Stevia sundhedsrisici: Hype eller Fakta?

Selvom stevia kun var godkendt til brug i USA i 2008, har der været masser af kontroverser hvirvlende omkring det i årevis. Det er fundet i stevia planter og er generelt fremstilles som et naturligt sødemiddel, der kan bruges som en sukker erstatning, men der har ikke været nok undersøgelser udført på stevia til at afsløre alle sine fordele og ulemper. Når det er sagt, er der masser af hype omkring den seneste sødemiddel til at tage nationen ved dille (både Coca-Cola og Pepsi nu bruge stevia i nogle af deres produkter), og det kan være svært at sige, om at bruge stevia er faktisk godt for dig eller ikke. Her er blot nogle af disse hypes og fakta omkring stevia:

Hype: Stevia er usikkert

Der er mange risici forbundet med stevia, men der er også mange fordele. For eksempel stevia er sikrere end mange kunstige sødestoffer og kan hjælpe dig med at undgå diabetes. Imidlertid har stevia længe blevet fordømt af læskedrikke virksomheder og andre virksomheder, der bruger sukker erstatninger, på trods af deres side. Sandheden er, at der ikke er nok endnu vides om præcis, hvordan stevia vil påvirke din krop over tid. På grund af dette, er det svært at sige, at stevia er absolut usikkert for dig at bruge.

Fakta: Stevia Kan forårsage vægtstigning

Stevia er drastisk sødere end sukker. Faktisk er det op til 300 gange sødere end sukker. Når du spiser noget, der er, at søde, du faktisk narre din krop til at tro, at der er kalorier kommer. Men de kommer ikke, fordi stevia ikke indeholder kalorier. Som et resultat, du stadig føler sultne trods af, at du allerede har taget i kalorier. Dette kan medføre, at du spise for meget og i sidste ende tage på i vægt.

Hype: Stevia Årsager Kræft

Under nogle tidlige forsøg med stevia, fandt forskerne, at stevia kan have kræftfremkaldende effekter på din krop. De konkluderede dette efter test stevia på lab rotter. Når det er sagt, har der ikke været nok langsigtet forskning om virkningerne af stevia på den menneskelige krop. Derfor er det ikke rigtigt at antage, at stevia kan få dig til at få kræft. Andre lande har også brugt stevia i mange år, og der har ikke været nogen beviser for, at der er afgjort en sammenhæng mellem stevia og kræft.

Fakta: Stevia er alle naturlige

Selv at være "alle naturlige" ikke automatisk gøre stevia nogen sikrere end nogen af de andre sukker erstatninger derude, er stevia dyrkes naturligt i steder som Brasilien. Den har en rig historie for at blive brugt til at behandle ting som diabetes.

Beslutter at bruge Stevia

Hvis du ikke gør eller ikke kan bruge naturligt sukker og ønsker at finde en sukker erstatning, der passer til dig, der er masser af dem derude på markedet. Stevia har sine fordele, men gerne noget, det har også sine risici. Må ikke blive for fanget i hype omkring stevia, men glem ikke at veje dine muligheder, før du begynder at bruge det, enten. Vigtigst er det, fortsætte med at læse op på nye undersøgelser udført på stevia at se, om det er virkelig det bedste for dig at tilføje til din kost.