Vintage Higgins Glass

Vintage Higgins Glass


Vintage Higgins Glas er et funktionelt og smukt udtryk for den modernistiske kunst. Den modernistiske bevægelse understregede ytringsfrihed, eksperimenter og en ofte radikal afvigelse fra, og afvisning af den traditionelle. Inden billedkunst, farve og form var ikke længere blot for skildringen af ​​naturen, men snarere blev betragtet som væsentlige elementer i deres egen ret. Higgins glas sikkert indtager en fremtrædende plads inden for denne bevægelse. Med sin høje funktionalitet og en visuel æstetik minder om Kandinsky, Mondrian og Malevich på højden af ​​deres respektive karrierer, forbliver glas kunst Michael og Francis Higgins meget efterspurgt af både museer og private samlere over hele verden.

Moderne Mirakler med Everyday Glass

Det var sådan, Michael og Francis Higgins så deres arbejde, når de grundlagde The Higgins Studio i 1948 i deres lejlighed i Chicago, Illinois. Parret genopdaget og forfinet den gamle kunst af glas fusing. Væsentlige er et design skabt på en emaljeovertrukne stykke glas. Dette dækkes derefter med et andet stykke af emaljeret glas. De to stykker denne "glas sandwich" indstilles derefter på en form og opvarmet. Som temperaturen stiger, glasset falder ned i formen, idet på formen, mens konstruktionen er fusioneret mellem to ydre stykker glas. For at få ekstra kompleksitet i farve og tekstur, kan tilføjes yderligere stykker glas.

Askebægre, skåle, tallerkener-alle mulige dagligvarer-tog på et nyt liv i ovnene bag Higgins 'sofa. Der var en blændende vifte af geometriske former og buede linjer i disse design og farven brug var fed og levende. Denne blanding af kunst og praktiske snart førte til ordrer, ikke kun fra individuelle købere, men fra store detailkæder samt, såsom Marshall Field og Co.

Rammer Big Time

Næsten et årti efter arbejdet påbegyndes, Michael og Francis indgået et partnerskab med Dearborn Glass Company. Dette gav dem til at flytte deres drift ud af deres lejlighed og i mere traditionelle omgivelser. Det gav også dem landsdækkende eksponering gennem Dearborn markedsføring af deres linje af "Higginsware", som primært omfattede:

  • Et komplet udvalg af service
  • Lamper
  • Askebægre
  • Rondelays
  • Lysestager

Ud over disse, også Higgins Studio skabt ure, bogstøtter, brevpressere, glas-topped keramiske fade, borde, julepynt, smykker, "frafald" vaser, væg plaques, mobiler, fritstående skulpturer, spejle, kirke vinduer, værelse dividers og endda udvendige bygning ornamentik.

1966 så en pause mellem Dearborn og Higgins Studio. De arbejdede kortvarigt med Haeger Potteries men snart besluttede at vende tilbage til den private atelier arbejde, hvor de var frie til at arbejde på deres egen måde og i deres eget tempo. Så i 1966, Higgins Glass Studio flyttet til Riverside, Illinois, hvor den fortsætter sit arbejde i dag under ejerskab af mangeårige Higgins protegéer, Louise og Jonathan Wimmer.

A Piece for enhver smag (og enhver pengepung!)

Den Higgins Studio var ikke noget hvis ikke produktiv. Det betyder, at der er stykker til rådighed i dag for næsten alle. Selvfølgelig nogle er overordentlig sjælden og meget værdifuld. For det meste, kan de læses i samlinger af Smithsonian Institution, Metropolitan Museum of Art og Corning Glass Museum.

Men der er stadig mange brikker derude fra deres dage med Dearborn Glass Company, der kan findes online, på detailhandlere og modernistiske samleobjekter shows og auktioner. Med lidt arbejde, kan du stadig finde den perfekte Higgins brik.

Vintage Higgins Glas i dit hjem

Higgins sætte en stor præmie på praktiske og kan helt sikkert stadig bruges deres brikker til det oprindeligt fastsatte formaal. Men nogle gange har du kigge forbi den sædvanlige brug af elementet for at finde et sted til det i dit hjem indretning. En overdimensioneret vintage askebæger, for eksempel, kan gøre en stor chip skålen, mens deres cigaret bokse kan vendes til alle mulige andre anvendelser, såsom slik retter, ændre retter eller endda en kompliment til din kommode forfængelighed. Det vigtigste at huske er, at uanset hvad bruger du til din vintage Higgins glas stykke, om det er den brik oprindelige brug eller noget nyt, at du kommer op med, vil du være at gøre en slående tilføjelse til dit hjem indretning.

.