Vegetabilsk olie Myter og fakta

Vegetabilsk olie har længe været olien valg til madlavning af både professionelle og at-home kokke. Det har imidlertid for nylig kommet under angreb af beskyldninger om, at det er yderst usundt og der er bedre olie muligheder derude. Men ikke alle spekulationer om vegetabilsk olie er korrekte. Her er nogle almindelige myter om vegetabilsk olie, og de faktiske kendsgerninger, som du måske ikke kender i forvejen.

Myte # 1: vegetabilsk olie er meget Usund

En almindelig myte er, at vegetabilsk olie, i enhver mængde, er ekstremt usundt for din krop. Mange tror, ​​at de flerumættede fedtstoffer i vegetabilsk olie kan forårsage mange sundhedsmæssige problemer, herunder hjertesygdomme. Nogle endda spekulere, at vegetabilsk olie kan føre til brystkræft hos postmenopausale kvinder. Imidlertid har tilstrækkelige undersøgelser er ikke gennemført for at bevise disse resultater.

Fact # 1: vegetabilsk olie kan være sundt

Når indtages i moderate mængder, da olie skal være, kan vegetabilsk olie være lige så sundt for dig som enhver anden olie. Undersøgelser har vist, at vegetabilsk olie ikke udgør nogen større sundhedsrisiko for dig end nogen andre olier på markedet.

Myte # 2: vegetabilsk olie er mere fedende end andre olier

Mange tror, ​​at vegetabilsk olie er mere opfedning for dem end andre olier, såsom rapsolie eller olivenolie.

Fact # 2: vegetabilsk olie ikke er mere fedende end andre olier

I virkeligheden, vegetabilsk olie er ikke mere fedende end andre olier er tilgængelige på markedet. Faktisk er kun 10% af vegetabilsk olie, fremstillet af "dårlige" mættede fedtstoffer. Denne procentdel svarer til mange andre tilgængelige olier. Derfor er den anden 90% af vegetabilsk olie består af sundere umættede fedtstoffer, at kroppen kræver faktisk fungerer korrekt. Også en servering af vegetabilsk olie, som er en spiseskefuld, kun indeholder 120 kalorier.

Myte # 3: Alt for høje niveauer af Omega 6

Nogle har hævdet, at vegetabilsk olie er for høj i omega-6-fedtsyrer. De siger, at vegetabilsk olie indeholder meget mere omega 6 fedtsyrer end kroppen behov for at operere. Påstanden er, at disse overskydende omega 6 fedtsyrer kan skabe mange sundhedsproblemer, herunder fedme, hyperaktivitet og endda depression.

Fact # 3: Omega 6 niveauer er tolerabel

Hvis du spiser en velafbalanceret kost på en dag til dag basis, at bruge de anbefalede doser af vegetabilsk olie til madlavning, bør ikke volde problemer på grund af omega 6 fedtsyrer niveauer. Når det bruges med måde med en sund kost, er der ingen grund til, at dit omega 6 niveauer ikke bør være inden for en sund rækkevidde for den gennemsnitlige person.

Myte # 4: Vegetabilsk olie kan bruges til at sænke kolesterol

Nogle mener, at vegetabilsk olie er fantastisk til hjertet og kan bruges til at sænke dit kolesteroltal. Dette er en af ​​de myter der faktisk begunstiger vegetabilsk olie. Men det er netop det, en myte.

Fact # 4: vegetabilsk olie sænker ikke kolesterol

Faktum er, vegetabilsk olie kan ikke i tilstrækkelig grad kan anvendes til at sænke kolesterol i kroppen. Dette skyldes, vegetabilsk olie indeholder nogle af de dårlige, mættet fedt, som kan skabe kolesterol spørgsmål.