Springvand: Rengøring Springvand Tips

Hold Fountains Bowls Gleaming

Holde vand springvand skåle skinnende, inde og ude, forbedrer udseendet af enhver springvand og hjælper med at holde springvand farvande mousserende. Da indendørs og udendørs springvand skåle kommer i en sødmefyldt bred vifte af materialer, er der ingen enkelt bedste rengøringsmetode. Forskellige materialer kræver forskellige rengøringsmidler. Brug disse tips til rengøring nogle af de førende springvand skåle:

 • Keramiske fontæner kan rengøres som alle andre keramisk porcelæn eller glaseret stentøj med varmt sæbevand og en klud eller svamp. Genstridige slime eller mineralforekomster kan kræve en let skrubning med et ikke-slibende pad. Skyl grundigt for at undgå at efterlade sæbevand rest. Bemærk: belægningen på lave glaseret keramik skåle kan udvikle lokalisere huller eller små revner med slid og tunge rengøring; hvis dette sker, re-ruder er et must.
 • Resin springvand og glasfiber springvand kræver mere omhyggelig rengøring end keramik. De ridse nemt og er bedst rengøres med en blød klud og varmt sæbevand eller med særlige glasfiber rengøringsmidler.

 • Kobber springvand kombinere de positive Feng Shui elementer af vand og metal. De fleste kobber springvand har en beskyttende pulver kysten eller klar finish coat at forsinke plette / grønne; andre er naturligt kobber. Alle kobber oxideres og mørkere over tid. Denne naturlige proces skaber en patina, der forbedrer springvandet skønhed. Ren kobber springvand med pantsætning eller anden god kvalitet møbler og en blød klud. Påfør et tyndt lag bilvoks / turtle voks og buff hvert par måneder for at opretholde glimt. Brug aldrig en stærk kommerciel kobber renere på fysiske eller pulver kobber springvand. Kobber rengøringsassistenter rent faktisk skade kobber finish ved at fjerne belægningen og naturlig patina.
 • Stål springvand Rustfrit tilbyder en cool, chik moderne atmosfære og er praktisk talt vedligeholdelsesfri. De er meget modstandsdygtige over for de elementer og bakterier / alger har svært ved at få styr på den slanke overflade. Rengør med en våd eller tør klud og rengøringsmiddel til rustfrit stål. Brug aldrig slibende rengøringsmidler eller puder, der ridse den blanke overflade. Undgå blegemidler og kemikalier, som misfarvning eller beskadige finish.
 • Bambus springvand og træ springvand tilbyder enestående beroligende lyd og naturlige skønhed. Forseglet bambus og træ ren med en blød svamp eller klud og varmt sæbevand. De ville ikke få lov til at tørre ud, når de er blevet anvendt. En let anvendelse af linolie til en træ springvand ydre beskytter og skinner.

Bemærk: Når du er i tvivl, altid følge eksplicit producentens anbefalinger til, hvordan man rengør et springvand.

Rengøring Indendørs Tabletop Springvand

Destilleret vand er den bedste måde at forhindre alger opbygge i bordplade springvand. Men hvis destilleret vand ikke er tilgængelig, kan anvendes regnvand eller vand fra hanen hvis de behandles til at fjerne skadelige mineraler og kemikalier. Om hver tredje måned, bør indendørs springvand tømmes og rengøres grundigt indvendigt og udvendigt. Periodisk rengøring pumper og filtre holde dem i drift ved maksimal kapacitet og forlænger deres levetid. Mellem periodisk rengøring, se for tidlige tegn på problemer som alger, slim, hvid skala og skum.

Undgå at bruge blegemiddel i et indendørs springvand - det indeholder kemikalier, som kan skade børn og husdyr. Bleach kan også forårsage springvand forringelse og det lugter dårligt. Fountec er et populært valg til behandling af springvand. Bare en dråbe om ugen typisk holder de fleste springvand mousserende. Byg er en anden forebyggende vedligeholdelse alternativ. Og der er også en bred vifte af springvand plejeprodukter og springvand rengøring kits til forebyggende vedligeholdelse og nem rengøring. Kig efter No More Alger, No More White Scale og No More Skum. Pleje Gratis Enzymer Fountain Protector er et naturligt springvand pleje produkt helt sikkert for kæledyr og dyreliv. Og Fountain Acscents Cleaning Kit leveres med alt hvad du behøver for at holde springvand rent.

Moder Natur Hjælper Clean Havefontæner

Tryk på Power of Moder Natur til at hjælpe balance og holde haven springvand rent. Hvis du er interesseret i voksende vand haveplanter, skal placeres, hvor det bliver fire til seks timer i direkte sollys dagligt en have dam springvand. Moder Naturs solrige dage også magt sol springvand, som hæmmer algevækst gennem beluftning og ved afkøling vandtemperaturer om sommeren.

