Vegetabilske: Urter til Sundhed Tips

Naturlægemidler behandlinger for skæl

Hvis du lider af skæl, vil du vide, at stress, dårlig søvn, hyppig brug af hårtørreren og mange styling produkter kan gøre tilstanden værre. Så måske er det tid til at hverve de urter til at slå flager.

Infusioner af salvie, rosmarin og nelliker er effektive som en post-shampoo hår skylles og efterlader hovedbunden ren og håret blødt og skinnende. Du kan også prøve at tilføje lavendel eller kamille til din almindelige skylning, som begge har en beroligende virkning på irriteret hud og er kendt for at reducere stress.

Naturlægemidler behandlinger for mindre sår og hudafskrabninger

Mindre sår og hudafskrabninger vil normalt helbrede blotte, så længe såret bliver holdt rene. Urter med antiseptiske egenskaber, såsom morgenfrue (calendula) eller lavendel, infunderes i 5-10 minutter og afkøles, gøre fremragende vaske og komprimerer til mindre sår. Både morgenfrue og lavendel salver kan findes færdigfremstillet i de fleste apoteker og helsebutikker.

Hvis såret er smertefuldt, kan det støves med pulveriseret nelliker, som er en stærk smertestillende. Nelliker er også antiseptisk og vil holde såret bliver smittet.

Naturlægemidler behandlinger for Hoste

Hoste er en fælles partner til en kold, men ofte varer ved, når kulden er falmet. Horehound og timian er de traditionelle urte behandlinger for hoste og begge er nemme at tilberede derhjemme.

Friske horehound blade, timian, hyldebær og brændenælder er alle nyttige retsmidler mod hoste. Horehound og hyldebær er som regel lavet i en let at sluge sirup, ved kogning af urt / frugt i sukker vand, indtil fortykket, mens frisk hakket timian ofte er blandet med honning. Unge brændenælde blade lave en zingy te, mens te fremstillet af tørrede blade har en stærkere smag. Nælder kan også anvendes i omeletter, supper, røre-frites eller salater.

Naturlægemidler behandlinger for forkølelse og influenza

Hvor en almindelig forkølelse er bekymret, kan urter hjælpe så meget med forebyggelse som med kuren. Regelmæssig indtagelse af hvidløg vil styrke dit immunforsvar og hjælpe med at afværge den frygtede virus.

Når du føler den kolde kommer på, forberede et varmt fodbad med stødt sort peber gavmildt drysset i. Det vil hjælpe dig sved kulden. Tilføj et par skiver af frisk ingefær til en mere udtalt effekt. Alternativt tilføje en stærk infusion af timian eller rosmarin (2-3 teskefulde tørrede urter pr kop kogende vand) til din badevandet for at lindre kulderystelser og ømhed og smerter forbundet med forkølelse og influenza. Efter dit bad, har en varm drik og gå på pension i seng - du vil blive svede helt voldsomt!

Når du har en kold, du ønsker at slippe af med den så hurtigt som muligt. Gør brug af de antivirale egenskaber af mange urter og se din kolde fade væk:

· 1 spsk revet ingefær gennemsyret af kogende vand gør en vidunderlig opvarmning te. Tilføj honning og citron efter smag.

  • Kanel og nelliker har også opvarmning egenskaber - brug med ingefær i ruget æblejuice eller blive til en honning-sødet te.
  • Brøndkarse siges at hjælpe med en løbende næse. Når du har en kold og ikke lyst til at spise noget, bland det med grapefrugter og ingefær til en zingy, forfriskende salat.

Naturlægemidler behandlinger for fodsvamp

Fodsvamp er en svampeinfektion, der forårsager huden på dine fødder, især mellem tæerne, for at blive øm og kløende. Holde fødderne tørre på alle tidspunkter og går barfodet så ofte som muligt kan forebygge fodsvamp.

Men hvis du har fået fodsvamp, chef for køkkenet. Enhver urt med anti-fungale egenskaber kan anvendes til behandling af fodsvamp, men den mest effektive behandling er hvidløg. Crush nogle fed hvidløg og tilføje dem til et varmt fodbad. Alternativt stejle knuste fed hvidløg i vegetabilsk i 1-2 dage. Påfør olien med en ren klud til dine fødder.

