Vin Servering Temperaturer

Vin Servering Temperaturer
Chill hvidvin til den rette temperatur.

Der er et gammelt ordsprog om vin betjener temperaturer, hvidvine bør serveres afkølet og rødvine bør altid serveres ved stuetemperatur. Dette er meget grundlæggende og ser ud til at give mening, men er ikke nødvendigvis sandt. Den temperatur, hvor du tjener din vin i væsentlig grad påvirker vinens smag. At lære et par grundlæggende retningslinjer vil forbedre din vin at drikke fornøjelse.

Hvorfor Temperatur Matters

Der er altid en indlæringskurve, men når du regne ud, hver vin personlige egenskaber, vil du hurtigt lære at forbedre sine smagsoplevelser. Hvor vigtigt er vin serveringstemperatur? Det hele afhænger af den stil af vin du tjener og din egen personlige præferencer.

  • Servering en vin for koldt, vil maskere dens centrale smag og bouquet samt sine mangler.
  • Serveres en vin for varm, og det vil virke kedelig, slasket, og varm med alkohol.

Ideal Vin Temperaturer

Vin serveringstemperatur Chart
Køleskabstemperatur 35 ° F
Ice Wines, Tokay, Berenauslese og andre dessert vine 43 ° F
Rose 46 ° F
Chardonnay, Viognier 50 ° F
Madeira 55 ° F
Chianti, Zinfandel 59 ° F
Cabernet, Red Bourgogne, Bordeaux, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Port 63 ° F
Stuetemperatur 70 ° F

Hvidvin Serving Temperaturer

De fleste mennesker tjener hvidvin direkte fra deres køleskab, som normalt holdes omkring 35 grader F. Det er en stor temperatur for salat, men ikke for de fleste vine. Selv forholdsvis enkle hvide vine som Chenin Blancs, Sauvignon Blancs og Vinho Verdhe har deres varianter minimeres med over nedkøling. Mere komplekse hvide vine som Riesling og Chardonnay har deres smag nærmest ødelagt med over nedkøling.

Nedkøling af vin

Mens inkarnerede vin snobber få meget konkret om deres nøjagtige vin betjener temperaturer, 45 til 55 grader F er en god grundlæggende temperatur for hvidvin. Hvad betyder det for forholdet du har med dit køleskab? Tænk på det som et redskab til på kort sigt nedkøling af en vin, du måske ønsker at drikke i den næste dag eller deromkring. Du vil aldrig bruge dit køleskab for langtidsopbevaring af enhver vin. I køleskab, vil temperaturen af ​​en flaske vin sænke 4 grader F hver ti minutter - og varmer op på nogenlunde samme hastighed. Så en god tommelfingerregel er at fjerne en fuldt kølet flaske hvidvin fra køleskabet mindst en halv time før du ønsker at drikke det. Alternativt vil, hvis du har en flaske ved stuetemperatur, sætte det i en fryser i en halv time arbejde lige så godt.

Warming en hvid

Som en kølig vin begynder at varme, vil det udstråler aromaer. Disse dufte er de første vigtige faktor til at nyde en vin (trods alt, forekommer 80 procent af prøvesmagning i næsen). Næste gang du trækker en flaske vin direkte fra køleskabet, eksperimentere ved at hælde et glas og ildelugtende sin aroma. Derefter sætte at glas tilbage i køleskabet og holde den der, sammenligner sine aroma med flasken, der vil blive langsomt bragt op til 45 grader F. Eksperimenter som dette vil illustrere, hvor meget temperaturen påvirker vinen.

Red Wine Serving Temperaturer

Værre end at drikke en vin for koldt, er at drikke vin for varm. Efter alt, så snart du tager en alt for kold vin ud af køleskabet, vil den automatisk begynde at varme op. Tanken om, at rødvin serveres ved stuetemperatur er en gammel en, hvis tilblivelse var før indførelsen af ​​centralvarme; dengang rumtemperaturen var normalt omkring 55-60 grader. Men i dag, de fleste mennesker sole sig i huse tættere på 70 grader. Så det første vigtige ting at gøre, er at kassere det myte.

Oprettelse den rette temperatur til Red

Problemet med at tjene en rødvin over 65 grader er, at så vinen bliver varmere, vil alle manglerne i vinen kommer ud. Så hvis det er muligt, holde rødvin i kælderen indtil lige før servering eller pop den i køleskabet i 15-20 minutter før serving.This er vigtig i restauranter, også. Læg din hånd på flasken og "tage temperaturen", når du bliver præsenteret med en flaske. Det skal føles lidt køligt, men ikke koldt. Hvis ikke, bede ham om at sætte det i en ice bucket i 10 til 15 minutter. Det er meget almindeligt for restauranter at tjene deres rødvin ved en temperatur, der er for varmt; det kan ske hyppigt. Dette hvis regel fordi vinen ofte er gemt i nærheden af ​​køkkenet, som er varmt.

Rød Det har været Chilled

Hvad hvis du har over-kølet din rødvin? Bare rolig - rulle glasset rundt og varme den i dine hænder, alt imens ildelugtende sin buket og sensing hvordan den åbnes. Alle disse er vigtige tricks til at nyde vin. Fordi det er nemt at varme vine, og de vil varme på egen hånd en gang hældes, er det altid bedre at have en vin, der er lidt for koldt, end for varmt.

Grundlæggende Temperaturer

Generelt er følgende grundlæggende servering temperaturer for forskellige vin stilarter:

  • Rødvin og "store og fyldig" røde vine (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Zinfandel, Syrah): 55-63 grader
  • "Mindre rørige" rødvin, rose, og fyldig hvidvin (Beaujolais, Chardonnay, Viognier, Riesling): 46 til 55 grader
  • Mindre komplekse hvide vine (Vinho Verdhe, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, dessertvine): 43 til 50 grader
  • Champagne og Ice Wine: 43-46 grader

Betjening af vin

Da temperaturen på vinen spiller en så vigtig rolle i smag og aroma af vinen, være meget opmærksomme på, hvordan du opbevarer og serverer den. Invester i en vin køleskab, der kan holde dine vine på en ideel temperatur, eller skabe et rum i dit kælder til opbevaring af vin på en køligere temperatur end resten af ​​dit hjem. Dekanteres din vin når det er på den rette temperatur og nyde alle de noter og kompleksiteten af ​​smag, der kunne have ellers forsvundet.