Vigtigheden af ​​cholecalciferol

Cholecalciferol, også kendt som calciol eller vitamin D3, er en af ​​de tre store former af vitamin D. Det er enten syntetiseret i huden fra forstadiet hormon 7-dehydrocholesterol, eller erhvervet gennem kosten eller kosttilskud. Cholecalciferol er strukturelt ligner et steroid og normalt cirkulerer i blodbanen som et hormon. Derefter hydroxyleres i nyrerne eller af makrofager i dit immunforsvar til at danne calcitriol, den biologisk aktive form af vitamin D. cirkulerende cholecalciferol hjælp til at forsvare dit system fra mikrobielle angribere.

Hvorfor er Cholecalciferol vigtigt?

Cholecalciferol er yderst vigtig, fordi den ene af de kontrollerende faktorer i reguleringen af ​​calcium og fosfor koncentrationer. Da disse to mineraler er så udbredt i kroppen, kan mængden af ​​cholecalciferol du har indflydelse på din knoglestruktur, blodtryk, hormon produktion og dit potentiale for sygdomme og kræft.

Den mest indlysende funktion af vitamin D3 er dens virkning på knoglevækst, densitet og strukturel integritet. Dette vitamin er nødvendigt for en ordentlig integration af calcium og fosfor til at gøre stærke, sunde knogler. En utilstrækkelig forsyning af D-vitamin kan resultere i tynde, porøse knogler, der er skøre og let brydes uanset hvor meget calcium og fosfor kosttilskud du tager. D-vitamin-mangel børn har større risiko for engelsk syge, og mangler i voksne og ældre kan føre til sygdomme som osteomalaciain og knogleskørhed.

Cholecalciferol niveauer påvirker også dine neuromuskulære funktioner. Den styrer muskel afslapning i både dine frivillige skeletmuskulatur samt de ufrivillige muskler, linje dine organer og blodkar. Utilstrækkelig forsyning af dette vitamin kan forårsage muskelkramper og stivkrampe. Lave D-vitamin også forårsage kontinuerlig blodkar konstriktion, som øger dit blodtryk og øge din risiko for hjerte-kar-sygdomme og migræne. Du vil også være mere modtagelige for stress-relaterede syndromer som angst, skizofreni og søvnløshed.

Cholecalciferol selvforsyning er også vigtigt at forhindre inflammation, infektion og celle mutation. Højere niveau af cirkulerende cholecalciferol styrker din bodyâ € ™ s forsvar mod patogene invasioner. Undersøgelser har vist effekten af ​​dette vitamin reducere influenza satser. Da cholecalciferol også regulerer celleproliferation, vækst og dødsfald, kan mangel på dette vitamin forårsage tumorvækst og øge din risiko for bryst-, ovarie-, tyktarms- og pancreascancer.

Hvordan man forebygger D3-vitamin mangel?

Du kan forhindre vitamin D3-mangel ved at kombinere solen med tilstrækkelig indtagelse gennem føden. Da der kræves UV-stråling for din hud til at syntetisere dette vitamin, bør du prøve at holde mindst 15 minutter af udendørs aktivitet hver dag.

Med hensyn til kost, den anbefalede daglige værdi af D-vitamin for den almindelige befolkning er 400 IE Personer over 70 år bør tage omkring 600 IE per dag. Fødevarer som fede fisk, hele æg, rødt kød, dyr lever og svampe er naturligt højt vitamin D3. Du vil også finde betydelig mængde af D-vitamin beriget ind i mejeri- og ægprodukter samt mælkeerstatninger og korn. OTC cholecalciferol er også tilgængelig enten i sin isolerede form eller i kombination med fiskeolie eller kalktilskud.