Trin til forebyggelse og behandling RSI (Repetitive Strain Injury)

1. Motion. Udførelse udvalgt udspænding og styrke øvelser kan hjælpe tilstand og udvikle musklerne i din krop og i den proces, aktivere din krop til at være bedre forberedt til at håndtere enhver unødig stress placeret på den. For eksempel kan laver øvelser for dine underarme og håndled bidrage til at mindske sandsynligheden for, at dine hænder vil opretholde en belastningsskader (RSI).

2. Få nok søvn. Hvis du ikke får nok søvn eller sove godt, kan din krop ikke har tilstrækkelig mulighed for at komme sig fra træning, krav, som du emne det. Husk på, at trætte muskler er mere tilbøjelige til skade.

3. bevare en god kropsholdning. Overhold retningslinjerne for korrekt kropsholdning. Husk på, at kropsholdning er dynamisk - frem for en statisk - praksis. God kropsholdning indebærer at holde dine knogler korrekt justeret mens du flytter eller i hvile, med dine muskler på deres optimale længde i stedet for at være for stram eller overbelastet.

4. Placer dig ordentligt på din arbejdsstation. Indstil din arbejdsstation til at rumme din krop. Korrekt positionering indebærer korrekt konfiguration af stol og skrivebord, og sikre, at din krop er vinklet korrekt til computerskærm og tastatur.

5. Lyt til din krop. Ingen ved, hvordan du føler så godt som du gør - ikke din læge, ikke din arbejdsgiver, ikke din betydelige andre. Hvis du instinktivt føler, at noget kan være skadeligt for nogen del af din krop, være opmærksom på, at instinkt. Efterfølgende se om du kan bestemme, hvilke aktiviteter der forårsager dine smerter, og derefter undgå yderligere skærpende din skade.

Selv 6. Pace. Tag pauser. Selv eksperter varierer i deres henstillinger om længden og hyppigheden af ​​sådanne afbrydelser, bør du tage mindst 5 til 10 minutters pause fra dit arbejde station hver 30 minutter eller så at hvile og slappe af dine muskler og øjne.

7. Brug hovedet. Der er ingen erstatning for sund fornuft. Hvis en del af de råd, du får om din RSI generer dig, stille spørgsmål og holde et åbent sind. Må ikke antage, at du tager fejl, og den person, der giver rådgivning er altid det rigtige. Husk, at ingen har alle svarene om RSI.

8. Administrer din smerte. Vedtage en fornuftig tilgang til smertebehandling. Som hovedregel bør du tage det primære ansvar for at styre din egen smerte. For eksempel kan anvendelse af is til ømme eller smertefulde områder reducere inflammation og smerte. Desuden udfører udspænding og lav intensitet modstand øvelser (som tolereres) kan hjælpe med at holde dine muskler smidig, tonet og smerte fri.

9. Vær tålmodig. Husk, at de belastninger på din krop ikke kollektivt få din RSI i en 24-timers periode, og du bør ikke forvente en overnatning kur. Din krop er langsom til at tilgive og helbrede. Følgelig fordi din opsving kan tage måneder eller endda år, bør tålmodighed være grundlaget for dine bestræbelser på at håndtere din RSI.

10. Se din læge. En præcis diagnose af RSI er vigtig. For eksempel kan din RSI være forårsaget af en anden faktor eller alvorlig medicinsk tilstand (fx graviditet, Lyme sygdom, arthritis, diabetes). Så hvis din RSI forekommer urimeligt langvarig eller smertefuld, bør du se din læge så hurtigt som muligt.

James A. Peterson, Ph.D., FACSM, er en freelance skribent og konsulent i sport medicin. Fra 1990 til 1995, Dr. Peterson var direktør for sports medicin med StairMaster. Indtil da var han professor i fysisk uddannelse på USA Military Academy.


Copyright 2010 af American College of Sports Medicine.