Naturlægemidler behandlinger for ondt i halsen

Der er intet værre end en halsbetændelse. Udover at være meget ubehageligt, smerten normalt gør os indse, at en forkølelse er godt på vej. Heldigvis kan urter såsom ingefær og salvie hjælpe os føler bedre.

Mix strimlet frisk ingefær med varmt vand, honning, citronsaft og en tsk af eddike til en meget effektiv gurgle. Alternativt en meget stærk salvie te (hæld 1 kop pf kogende vand over 2 teskefulde tørret salvie og stejle i fem minutter), der anvendes til at gurgle med til at lindre ømhed og tilstoppet følelse.

Herbal behandling for Oppustethed og fanget Wind

Oppustethed og ubehag af fanget vind er almindelige hændelser efter at have spist visse fødevarer, såsom bønner, kål, eller nogle kunstige sødestoffer. Overskydende gassen produceres når ufuldstændigt fordøjet kulhydrater ind på tarmen, hvor der ikke er fordøjelsesenzymer til at håndtere dem.

For at gøre dine bønner retter lettere fordøjeligt, tilberede dine bønner med krydrede, spidskommen, dild, fennikel, kommen eller timian.

At lindre oppustethed og fanget vind, så prøv en fennikel og pebermynte te. Fennikel sirup eller fennikel dråber (en kogt hårdt sød krydret med fennikel) eller tre dråber pebermynteolie på et stykke sukker kan også være nyttig.

Naturlægemidler behandlinger for tandpine

Den bedste behandling for tandpine er et besøg hos tandlægen. Men hvis det er udelukket, så prøv med nelliker. De indeholder antiseptiske og bedøvende stoffer og har været anvendt i tusinder af år til at dulme smerten ved genstridige tænder. Moderne dag tandlæger stadig bruge olie af nelliker som en lokalbedøvelse.

Olie af nelliker kan fås fra de fleste apoteker og helsekost butikker. Den bør anvendes direkte til tanden og vil producere en bedøvende virkning. Alternativt knuse en fed og bland til en pasta med lidt varmt vand. Spred på en klud og gælder for ømme tand.

Naturlægemidler behandlinger for Solskoldning

Men forsigtige vi er, solskoldning påvirker de fleste af os på et eller andet tidspunkt. Hvis du kun er lidt brændt, kold kamille te (lavet med en teskefuld tørrede blomster til en kop kogende vand og afkøles) gør en beroligende komprimere på det angrebne område. Alternativt kan du bruge koldt sort te som en komprimere.

Den bedste behandling for solskoldning er aloe vera gel. Det lindrer effektivt ubehag af solskoldning og i mange tilfælde endda stopper beskadiget hud falder af. Hvis du har en Aloe plante handy, brække et blad og opdele det åbne. Pres den klare gel og gælder for brænde. Sæt eventuelt overskydende gel i en krukke og holde i køleskabet for at ansøge igen til ilden, når det er nødvendigt.

Hvis du ikke vokser planten i din have, aloe vera gel er tilgængelig fra sundhedsmæssige butikker og mange apotekere. Det er også en del af mange kommercielt tilgængelige efter solprodukter.

Naturlægemidler behandlinger for Søvnløshed

Der er ikke behov for at række ud efter sovepiller, når du vende og dreje og morgen synes mange timer væk. Planteriget tilbyder mange urter med beroligende, afslappende og beroligende egenskaber. Hvilken urt og metode du vælger at få til at sove, vil afhænge af din personlighed type og livsstil. Prøv dem ud for at se, hvilke der virker for dig:

· Hvis du ofte har problemer med at sove, så sørg for du tilføje frisk merian til din middag. Det er blidt afstressende og afslappende.

  • Tilføj en infusion af lavendel eller kamille til dit bad før sengetid.
  • Tag en urtete i seng med dig og nippe, mens du gør dig klar til at gå på vågeblus. Prøv kamille, citronmelisse eller hyldeblomst.
  • Tilføj en lavendel pose til din pude eller drys din ark med lavendel vand. Det giver dit soveværelse en meget luksuriøs følelse, samt at det er dybt afslappende. Du kunne også omfatte rosmarin og citronmelisse i din urt pude.

Naturlægemidler behandlinger for hudirritationer

Forurening, centralvarme og klimaanlæg sammen med dårlig kost og en hektisk livsstil er alle siges at bidrage til stigningen i hudsygdomme såsom udslæt og eksem. Urter med beroligende og lindrende egenskaber kan være med til at re-balance irriteret hud.

