Valg af det rigtige køkkenbordet

Valg af det rigtige køkkenbordet

Køkken bordplader påvirke det overordnede udseende og fornemmelsen af ​​dit køkken. Dette arbejde-midten af ​​rummet er en direkte afspejling af din livsstil, og det sætter tonen for resten af ​​dine designvalg. Få den rigtige køkkenbordet for dig ved at undersøge behov for vedligeholdelse, stil og funktioner af alle de muligheder.

Laminat Tællere

Valg af det rigtige køkkenbordet

Laminat tællere tilbyde et økonomisk valg, og et væld af farver og mønstre til renovere dit køkken. Nyere laminat counter muligheder giver dig det udseende, holdbarhed og fornemmelsen af ​​granit, marmor og andre dyrere indstillinger, men for meget mindre.

Omsorg for Laminat

Mens laminat tællere er ret holdbare og smudsafvisende, er de ikke helt ridse eller varmebestandigt. Brug altid et skærebræt, når du bruger knive og undgå at varme kogegrej ned oven på dem. De kræver ikke forsegling eller specielle rengøringsmidler.

Laminat Counter Pros

 • Laminat tællere er en af ​​de mere prisbillige muligheder for køkkenborde.
 • Laminat er nemmere at installere end andre tællere, hvilket betyder en DIY boligejer kan være i stand til at fuldføre opgaven.
 • Laminat er temmelig lav vedligeholdelse og kræver ikke forsegling.

Laminat Counter Cons

 • Laminat kan ridse lettere end nogle typer af tællere.
 • Du bør ikke sætte en varm gryde på et laminat tæller som varme kan smelte eller brænde overfladen.
 • Laminat kan komme løs fra fundamentet over tid, hvis klæbebindingen giver efter.

Granit bordplader

Valg af det rigtige køkkenbordet

Granit er en grovkornet magmatiske bjergarter, der engang var smeltet og formet som det afkølet i jorden. Fås i en række forskellige farver, mineraler inden granit vises som små pletter i hele stenen, selv om nogle typer af granit har veining ligner marmor. Granit kommer i en række forskellige finish og dens ekstremt hård overflade kan være meget poleret. Granit er et populært valg på grund af sin holdbare, svære at ridse overfladen og skønhed, men det er en af ​​de dyrere muligheder for køkkenbordet materiale.

Fordi granit er et naturmateriale, ikke to plader nogensinde nøjagtig det samme. Besøg en sten værftet eller fabrikator i dit område for at se de enkelte plader, inden du foretager din beslutning. Dette vil gøre det muligt for dig at se den nøjagtige farve og overflade mønster af pladen, du overvejer.

Omsorg for Granite

Granit kan absorbere væsker; skamplet op udslip straks, før de trænger gennem overfladen. Sure stoffer som citronsaft, eddike og nogle rengøringsmidler kan ætse granit så disse skal tørres op med det samme også.

Vær sikker på at rense din granit tæller med et par dråber neutral PH renere ligesom sten sæbe eller mild opvaskemiddel og varmt vand. Nogle granit kræver forsegling på årsbasis for at beskytte overfladen, skaber en forsegling mod bakterier og fortsætte med at hindre farvning. Hvis du passer godt på din granit køkkenbordet, vil det forblive søger nyt for år.

Granit Counter Pros

 • Granit er meget hård og modstandsdygtig over for både varme og ridser, er usandsynligt, at ødelægge det så varmt pander og knive.
 • Granit har en unik skønhed, der ikke kan produceres af menneskeskabte materialer.

Granit Counter Cons

 • Granit tællere er dyre, dels fordi de skal template og fremstillet til din nøjagtige specifikationer.
 • Granite kan være ekstremt høj vedligeholdelse; nogle lyse granit pletter let og kræver hyppig forsegling.

Konkrete Køkken bordplader

Valg af det rigtige køkkenbordet

Konkrete tællere er et dynamisk produkt, vise tekstur og detaljer i modsætning til andre faste produkter. Men beton er porøs i natur og absorberer pletter; det skal være forseglet på en regelmæssig basis til at hindre farvning. Da beton køkken bordplader er udviklet, bliver de enten hældes og hærdes før installation eller gøres direkte oven på din frysere. Beton tællere kan farves eller farvet i en række forskellige farver og kan have aftryk eller andre motiver afgivne lige ind i deres overflade. Tal med en konkret arbejdstager i dit område om fremstilling af en konkret tæller, der passer til dit køkken.

Omsorg for Concrete

Konkrete køkkenborde skal vaskes med mild sæbe og vand. Rensemidler og slibende puder, der indeholder opløsningsmidler eller slibemidler kan skade eller ridse din beton bordplade. Tør op sure væsker som vin, eddike og andre stoffer som citron eller tomatjuice samme for at forhindre dem i at beskadige overfladen.