Watch out for overdreven direkte sollys, især i kvælende sommermånederne, da det kan føre til øget algevækst. Guldkorn: Brug vandplanter til at dække op til 2/3 af haven springvand overflade og forhindre for meget sollys i at nå overfladen samtidig reducere alger oprustning. (Bemærk:. Hvis planterne dækker mere end 2/3 af overfladen, de fælde overdreven kuldioxid og andre gasser) Holde springvand pumper kører kontinuerligt også hjælper Moder Natur.

Fisk tilføje interesse og glæde til en have springvand. Selv om en have dam springvand fyldt med fisk kræver mere pleje og rengøring, Moder Natur igen hjælper med skraldemanden. Snegle elsker alger. Haletudser og guldfisk fest på myggelarver. Planter hjælpe økologisk balance en fisk fyldt have springvand ved at hjælpe fjerne naturlige nitrater, der er et biprodukt af ammoniakken fisk udskiller i vandet.

Balancing en Garden Pond Fountain Ecosystem

Når den økologiske balance i udendørs vand funktioner er synkroniseret vandet er klart. Fisk og planter trives. En afbalanceret springvand system kræver mindre tid, kræfter og penge. Brug disse tips til at få en kant på den økologiske balance:

 • Betragt det store billede. Alle elementer i en vand funktion påvirke den økologiske balance. Dette omfatter: størrelsen af ​​haven springvand, beluftning, sollys, temperatur, planter, snegle og fisk.
 • Lær så meget som muligt om den økologiske balance. Tag et kursus på en lokal skole på haven og springvand installation og springvand pleje. Undersøgelse haven og springvand brugsvejledning eller forske i, hvordan at rengøre et springvand på internettet.
 • Stay tuned ind på din vand Køb en mester vand test test kit, der indeholder:. PH, ammoniak, nitrit, og salt. Lad ikke vandstanden falde betydeligt. Når niveauet er nede med en tomme tilsæt vand. Fountain pumper ikke fungere effektivt, når vandstanden er for lav. Altid teste igen efter tilsætning postevand og efter kraftig regn. (Bemærk: Brug destilleret vand, der er fri for kemikalier og mineraler til mindre indendørs og udendørs springvand og genopbygge efter behov for fordampning.)
 • Undgå unødigt dræner en have dam springvand. Hvis afbalanceret og vedligeholdes korrekt, bør du kun at tømme og rengøre en lille til mellemstor havebassinet vand funktion hvert tredje eller fjerde år. Opdater vand funktioner mellem dræning ved pumpning eller opsugning 10% -15% af vandet fra bunden af ​​haven springvand, hvor sediment akkumuleres, så refill.
 • Luftes og lyse. Oxygenat havedamme med skulpturer springvand, flydende springvand eller vandfald. UV lys er også nyttige i store springvand (1,000-3,000 gallon filter kapacitet). Lyset sidder på mursten over sediment i bunden af ​​springvandet og filtrerer vandet igennem det, dræbe alger med ultraviolette lampe indeni.
 • Følg med enkel vedligeholdelse. Fjern flydende blade og blomster fra overfladen og bunden af springvandet. Undgå pesticider og gødning i at komme ind i springvand farvande. Undgå tilsmudsning vandet ved overfodring fisk. Brug et springvand pleje kit og anbefales kun springvand rengøringsmidler efter behov, der ikke påvirker økologi.

Rengøring Fountain Pumpe

Hvis dit vand funktion har et springvand pumpe, uundgåeligt, skal du udføre nogle grundlæggende vedligeholdelse at få det renset. Din springvand pumpe sandsynligvis har en si eller skærm til at forhindre småsten og andet affald fra jamming funktionen af ​​pumpen. Det er altid en god ide at rense din springvand pumpe før vandstrømmen er helt blokeret, fordi dit udstyr kan overophede og brænde ud. Her er blot et par tricks til at holde din pumpe jam-fri.

 • Læs brugsanvisningen om, hvordan man adskille og samle din pumpe for nem rengøring.
 • Når adskilles, brug varmt sæbevand og en gammel tandbørste til en grundig rengøring.
 • Du kan derefter dyppe pumpedelene i en mild blegemiddel løsning.
 • Når du er færdig, saml alle brikkerne og sørg for din springvand pumpe er tilbage til sin oprindelige indstilling. Processen skal bare tage dig mindre end 10 minutter.