Kamille, lavendel og timian er de bedste urter til beroligende irriteret og betændt hud. Forbered en infusion af timian (1 tsk tørrede blade i en kop kogende vand) og bruge som en antiseptisk vask. Brug en infusion af kamille og lavendel som en beroligende skylning.

Hvis du lider af tør, kløende hud, kan aloe gel kunne tilbyde lindring. Vælg et blad fra planten, slice det åbne og anvende den klare gel, der oser ud til den berørte hud. Opbevar overskydende gel i en lille krukke i køleskabet og ansøge igen efter behov. Aloe vera gel er også tilgængelig fra apoteker og andre sundhedsmæssige butikker.

Naturlægemidler behandlinger for sygdom og kvalme

Ingefær og kanel er almindeligt anset for den bedste behandling for sygdom og kvalme. Min mor plejede at give os te lavet af ½ tsk stødt ingefær og ½ tsk stødt kanel blandet med lidt honning. Det syntes at fungere særlig godt, når du rejser.

Flere venner med små børn sværger ved en te lavet af 1 skive citron og 1 skive frisk ingefær gennemsyret af en kop kogende vand og drikkes på tom mave til behandling morgenkvalme.

Naturlægemidler behandlinger for muskelsmerter

Muskel ømhed behøver ikke at være resultatet af en åbenlys eller alvorlig personskade, som enhver, der har udført et uvant øvelse vil vide. Muskel ømhed skyldes en ophobning af mælkesyre i muskelvæv. Naturlægemidler bade og massage kan hjælpe med at lindre ømhed og hastighed opsving.

Tilføj en stærk infusion af rosmarin (2 tsk tørrede urter til en kop vand) til dit bad. Alternativt knuse nogle friske rosmarin og et par sorte peberkorn, binde dem i en musselin klud og tilføje til dit bad.

Hvis muskelømhed meget er lokaliseret, for eksempel en øm arm efter en eftermiddag maleri, sættetid et håndklæde i en stærk infusion af timian og anvende som en komprimere til det ramte område.

Naturlægemidler behandlinger for halsbrand

Halsbrand opstår, når mavesyre vasker op i spiserøret. Det er o ften forbundet med forhastede spise, stress og for meget kaffe eller alkohol, men der er flere urter, der kan hjælpe med at lindre symptomerne på halsbrand.

Kamille eller pebermynte te (1 tsk blomster / blade til en kop vand) er fremragende på beroligende ned en dårlig mave.

Fennikel te, lavet af ½ tsk af frø knust og infunderes i en kop kogende vand, er ofte bruges til at lindre fanget vind i børn. Hos voksne forekommer det også for at hjælpe med at bekæmpe halsbrand.

Naturlægemidler behandlinger for hovedpine

Med omfattende brug af computeren, døgnet rundt tv og et generelt mere hektisk livsstil, har hovedpine blevet en meget almindelig lidelse. De fleste mennesker oplever spænding eller stress hovedpine, placeret på bagsiden af ​​halsen eller omkring øjnene og templer. Disse kan effektivt lettet, og måske endda forebygges, ved brug af beroligende, afslappende urter.

Den mest effektive urter til at lindre spændinger og stress hovedpine er lavendel, citronmelisse, kamille og timian. Prøv at gnide lavendel olie på din templer, hvis du bruger en masse tid foran en computerskærm.

Et varmt bad med citronmelisse og timian tilsættes vandet har en dejlig beroligende effekt og kan stoppe en nærmer hovedpine.

Kamille og citronmelisse infunderes i en urtete og drukket i løbet af en hektisk dag med til at holde stressniveauet nede.

Og endelig, sættetid et håndklæde i en stærk infusion af timian og bruge som en kompres over halsen og tilbage til lindre ømme og knyttede muskler.

Bemærk: Hvis du oplever pludselige eller uforklarlige hovedpine, hvis dit syn forstyrres, eller hvis din hovedpine varer længere end to dage, bør du konsultere en læge.

Naturlægemidler behandlinger for Hangover

Ikke netop en lidelse, men snarere en selvforskyldt skade, de fleste af os har lidt af en tømmermænd på et eller andet tidspunkt. Den hovedpine, irritation af maven og sløvhed skyldes generel dehydrering koblet til toksiske virkninger af flere alkohol biprodukter på vores lever og nyrer.

