10 nice-to-know Fakta om Appetite

1. naturligt ønske. Appetitten er ønsket en person har til at spise mad, følte sult. Eksisterende i alle højere livsformer, appetit tjener til at hjælpe med at regulere tilstrækkeligt energiindtag for at opretholde bodyâ € ™ s metaboliske behov. Et persona-€ ™ s appetit er reguleret af en uhyre kompliceret proces, der involverer mavetarmkanalen, mange hormoner, og både de centrale og autonome nervesystem.

2. Klare cravings. Selvom både sult og appetit bestemme, hvad, hvornår og hvorfor individer spise, de to stater er forskellige. Sult er den fysiologiske behov for mad, mens appetit er den psykologiske lyst til at spise. Appetit er forbundet med sanseoplevelse eller aspekter ved fødevarer (f.eks synet og duften af ​​mad), følelsesmæssige signaler, sociale situationer, og kulturelle skikke.

3. Usikker bevis. Ingen endelige beviser viser, at motion altid øger eller altid nedsætter appetitten til nogen nævneværdig grad. Som regel den enegy kravet om, at der forekommer i løbet af regelmæssig motion gør mere end for nogen lille stigning (hvis nogen) en person kan opleve i appetit. Faktisk hvordan en individualâ € ™ s appetit reagerer på motion afhænger af flere variabler, herunder følgende: hyppighed, varighed og intensitet af motion; stofskiftet; kropsfedt ophobning; og mængden og typen af ​​mad til rådighed efter træning.

4. Skjult ulykke. En person kan opleve et tab af appetit for en række årsager, herunder depression, kedsomhed, ensomhed, kronisk sygdom og under visse medikamenter. Nøglen til at håndtere sådanne omstændigheder er at erkende, at et sådant scenario er ikke normal, tage skridt til at identificere årsagerne til nedsat appetit, og beskæftige sig med de relevante faktorer i en hensigtsmæssig måde.

5. Kida € ™ s stuff. Nogle børn har en større appetit end andre. Denne situation er normal. Fordi børn "vokse" med forskellige hastigheder, nogle børn har brug for mere energi indtag og nogle har brug for mindre. Som regel forældre donâ € ™ t nødt til at bekymre sig om deres childâ € ™ s appetit, så længe deres childâ € ™ s vægt er normal, aktivitetsniveau er god, og fødevarer valg er montering.

6. Prime-tid dilemma. Ældre mennesker oplever ofte en reduktion i deres appetit. Mange individer, som de bliver ældre, har tendens til at miste en målelig grad af deres følelse af smag og lugt - et tab, som til gengæld forårsager et tab af appetit. Desværre er mange af disse personer henvende sig til fødevarer med et højt enten sukker eller salt i et misforstået forsøg på at bevare fødevarer, der har "smag" for dem.

7. Ikke den samme for mænd og kvinder. Canadiske forskere (Laval University) fandt, at indtagelse af koffein 30 minutter før et måltid medførte mænd indtager 22% mindre energi. Indtagelse 300 mg koffein (i dette tilfælde et beløb svarende til tre kopper kaffe eller 4,5 dåser sodavand) aktiverer en mand? € ™ s sympatiske nervesystem, og derved øge sin energi udgifter. I modsætning til mænd, kvinder, på den anden side, ikke spiser mindre, når de indtager koffein, fordi de har tendens til at spare energi, når deres systemer udløses.

8. Hvad et træk. Blandt de symptomer, folk ofte oplever efter rygestop er at forvirre deres trang til cigaretter for sult veer. Som svar, de spiser mere, end de ellers ville. Den anbefalede metode til at klare disse kvaler er at drikke vand eller lav energidrikke og spise lav-energi snacks.

9. Sugar lav. Fordi deres bodyâ € ™ s celler ikke kan få nok glukose til energi, personer, der har diabetes ofte føler ligesom de ikke har nok energi. Som et resultat, de oplever en øget appetit.

10. bundløse sushi pit. Den gennemsnitlige blåhval (det største dyr i theworld) æder op til to og et halvt ton krill (en type rejer) en dag. Den whaleâ € ™ s glubende appetit genererer et indtag på ca. £ 1.825.000 mad om året - et beløb, der ville nemt levere de årlige energibehov et helt lille by (eller gennemsnittet National Football League fodboldhold).

James A. Peterson, Ph.D., FACSM, er en freelance skribent og konsulent i sport medicin. Fra 1990 til 1995, Dr. Peterson var direktør for sports medicin med StairMaster. Indtil da var han professor i fysisk uddannelse på USA Military Academy.


Copyright 2010 af American College of Sports Medicine.