Han havde overlistet i Rusland og tab den franske hær var ødelæggende. Frankrigs hegemoni i Europa var forbi.

Napoleon insisterede på, at mænd på retten kjole i en stil, der mindede om de soldater i marken, kun meget dyrere, selvfølgelig. Han ønskede at fremme fransk mode og tilskynde flere penge på tøj, så han insisterede på mere og bedre stof, der bruges til elementer. Kvinder havde en sværere tid med dette, da deres kjoler blev mere omfattende, og de fik ikke lov til at bære den samme kjole på retten to gange. Mænd forventedes at bære satin bukser og frakker stylet ligesom de officerer. Den militaristiske stil dressing fortsatte selv som Frankrigs militære formuer faldt.

Frankrig som Fashion Leader

Napoleon forstod, at for at være en verdensmagt krævede indflydelse på mange områder, hvoraf mode var en af ​​de mere vigtige. Mens hans forsøg på at styrke den franske modeindustri i løbet af den første imperium ikke var meget vellykket, de sætter scenen for den kommende Belle Epoque i 1860, da couture blev født. Fransk mode ville så altid være indflydelsesrige i kjole af både kvinder og mænd.