Samt lindre symptomerne på tømmermænd, kan urtete hjælpe leveren og nyrerne fjerne toksiner. Infusioner af lavendel eller timian med honning vil lindre hovedpine og berolige kvalm mave og en kop pebermynte te vil ikke kun lindre kvalme, men også bekæmpe dehydrering.

Den Herbal First Aid Kit: hostesaft

En nem og meget velsmagende hostesaft at have ved hånden er urt honning. Dette er standard honning med hakket timian, horehound eller hyldebær tilføjet. Den har en behagelig smag, så børn kan nemt overtales til at tage det. Det er især beroligende til tørt, tickly hoste, men honning blanding kan også anvendes til at søde urtete.

Tøm en lille krukke med honning (ca 125g) ind i en dobbelt kedel eller en skål stående over en gryde med simrende vand og varme, indtil den kan omrøres let. Du kan varme honningen direkte på kogepladen, men holde varmen så lavt som muligt og holde omrøring for at undgå at brænde honningen!

Tilsæt 2-3 teskefulde finthakket frisk timian og / eller horehound til løbende honning og rør godt til at distribuere. Hvis du har tørrede hyldebær rådighed, Hak en teskefuld bær og føje til honning. Vent på, at honning for at køle lidt, derefter vende tilbage til sin krukke og lad den køle helt af. Opbevares i køleskabet og bruge efter behov.

Bemærk: kommercielt tilgængeligt timian honning har ikke timianblade føjet til det. Det er blevet fremstillet af timian blomstre og har en vidunderlig beføjes smag og aroma. Det kan bruges som basis for urt honning ved den ovenfor beskrevne metode.

Naturlægemidler behandlinger for Burns

De fleste indenlandske forbrændinger forekommer i køkkenet: panhandles, ovn døre, varm mad eller varm væske er de sædvanlige syndere. Mindre forbrændinger kan behandles nemt derhjemme ved hjælp af urter med køling og beroligende egenskaber.

Hvis du vokser en aloe plante på dit køkken vindueskarmen, din førstehjælp behandling for brandsår er altid klar. Vælg en orlov, slice det åbne og anvende den klare gel, der oser ud direkte til brænde. Opbevar eventuelt overskydende gel i en lille krukke i køleskabet og ansøge igen efter behov.

Alternativt kan du bruge kold kamille te som en kølig, beroligende komprimere. Hvis brænde er meget lille, kan du også anvende lavendel olie eller en kold infusion af lavendel til den beskadigede hud.

Bemærk: alle dybe eller store forbrændinger skal ses af en læge med det samme.

Naturlægemidler behandlinger for Blå mærker

Vi alle afhente ulige blå mærker her og der, men i stedet for at haste til den nærmeste apotek, bruge din urt patch som improviseret førstehjælpskasse.

Urten mest almindeligt anvendt til behandling af blå mærker er Arnica, der har smertestillende og anti-inflammatoriske egenskaber. Det er altid anvendes eksternt, dvs. påføres direkte på forslået hud og færdiglavede salver er bredt tilgængelige. Hvis du har tørret arnica urt rådighed, stejle en teskefuld tørrede urter i en kop kogende vand, indtil cool. Anvendelse som omslag på friske blå mærker.

Min mormors afhjælpning af gnide frisk hakket rosmarin på en gammel, grønlig eller gullig blåt mærke er ikke så mærkeligt, som det altid syntes mig. Rosemary har vist sig at forbedre blodcirkulationen, og derfor kan hjælpe falme blå mærker.

Naturlægemidler behandlinger for kolde hænder og fødder

Mennesker, der lider af hyppige kolde hænder og fødder ofte har dårlig cirkulation, dvs. nedsat blodgennemstrømning til ekstremiteterne. Enhver urt, der forbedrer blodgennemstrømningen og styrker kapillærerne kan hjælpe med at reducere dette problem.

Den traditionelle metode til at varme kolde hænder og fødder er en sennep bad. Til dette skal du blande 1 spsk friskkværnet sennepsfrø med 2-3 liter varmt vand. Alternativt kan du tilføje æterisk olie af sort peber eller bare friskkværnet sort peber til en skål med varmt vand. Både sennep og peber stimulerer blodtilførslen til ekstremiteterne.

For at forbedre cirkulation Infuse tørret hyben til urtete eller tilføje kanel, nelliker og ingefær at varme æblesaft eller citronsaft og vand.