Undervisning Reading

Undervisning Reading

Undervisning læsning til et barn kan være et særdeles udfordrende opgave. Selv om der er forskellige metoder til læseundervisning, den bedste læsning program integrerer elementer af mange metoder. En læsning lærer skal have en guldgrube af undervisningsstrategier til at trække på for at opfylde de individuelle behov hos ethvert barn læring. En afbalanceret læsning program skal omfatte en undersøgelse af fonemiske bevidsthed, fonetik, læseforståelse strategier og ordforråd undersøgelse. Hver læser programmet skulle give den lærende med et sprog og litteratur-rige læringsmiljø.

Den Phonics v. Hele Sprog Debat

I årtier nu læser eksperter har diskuteret hvilken tilgang til læsning instruktion er bedre, Phonics tilgang eller hele Language tilgang.

Den Phonics Approach

Phonics er studiet af symbolet-lyd relationer og deres anvendelse i afkodning ord. Før 1900-tallet, traditionelle læseundervisning var fonetik-baseret, som består af en systematisk undersøgelse af specifik lyd bogstaver korrespondance, fonemiske bevidsthed, afkodning færdigheder, og hyppige ord udenad. Phonics instruktion kræves anvendelse af forudsigelig tekst, tekst skabt til at styrke en specifik phonics dygtighed, i stedet for virkelige historier. Den Phonics tilgang anses for at være en færdighed tilgang til læseundervisning.

Hele Sprog

Fortalere for Whole Language tilgang til undervisningen læsning tro, at eleverne lærer at læse naturligt og instinktivt, at de lærer og forstå ord som helhed, ikke er brudt i dele, og at den rolle, instruktøren bør være den, facilitator i stedet for lærer. Hele Sprog er et barn-centreret, sprog rigt program, hvor læreren letter læsning ved hjælp af meningsfuld tekst. Børn lærer at forstå historier fra at lytte til lærer-læse historier og fra at skrive deres egne. Læsning og skrivning bliver undervist som et emne i stedet for to. Børn opfordres til at gætte på ukendte ord, udfylde deres egne ord, og at stave kreativt. The Whole Language tilgang til læseundervisning siges at være en mening tilgang.

En Balanced Literacy Program

Den bedste læsning program en balance mellem de færdigheder-baserede og den betydning tilgang til læseundervisning. Undersøgelser har vist, at hverken Phonics eller hele Sprog model vil opfylde behovene hos alle børn. Børn, der bliver undervist med en færdigheder-baserede program er mere tilbøjelige til at kæmpe med forståelse og flydende og ikke udvikle sig som forfattere som de børn, der bliver undervist ved hjælp af Whole Language. På skoler, hvor hele sproget anvendes udelukkende, børn med indlæringsvanskeligheder er mindre tilbøjelige til at finde læsning og stavning succes. For at imødekomme de forskellige evner og læringsstile for mange børn, læsning lærere nødt til at indeholde elementer af både instruktion stilarter. En afbalanceret læsning program bør omfatte:

  • Tankevækkende instruktion, der tager hensyn til det enkelte barns baggrund, styrker og behov
  • Tidlig træning i fonemiske bevidsthed, lyd bogstaver korrespondance, og dekodning færdigheder
  • Studiet af mund-anerkendelse færdigheder
  • Børn læser kvalitet litteratur
  • Læreren læste-alouds hjælp af kvalitet litteratur
  • Integration af skrivning instruktion med læseundervisning
  • Ordforråd undersøgelse i forbindelse med meningsfuld print
  • En vægt på læsning instruktion på tværs af fagene
  • En integration af guidede instruktion og selvstændigt arbejde

Ressourcer til undervisningen Reading

Hvis du vil vide mere om undervisning læsning eller for at finde ressourcer til at støtte læseundervisning, besøge amerikanske Department of Education eller log ind på Reading Resources Network sponsoreret af Scholastic Inc.