Hold dit Fountain Clean - Undgå Tap Water

Når du tilføjer vand til din springvand, kan du blot bruge vand fra haveslangen og tænk ikke på det. Men hvis du virkelig ønsker at holde din springvand i god form, brug destilleret vand i stedet for postevand. Hvorfor? Fordi postevand har mineraler i det, og over tid, kan det forårsage grimme pletter og ringe i din springvand, der er vanskelige at rengøre. Destilleret vand, som ikke er det samme som drikkevand eller kildevand, ikke giver de mineraler, der skaber de grimme skader pletter. Bare en gallon destilleret vand kan løbe dig en dollar, give eller tage, afhængigt af hvor du bor. Når du fylder din springvand op, blot tilføje et stænk af yderligere destilleret vand hver dag for at erstatte den tabte til fordampning beløb.

Og hvis du bor i et særligt fugtigt område, kan du faktisk lave din egen destilleret vand ved hjælp af en affugter. Samlingen tank i en affugter kan faktisk hente et par gallon en dag i et klima med høj luftfugtighed, hvilket eliminerer behovet for dig at købe din egen.

Hvorfor du bør undgå at bruge Bleach Som et springvand Cleaner

Du kan bruge blegemiddel som et springvand renere. Men selv om det ville rense din springvand, at man bør udvise en vis grad af forsigtighed, hvis nogen dyreliv vil være omkring din springvand. Det er klart, hvis din springvand indeholder fisk, du bør ikke bruge blegemiddel som et springvand renere fordi det indeholder skadelige kemikalier. Men overveje disse grunde, samt:

 • Bleach kan ofte vende eksisterende alger i en brun udskud.
 • Wildlife, som fugle, vil drikke ud af chlorerede vand, der ikke er sundt for dem.
 • Da det indre af et springvand ikke er typisk fremstillet til at modstå chlor, ville en foring forringes meget hurtigere end normalt.

Forkæl alger med Fountec

Er grimme grønne alger formørker din smukke udendørs springvand? Til sidst, kan al den slim og alger tilstoppe din pumpe, så ikke alene er det grimme, kan det blive en vedligeholdelse problem. Hvis du har brug for at behandle alger, der allerede er dannet, kan du prøve et produkt kaldet Fountec at rense ud dit springvand. Ved blot at tilføje en dråbe om ugen, kan du få en ren springvand uden fysisk rengøring. Fountec arbejder også for at holde myg avl i skak, og det er sikkert til brug med de fleste kæledyr. Undgå brug af dette produkt, hvis du har fisk, dog. Du bør også huske på, at selv om Fountec anses sikkert for planter brug, kan nogle planter ikke overleve virkningerne af denne fontæne rengøring afhjælpe.

Byg - The Fountain renere alternativ

Nogle gange ved hjælp af et springvand renere er den eneste måde at få din vand funktion i optimal form. Dog kan bare lidt rutine forebyggelse spare dig fra besværet med at rense ud din springvand fra alger. Et alternativ til at skulle bruge et springvand renere tilføjer byg til dit vand. Byg er mere af en forebyggende foranstaltning end et springvand renere, hvilket gør det endnu mere effektiv. Det virker ved at forhindre nye alger fra formning i din springvand, om du har en væg springvand, vandfald springvand, en bordplade version eller en dam. Der er en anden bonus til at bruge byg som et springvand renere alternativ - du kan købe en lille balle af det uden at bruge ret mange penge.

Tip: Ved også at holde din springvand i skyggen, du hjælpe med at forhindre algevækst i dit springvand.

Rengøring og Vedligeholdelse Fountain pumper

Et springvand pumpe er den primære arbejdsstyrke til indendørs og udendørs springvand. Der er eksterne og dykkede springvand pumper. Det er pumpens opgave at holde vandet i bevægelse, og det er en stor opgave. Forebyggende vedligeholdelse og rengøring hjælpe pumpen gøre sit arbejde og udvide dens levetid. Må ikke vente, indtil du bemærker formindsket vandføring eller ingen vandstrøm til at servicere et springvand pumpe. Brug denne rådgivning fra haven pool eksperter til at holde din pumpe spinder:

 • Lad ikke snavs at opbygge omkring springvandet pumpen. Placer Dykpumper på en base af mursten i bunden af springvandet. Fjern blade og blomster fra overfladen og bunden af ​​springvand ofte. I perioder med kraftig løvfald, brug netting over springvandet til at hjælpe fange faldende blade. Mindst ugentligt, drejes dykpumpe, fjern det fra springvandet og tjekke for opbygning af blade og sediment. Nogle pumper har indbygget filtre; andre pumper kan kræve en ekstra filter for bedste betjening. Kontroller filtre / filter kurve til træsko.
 • Kør aldrig en pumpe tør. Dykkede springvand pumper skal være helt dækket med vand på alle tidspunkter, hvor i drift. De fleste springvand ejere finder det bedst at holde pumper kører hele tiden. Denne stadige driften faktisk forlænger levetiden af ​​springvandet, fordi den undgår stress af at dreje pumpen til og fra. Fountain vand forbliver også renere, når pumpen arbejder kontinuerligt i stedet nødt til at kæmpe for at "indhente".
 • Følg producentens retningslinjer. Rengør pumpen så ofte som anbefalet eller når formindsket vandføring viser behov. Sluk pumpen fra. Tag det fra springvandet og tør udenfor kabinet ren med en svamp eller klud. Følg instruktionerne for at fjerne den udvendige beklædning og rengør indvendigt med varmt sæbevand og en blød børste. En tandbørste er praktisk til at nå snævre rum. Dyp pumpen i en mild blegemiddel og vand løsning til at rense. Saml og returnere den til springvand til at fortsætte sit arbejde.

Hold Fountain Ren og Combat algevækst

Alle alger er ikke dårlig alger. Sunde alger er et naturligt led i en have dam springvand økosystem. Men for meget af den "forkerte" slags alger udgør et problem for havefontæner. Lejlighedsvis, algevækst slå springvand farvande slimede grønne næsten overnight. Fritsvævende alger streng og globs pels siderne af springvand, tilstoppe springvand pumper og choker ud planter. Det lugter dårligt. Det er tid til handling.

For trådformede eller oprejst alger, oprydning begynder med fysisk fjernelse af glutinous strenge eller globs med en rive, dip net eller i hånden. Ugh! Selv byg fungerer bedst som en alger inhibitor, er det også en hjælpsom og billigt naturligt alternativ til skadelige algaecides. Byg halm, pellets eller ekstrakt nedbrydes i vand og sollys og skaber peroxid, der dræber alger. Fountain pleje produkter som No More Alger væske også hæmme væksten af ​​suspenderet alger og alger, der vokser på siderne af springvand.

For tilbagevendende algevækst problemer i havebassinet springvand, overveje at investere i en hulske, der indsamler vand og alger og sender dem gennem en vedhæftet filter, der fjerner alger og returnerer vandet. Ultraviolet sterilisatorer også zappe nogle typer af alger med en bølgelængde af lys. Bekæmpelse en alger angreb er aldrig sjovt. Stop problemer, før de starter med proaktiv forebyggelse, balance og rengøring.

Rene Fountains Opret positiv energi

Vand er forbundet med lykke (chi) og rigdom forbedring i Feng Shui principper. Flytning vand er endnu mere lovende. Imidlertid er chi kun tiltrukket mousserende rene vand. En have springvand, haven vandfald, havebassinet eller i døren springvand, der sidder stagnerende, fyldt med snavs og kvalte med alger tiltrækker negativ energi og ulykke tiltrækker negativ energi, kendt som shar chi.

Selv folk, der ikke abonnerer på principperne i Feng Shui genkende en træg og stillestående vand funktion som grimme og usundt. Stillestående vand er forurenet med kemikalier, der udgør nogen sundhedsrisiko for dyr og børn. Myg yngler i stillestående vand. En usoigneret springvand forringer en ellers beroligende miljø.

Springvand er meget lettere at rengøre og vedligeholde på en løbende basis end overfor større vedligeholdelse forårsaget af forsømmelse. Heldigvis en velplanlagt og velplejet funktionen vand kræver minimal tid og kræfter. Hemmeligheden er at holde økosystemet i balance. En god tommelfingerregel: gennemsnitlig størrelse vand funktioner, der er økologisk afbalanceret kræver typisk omkring en time om ugen til rengøring haven springvand. Og, for store springvand, tildele omkring 10 minutter pr tusind gallon hver uge for at holde springvand rent.

Rengøring The Fountain Bowl

Hvis du har en keramisk springvand skål, der er enten glaseret porcelæn eller stentøj, du er i lykke. Du har et springvand skål, der er forholdsvis let at rengøre. Hvis du bruger destilleret vand, vil du ikke behøver at beskæftige sig med grimme mineral spotting. Men du stadig kan have nogle pletter på grund af de mineraler i skifer af skålen. Hvis disse pletter, er det nemt at rengøre. Bare bruge en scuff pad og forsigtigt krat din skål med lidt eddike.

En anden almindelig form for springvand skål er en lavet af plast harpiks og støves af med marmor eller kalksten for en rig udseende. Hvis din er en af ​​disse, tage forsigtighed for ikke at ridse skålen. For plast harpiks skåle, skal du kun bruge en blød klud og varmt sæbevand til at rengøre.