Sundhedsmæssige fordele af Gurkemeje

Sundhedsmæssige fordele af Gurkemeje


Kendskab til de utallige sundhedsmæssige fordele ved gurkemeje går mere end 5.000 år, hvor det blev brugt i Orienten som en urtemedicin til en lang række sygdomme og lidelser. I dag er den videnskabelige forskning i stigende grad anerkender de virkelig bemærkelsesværdige helbredende egenskaber i denne gamle krydderi til behandling moderne sygdom.

Hvad er nogle sundhedsmæssige fordele ved Gurkemeje Spice?

Gurkemeje indeholder en kraftig aktive kemiske stof kaldet curcumin. Denne forbindelse er ikke kun ansvarlig for sit pulserende gul-orange farve og sin karakteristiske pift, men er også dette krydderi mest magtfulde medicinsk bestanddel, skænke det med kraftfulde sundhedsmæssige fordele.

1. En Safe Alligevel potent anti-inflammatorisk

Gurkemeje har traditionelt været brugt som et middel mod inflammatoriske sygdomme som leddegigt, osteo-arthritis og leddegigt. For tusindvis af år har det været standard anti-inflammatorisk i indiske og kinesiske systemer medicin.

Både laboratorie- og dyreforsøg har fremlagt dokumentation for dette krydderi magtfulde anti-inflammatorisk aktivitet. Faktisk har styrken af ​​gurkemeje anti-inflammatoriske og anti-gigt effekter blevet sidestillet med den af ​​de populære farmaceutiske anti-inflammatoriske lægemidler, såsom motrin og hydrocortison - uden de potentielle bivirkninger og toksicitet af disse fremstillede lægemidler. A 1986 undersøgelse viste for eksempel, at en daglig dosis af curcumin var endnu mere effektivt at lette post-kirurgisk inflammation som de regelmæssige antiinflammatoriske recepter.

Nyere forskning attributter gurkemeje anti-inflammatorisk mekanisme til sin stærke evne til at inhibere aktiviteten af ​​enzymerne COX-2 og lipoxygenase. Det letter også den betændelse forårsaget af kroppens allergisk reaktion over for histaminer, samt traumer, skade og stivheden af ​​over- eller under-inaktivitet.

2. en potent anti-oxidant

Kliniske undersøgelser har vist, at gurkemeje har potent anti-oxidant egenskaber. Antioxidanter er vigtige sygdomsbekæmpende forbindelser, der arbejder for at beskytte kroppens celler ved at neutralisere frie radikaler. Frie radikaler er ustabile oxygen molekyler i kroppen, som forårsager store vævsskader gennem oxidation.

Den kombinerede effekt af gurkemeje anti-inflammatoriske og antioxidant egenskaber arbejder for at yde nødhjælp fra de smertefulde symptomer på arthritis. Frie radikaler har vist sig at bidrage til smerten af ​​betændelse og skader på leddene, der er fælles med leddegigt.

3. En gennemprøvet Anti-Kræftfremkaldende

Ayurvedisk medicin anbefaler gurkemeje til behandling af cancer, navnlig bryst- og livmoder kræft samt benigne tumorer. En række tidlige men lovende dyre- og laboratorieundersøgelser kliniske undersøgelser viser sin anti-cancer egenskaber at være nyttige i behandling af andre former for kræft, herunder hud, pancreas, prostata og tyktarmskræft. Gurkemeje hjælper med at forhindre dannelsen af ​​kræftfremkaldende enzymer, hvilket reducerer risikoen for cancercelle-dannelse og cellevækst. En af gurkemeje anti-cancer mekanismer involverer inhibering af aktiviteten af ​​enzymet Topoisomerase, der er afgørende for replikation af cancerceller. Dette på sin side begrænser muligheden af ​​cancerceller til at metastasere, spredes til andre sunde dele af kroppen. Det forhindrer også kræftsvulster i at vokse nye blodkar i realiteten sulter dem af næringsstoffer og hæmme deres vækst.

4. En naturlig lever-beskyttende

Gurkemeje har væsentlige lever-beskyttende virkninger, bidrager til at minimere skader fra patogener og giftige forbindelser, såsom tungmetaller, stråling, nikotin og andre kemikalier. Det hjælper med at forhindre skader som følge af langvarig brug af alkohol og stoffer, såsom paracetamol, som begge beskatter leveren og kan forårsage leversygdom. En af de mekanismer, der gurkemeje beskytter leveren er ved at fremme sekretion og flytning af galde. Faktisk gurkemeje holder leveren sund, hjælper det fungere optimalt som kroppens primære detoxifier.

5. En effektiv antiseptisk og antibiotisk

Gurkemeje er en naturlig antiseptisk og antibiotikum, der historisk har været brugt som et urte salve til at behandle alt fra mindre sår og skrammer til fnat, sår og endda spedalskhed. Gurkemeje æterisk olie er en kraftig topisk antibiotikum, som hjælper med at forhindre infektioner og sepsis i sår. Acne, psoriasis, eksem og andre hudsygdomme også drage fordel af gurkemeje krydderi.

Ud over at desinfektion og forebyggelse af infektion, gurkemeje hjælper også til at stoppe smerte og hævelse samtidig fremme heling af beskadiget hud væv. Det har også været traditionelt anvendt i Indien til kosmetiske formål, for oprydning pletter samt give en naturlig glød og udstråling til huden.

Andre Sundhedsmæssige fordele af Gurkemeje Spice

Gurkemeje bruges også i forebyggelse og behandling af flere andre sygdomme og tilstande, herunder:

  • Forkølelse, influenza og allergier
  • Cystisk fibrose
  • Højt kolesteroltal
  • Mavesår
  • Alzheimers sygdom
  • Diarré
  • Gum Disease
  • Vægtkontrol
  • Insektbekæmpelse


Da de gamle healere vidste, gurkemeje er en af ​​Moder Naturs mest alsidige og kraftfulde healere. Få andre lægeplanter prale så bred en vifte af terapeutiske anvendelser som denne farvestrålende krydderi. I dag er suset er på at gennemføre yderligere forskning i gurkemeje har fordele og bivirkninger, og til at udvikle curcumin som et lægemiddel.