Torskemund

Torskemund (Linaria) - Inkluderer nogle smukke haven enårige og stauder, der varierer fra dværg Alpines til høje, grove planter.

Linaria Gallery


Torskemund
Comandra umbellata (L.) Nutt. ssp. pallida (A. DC.) Piehl -pale skiderik Torskemund

Torskemund
Comandra umbellata (L.) Nutt. ssp. pallida (. A. DC) Piehl - bleg skiderik Torskemund

Torskemund
Comandra umbellata (L.) Nutt. ssp. pallida (. A. DC) Piehl - bleg skiderik Torskemund

Torskemund
Penstemon acuminatus Dougl. ex Lindl. var. latebracteatus N. Holmgren - sharpleaf Penstemon

Torskemund
Penstemon acuminatus Dougl. ex Lindl. var. latebracteatus N. Holmgren - sharpleaf Penstemon

Torskemund
Penstemon ambiguus Torr. var. laevissimus (Keck) N. Holmgren - pink sletter beardtongue

Beskrivelser af Torskemund sorter

Alpine Torskemund

Alpine Torskemund (Linaria Alpina) - Formularer tætte, spredning, dværg og sølvfarvede totter, dækket med blålig-violet og intense orange blomster. Det er normalt hvert andet år; men i stillede pletter, både vilde og dyrkede, bliver flerårig. Det sår sig frit, er en af ​​de mest charmerende emner, vi kan gøre det muligt at "gå amok" i sandet, grynet jord, eller i sprækker i klippen haven. Det findes på moranies og i resterne af Alperne og Pyrenæerne.

Linaria Antirrhinifolia

Linaria Antirrhinifolia - Dette elegante lille sten plante danner en meget pæn spredning masse omkring 2 meter på tværs, og omkring 6 til 8 inches høj, og har den fordel, ikke at sprede sig så hurtigt som nogle af sine kongenere, og sine lyse lilla blomster er produceret uophørligt i løbet af sommeren og efteråret. Anlægget er den nemmest mulige kultur, og kan anbefales til rock haven.

Ivy-flerfarvet Torskemund

Ivy-flerfarvet Torskemund (Linaria Cymbalaria) - Ofte gardiner vægge i en yndefuld måde, og er vokset med husmænd som et vindue plante, et fælles navn for det er "Moder tusinder." En fugtig halvt skyggefuldt sted passer bedst det, og det hvide sort er endnu smukkere end arten.

Linaria Dalmatica

Linaria Dalmatica - En smuk plante, 3 til 5 meter høj, meget forgrenet, og om sommeren har et væld af store prangende svovl gule blomster. Den trives bedst i varme steder i lys veldrænet jord, og når først er etableret kan udryddes med besvær.

Linaria Macedonica

Linaria Macedonica - En ny og særskilt anlæg, fra 2 til 3 meter høj, og kaste op skud fra basen. Den adskiller sig fra L. dalmatica i dens bredere blade, og er ganske hårdføre.

Linaria Purpurea

Linaria Purpurea - En smuk form med pigge af lilla blomster, og en gang imellem ser det på gamle mure, som den trives godt i tørre pletter.

Linaria Triornithophora

Linaria Triornithophora - En smuk plante, når godt dyrkes 1 til 1 1/2 meter høj, og med store lilla lang ansporede blomster i hvirvler af tre. Det er temmelig sart og selvom flerårig, bør hæves årligt fra frø.

Fælles Torskemund

Almindelig Torskemund (Linaria vulgaris) - er meget smuk som man ser det vildtvoksende, men er også en god haveplante. Den britiske sort Peloria er en smuk Torskemund, blomstring frit efter midsommer i en varm solrig grænse, og er effektiv i en masse.

Andre flerårige sorter

Her er et par andre flerårige Linarias, der bør nævnes.

  • L. hepaticaefolia (Hepatica endivie Torskemund) er fra Korsika, og er næsten altid i blomst i sommeren og efteråret.
  • L. saxatilis har mørkebrun og gule blomster.
  • L. anticaria er en god sten plante, der danner små totter og såning sig frit. De fint skimmeldannelse blomster er kedelige hvide blandet med lilla.
  • L. pallida er en meget dværg smuk plante fra Italien, at blomster hele sommeren.

Årlige sorter

Nogle af de årlige arter af Torskemund er blandt vores smukkeste grænserne blomster, der vokser omkring 1 meter høje, og meget effektiv i brede masser. Frø skal sås i almindelig havejord i det tidlige forår, og de planter blomstrer i juli og august. Følgende er nogle af de bedste sorter.

  • L. reticulata har små lilla blomster; sorten Aureo-purpurea er en charmerende plante, med blomster, der varierer fra rosa-lilla til mørk orange.
  • L. bipartita er også meget varierende, farverne spænder fra dyb lilla til hvid.
  • Perezi har små gule blomster; mens blomsterne af maroccana varierer fra violet til pink. De af multi-punctata, den dwarfest af gruppen, er sorte plettet med gul.

Vælge en række Torskemund til din have

Med så mange sorter af Torskemund rådighed, er der bundet til at være en, der passer til dine vækstbetingelser. Tjek din lokale planteskole eller havecenter for at se, hvad der er tilgængeligt.


Du er her: LoveToKnow Have >> Torskemund (Linaria)
<< Limnanthes Twin Flower (Linnaea) >>