Vigtigheden af ​​at spise små portioner

Med fedme bliver mere af en fælles verden, har du måske hørt om vigtigheden af ​​at spise små portioner. Uanset om du er bekymret for din vægt, dit energiniveau eller ernæringsmæssige mangler, kan spise små portioner bidrage til at bevare et optimalt helbred.

Nedsat kalorieindtagelse

En af de vigtigste årsager til, at du skal spise små portioner, er, at ved at gøre dette, er du mindske antallet af kalorier du lægger i din krop hver dag og dermed reducere dine chancer for at udvikle fedme. Selvom du måske tror, ​​at det er ligegyldigt, hvor mange eller hvilken størrelse måltider du spiser, men derimod den samlede mængde mad, du spiser hver dag, der bidrager til fedme, forskning har faktisk fundet, at mennesker, der spiser kun 2-3 store måltider pr dag er meget mere tilbøjelige til at blive overvægtige end dem, der spiser mere hyppige, mindre måltider.

Vedligehold blodsukker

Spise mindre portioner oftere i løbet af dagen vil også bidrage til at opretholde konstant blodsukker. Dit blodsukker er med til at give dig energi hele dagen. Derfor er en lavt blodsukker gør du føler dig træt, træg og langsom. Hver gang du spiser, din krop frigiver blodsukker fra fødevarer. Hvis du spiser små måltider ofte, vil du modtage en konstant strøm af blodsukker, hvilket forhindrer blodsukkeret "går ned". Derimod hvis du spiser større portioner kun en eller to gange om dagen, vil dit blodsukker spike meget højere efter spise disse måltider, og på samme måde vil gå ned kort tid efter. Dette kan især være farligt for mennesker, der lider af diabetes eller andre insulin-relaterede tilstande.

Undgå Metabolisme Crash

En anden grund til, at det er vigtigt at spise små portioner oftere, er, at ved at gøre det, vil du hjælpe med at holde dit stofskifte kørende stærk. Dit stofskifte er en funktion af din krop, der arbejder for at fordøje maden. Ved at spise ofte, vil dit stofskifte arbejder regelmæssigt, og derfor vil bevare sin evne til at gøre arbejdet. I modsætning hertil, når du spiser store måltider på en mere sjælden pris, dit stofskifte oplever store bidder af tid, hvor det ikke er aktiv. Når dette sker, dit stofskifte begynder den langsomme, i hvilket tempo det virker. Dette kan resultere i en betydelig vægtforøgelse, og mange potentielt endog føre til udvikling af fedme.

Undgå Nutrition Ubalancer

Spise små portioner flere gange om dagen, vil bidrage til at forebygge ernæringsmæssige ubalancer. Forskning har vist, at mennesker, der spiser flere forskellige måltider gennem dagen tendens til at spise forskellige ting ved hvert måltid, og derved få en afbalanceret kost af frugt, grøntsager, fiber, magert kød og mejeriprodukter.