Konkrete Counter Pros

 • Konkrete tællere er støbt til dine specifikationer, hvilket betyder, at du kan tilpasse deres udseende og farve.
 • Konkrete tællere kan have afløb bestyrelser og skær til skærebrætter dannet i dem.
 • Konkrete tællere har ofte en integreret vask.

Beton Counter Cons

 • Konkrete tællere kan være dyrt, afhængigt af entreprenøren gøre arbejdet.
 • Konkrete pletter let og kræver hyppig forsegling.

Fedtsten

Valg af det rigtige køkkenbordet

Fedtsten bordplader er en naturlig, ikke-porøst materiale. De har ikke pletter og er modstandsdygtige over for kemikalier, syrer, pletter og varme. Fedtsten har en varm, blød fornemmelse og en glat, mat tekstur. Farven på stenen er normalt blå, grøn eller grå, og mange sten kan have lysere årer kører igennem den.

Spørg efter fedtsten på granit værftet. De fleste granit fabrikanter vil også gennemføre et udvalg af fedtsten counter plader, og deres omkostninger er på niveau med de fleste andre sten tællere.

Omsorg for Fedtsten

Mens fedtsten er meget holdbart, det ridse nemt. Hvis du finder en ridse på din fedtsten counter, sand det let eller behandle det med mineralolie at fjerne det. Alle fedtsten mørkere naturligt over tid, men kan gøre det ujævnt afhængig af forholdene i dit køkken. Olie dit fedtsten årligt med mineralolie for at hjælpe det mørkere ensartet.

Fedtsten Counter Pros

 • Fedtsten er ekstremt holdbart og porøs, så det vil ikke pletter.
 • Fedtsten er smuk, med en unik finish og tekstur.

Fedtsten Counter Cons

 • Fedtsten ridser meget let.
 • Fedtsten kræver hyppig oliering at hjælpe det mørkere ensartet.
 • Fedtsten er dyrt med de mere eksotiske farvede sten koster mere end de fleste granit.

Træ Tællere

Valg af det rigtige køkkenbordet

Varmt træ tællere har en skinnende appel og fuldføre look for et landkøkken. Hårde træsorter som eg, ahorn, kirsebær, rød bøg, valnød, teak og mahogni foretrækkes til bordplader. Hver art af træ har en specifik korn eller mønster, der supplerer udseendet af køkkenet. Nogle mønstre og korn kan forbedres ved farvning.

Træ tællere er en af ​​de mere sanitære køkkenbordet valg; træets naturlige egenskaber arbejder for at beskytte det fra bakterier opbygning.

Omsorg for Wood

Mens træ har en naturlig patina, vil det ridse og plette over tid. Brug et skærebræt og tør pletter med det samme. Påfør mineralsk olie til træ, især omkring området sink til at hjælpe hindre farvning, og anbring ikke varmt kogegrej direkte på tælleren.

Træ Counter Pros

 • Træ har en naturlig skønhed og patina, der forbedrer ethvert køkken design.
 • Træ kan slibes og refinished flere gange.

Wood Counter Cons

 • Træ ridser og brænder nemt.
 • Træ kan svulme i fugtige områder, vridning tælleren.
 • Træ kræver forsegling og vedligeholdelse for at undgå pletter.

Rustfrit Tællere

Valg af det rigtige køkkenbordet

Hvis du leder efter et moderne look til dit køkken, kan du overveje en rustfri tæller stål. Rustfrit stål giver et smart udseende, og fås i poleret, børstet, mat, hamret og tekstureret finish. Rustfrit stål modstår bakterier vækst, hvilket gør det til et mere hygiejnisk valg samt. Rustfri tællere er ofte lavet på stedet til dit køkken; tale med en metal fabrikator i nærheden af ​​dig at få et tilbud.

Omsorg for rustfrit stål

I modsætning til sten tællere, kan denne smudsafvisende overflade bleges. Det gør bunden; undgå at bruge slibende rengøringsmidler, og brug altid skærebrætter ved brug af knive.

Rustfrit Counter Pros

 • Rustfrit tællere er naturligt sanitære og antibakteriel.
 • Rustfrit stål ikke pletter eller kræver særlige rengøringsmidler.
 • Rustfri tællere bruger ofte integreret dræn.

Rustfrit Counter Cons

 • Stål tællere Rustfrit kan være meget dyrt.
 • Rustfrit stål ridser nemt.
 • Rustfrit tællere viser fingeraftryk nemt.

