Vitaminer har du brug i efteråret?

Der er en udbredt opfattelse, at kroppen har nok vitaminer i sommeren og efteråret, mens der i vinteren lider vitaminmangel, der er mangel på vitaminer, og situationen forværres i foråret. Det er ikke helt rigtigt, selv i virkeligheden i det moderne liv, når du kan købe frisk frugt og grøntsager, eksotiske dem især i butikkerne hele året rundt. Skal man tage vitaminer eller ej? Hvis ja, betyder det noget vitaminer vi har brug for i efteråret og vinteren?

Vitaminer har du brug i efteråret?

Vitaminer Don,Äôt blive længere i kroppen

Vi har hele tiden brug for at genopbygge vitaminer. I de fleste tilfælde kan kroppen ikke oprette, Äúvitamin reserves,Äù, som det gør med energi i form af fedt. Ligegyldigt hvor meget frugt og grønt du spiser i sommeren og efteråret, vil vitamin B1 vare kun 3-4 dage, og andre vitaminer kan bevares for omkring 2-6 uger. Kun fedtopløselige vitaminer A, D og E er lagret i underskin fedt og lever. Men de har ikke vare mere end 2-2,5 måneder. Vi har nu mulighed for at købe frisk frugt og grønt hele året rundt. Men vi sjældent spiser dem friske i efteråret og vinteren, og i processen med varmebehandling, er mange vitaminer helt eller delvist ødelagt. Den samme proces, men i et langsommere tempo, observeres under opbevaring af frugt og grøntsager. For eksempel er omkring 30% af C-vitamin tabt efter 3 dages opbevaring i køleskab, og opbevaring af fødevarer ved stuetemperatur ville ødelægge så meget som 50% af vitamin. I efteråret og vinteren, vi for det meste spiser grøntsager og frugt, der dyrkes i væksthuse, og mængden af ​​vitaminer i dem er meget lavere end i de grøntsager, der dyrkes i jorden. Men det er ikke alle.

It,Äôs ikke kun frugt og grønt

Friske frugter og grøntsager ikke indeholder alle de nødvendige vitaminer. De har C-vitamin og karotenoider, som bruges af kroppen til at producere vitamin A. Men der aren,Äôt mange B-vitaminer i dem. Deres vigtigste kilde er magert kød, nyrer, lever, og fuldkornsprodukter, brune og hvide brød med klid, boghvede grød, hirse og havre. Ifølge undersøgelsen af ​​franske ernæringseksperter, er vi nødt til at spise 5-6 portioner af salat eller 5-6 frugter om dagen for at kompensere for behovet af kroppen i C-vitamin alene. Spiser du 6 appelsiner hver dag? Den daglige indtagelse af B-vitaminer findes i 400 gram magert kød, og 1,3 kg af rugbrød. Hvem spiser så meget kød og rugbrød? Vejen ud er at give os den nødvendige norm af vitaminer ved at tage vitamin komplekser.

Overdosering og Mangel på vitaminer

Som regel, producenter anføres på emballagen, hvor meget af den daglige dosis af vitaminer du får efter at sluge en pille. Efter vejledningen, vil du ikke have en overdosis, og Äúoverfeed,Äù dig selv med vitaminer.

Overdosering er skadeligt, hvis du tager vitaminer D og A. Du risikerer en overdosis, hvis du tager ti gange mere end den forebyggende normen. Hvis du ikke tage 10 piller af multivitaminer i stedet for en enkelt pille, you,Äôll aldrig få en farlig dosis.

Vitaminmangel Symptomer

Mangel på vitaminer ofte har en stærkere virkning på kroppen. De mest almindelige symptomer på vitaminmangel indbefatter kronisk træthed, apati, skørt hår og negle, afskalning af huden, og reduceret synsskarphed. Dårlige vaner (rygning og alkohol afhængighed) øger vores behov for vitamin C, B1, B6, B12, beta-caroten, og folinsyre. Det er værd at overveje yderligere indtagelse af vitaminer, hvis du er på en kost i lang tid, hvis du øver vegetarisme eller tage antibiotika. Beroligende og sovepiller kan Äúoppress,Äù B-vitaminer, og smertestillende medicin forstyrre C-vitamin og folinsyre.