Fast overflade Counters

Valg af det rigtige køkkenbordet

Syntetiske, solid-overflade bordplader giver en konsekvent leder tæller design. Pigmenterne i dette materiale rejser hele vejen gennem tælleren, så fladerne er helt vedvarende. Fast overflade køkken bordplader fås i tre typer af finish:

 • Matte / satin
 • Semi-gloss
 • Højglans

Solid-overflade tællere er også tilgængelige i en bred vifte af farver og stilarter. Veins, farve-pletter og ensfarvede tællere er tilgængelige der passer til en række forskellige køkken design. Ofte vasken i en fast overflade counter vil være integreret med resten af ​​tælleren samt.

Omsorg for Solid-Overflader

Pleje af fast overflade tællere er nemt og kræver ikke specielle rengøringsmidler. Sæbevand, ammoniakbaserede rengøringsmidler eller kommercielt tilgængelige rengøringsmidler beregnet til fast overflade tællere fjerne snavs og rester fra alle tre finish.

Varierende nuancer kan kræve hyppigere rengøring for at opretholde et ensartet finish. Mørkere farver har en tendens til at kræve mere opmærksomhed end lysere tællere. Hvis tælleren bliver ridset, buff ridser ud med en skrubbe pad.

Solid-Overflade Counter Pros

 • Solid-overflade tællere kan let repareres, hvis de bliver ridset.
 • Solid-overfladematerialer er ikke-porøse og ikke fremmer bakterievækst.
 • Solid-overflade overflader kræver ingen særlige rengøringsmidler eller fangere.

Solid-Surface Counter Cons

 • Solid-overflade tællere er dyre, koster nogenlunde det samme som en mid-range granit.
 • Solid-overflade tællere ridse, smelte og brænde; ekstrem omhu skal tages med knive og varme gryder i køkkenet.

Manipuleret sten Tællere

Valg af det rigtige køkkenbordet

Et attraktivt alternativ til både natursten og solid overflade tællere er udviklet sten tællere. Lavet af 90 procent kvarts holdt sammen med en harpiks, disse tællere ikke ridse, brænde, smelte eller pletter, hvilket gør dem næsten vedligeholdelsesfri. Hver producent har sin egen farvepalet og karakteristika med nogle optræder som granit, andre som kalksten og nogle med levende, dristige farver som orange eller limegrøn.

Manipuleret sten Vedligeholdelse

Manipuleret sten tællere er stort set vedligeholdelsesfri. De kræver ingen særlige produkter eller pleje, men nogle af de mere solide farver kan vise vand pletter, hvis et udslip får lov at tørre dem.

Manipuleret sten Counter Pros

 • Manipuleret sten tællere kræver ingen fangere, særlige rengøringsmidler og behøver kun minimal vedligeholdelse.
 • Manipuleret sten har evnen til at efterligne udseendet af natursten eller beton.
 • Manipuleret sten fås i flere usædvanlige farver ikke tilbydes af andre materialer.

Manipuleret sten Cons

 • Manipuleret sten er ret dyrt, koster omkring det samme som en mellem- til høj-range granit.

Fliser tællere

Valg af det rigtige køkkenbordet

Keramiske fliser er en populær, økonomisk køkkenbordet mulighed. Masser af typer af fliser er egnede til køkkenbordet brug, hvilket giver en vifte af forskellige farver og mønstre at vælge imellem. Tal med en flise entreprenør om tilpasning en flise bordplade til dit hjem.

Tile Vedligeholdelse

Alle fliser bordplader kræver fuger, hvilket vil kræve forsegling regelmæssigt for at hjælpe hæmme farvning. Flisen selv kan være høj eller lav vedligeholdelse afhængigt af hvad materiale. Sten fliser kræver mere pleje end porcelæn eller keramiske fliser.

Tile Counter Pros

 • Hvis der er installeret af boligejer, kan fliser tællere være billig, afhængigt af de anvendte materialer. Dog kan professionel installation koste mere end andre typer af tællere.
 • Fliser tællere kan installeres af de fleste DIY boligejere.
 • Fliser tællere kan tilpasses i næsten enhver farve eller mønster, der passer til resten af ​​køkkenet design.

Tile Counter Cons

 • Fliser tællere indeholder en masse mørtel, som kan plette, chip eller crack.
 • Nogle typer af fliser kan plette, ridse eller ønsker yderligere vedligeholdelse, når de anvendes på en tæller.

Valg af det rigtige Countertop

Når man overvejer dit køkken remodeling omkostninger, har du flere køkkenbordet valg end nogensinde at vælge imellem. Fordele og ulemper ved hver tæller materiale vejes som du foretager dit valg. Overvej udseende, pris og vedligeholdelse af din counter valg, før du køber.

Husk, at en god bordplade er en investering, der kan vare for livet af køkkenet. Gør din beslutning omhyggeligt og tage hjem prøver af de forskellige materialer for at se i dit køkken, før du foretager en forpligtelse. I sidste ende, vil din nye bordplade sætte scenen for en smuk nyt køkken design.