Spontan abort

Spontan abort


"Spontan abort" er betegnelsen læger bruger til en abort, der sker i de første 20 uger af graviditeten. Aborter sker i omkring 10-20 procent af kendte graviditeter, og det er ikke ualmindeligt at have mere end én. Nogle aborter ske før kvinden selv indser hun er gravid. At have en abort betyder ikke nødvendigvis en kvinde kan ikke have en normal graviditet.

Selvom ordet "abort" henviser også til bevidst afbrydelse af en graviditet, en spontan abort er anderledes. Det meste af tiden, er der intet kvinden kunne have gjort for at forhindre det.

Hvad er årsagen spontane aborter?

Mange spontane aborter ske, fordi der var noget galt med barnet. En baby udvikler, er resultatet af en meget kompleks proces, der involverer genetiske beskeder, celle udvikling og hurtige vækst. Utroligt, fungerer korrekt det meste af tiden alt. Men, hvis noget går galt, barnet kan ikke udvikle sig ordentligt.

Den mest almindelige årsag til spontan abort er et problem med barns genetiske materiale. Hver celle i et barns udvikling krop indeholder gener fra både moderen og faderen. Barnets celler dele sig og vokse til at gøre flere celler, der tilsammen gøre alle dele af baby. Nogle gange, en celle uheld får en ekstra kopi af en forældrenes gener, eller ikke får et komplet sæt. Når denne celle deler, vil dens afkom ikke korrekt, og barnet vil ikke udvikle sig normalt. Denne type problemer er som regel bare en ulykke: der er ingen grund næste barn vil ikke vokse og udvikle sig fint.

Sundhedsproblemer i Mother

Nogle gange, et sundhedsproblem i moderen er årsag til en spontan abort. For eksempel, hvis moderen har svær diabetes, immunsystemet problemer, eller en tendens til at udvikle blodpropper, hun er en øget risiko for spontan abort. Ældre kvinder er mere tilbøjelige til at have aborter end yngre kvinder, selv om de er sunde.

Nogle livsstilsvaner kan øge risikoen for abort. Disse omfatter:

 • Rygning
 • Indtagelse af alkohol
 • Brug af ulovlige stoffer
 • Heavy koffein indtag

Nogle infektioner kan føre til abort. For eksempel bør gravide undgå enhver mulighed for at pådrage sig en seksuelt overført sygdom. Kvinder, der ikke allerede er immune bør også undgå kontakt med alle, der har røde hunde, også kaldet rubella.

Problemer med livmoderen

Nogle spontane aborter ske på grund af et problem med moderens livmoder. Hvis det ikke er formet ordentligt, kan det ikke være i stand til at understøtte en udvikling baby. En anden mulig årsag er cervikal inkompetence. Livmoderhalsen, der ligger højt oppe i skeden, er indgangen til livmoderen. Normalt livmoderhalsen forbliver tæt lukket indtil det er tid til at føde. Hvis det ikke forblive lukket, kan barnet begynde at glide ud længe før det er tid til at blive født, hvilket resulterer i en abort.

Tegn på en abort

Almindelige tegn og symptomer på abort er:

 • Vaginal blødning
 • Mavekramper og / eller smerter i lænden
 • Passage af blodpropper eller væv fra skeden
 • Tab af graviditet symptomer

Hvis nogen af ​​disse ting sker under din graviditet, bør du kontakte din læge med det samme.

Myter om Abort

Ofte en kvinde, der har mistet en graviditet vil føle sig skyldig, gad vide om den abort var hendes skyld.

Her er nogle ting, der ikke forårsager aborter:

 • Sunde niveauer af motion
 • At have sex
 • Faldende eller slå din mave, med mindre du er alvorligt såret
 • Løfte tunge genstande
 • Fortsat at arbejde i løbet af graviditeten, så længe dit job ikke indebærer farer som farlige kemikalier

Forebyggelse

Der er ingen måde at forhindre spontane aborter, der sker på grund af genetiske problemer i barnet. Disse børn ville ikke overleve, selv om graviditeten fortsætter.

For aborter forårsaget af helbredsproblemer hos moderen, den bedste forebyggelse er at få god prænatal pleje og ophold så sunde som muligt. Hvis du har en kronisk sygdom som diabetes, se din læge for at få din tilstand under kontrol, før du begynder at forsøge at blive gravide.

Tager folinsyre, der starter før du bliver gravid, vil hjælpe med at forhindre en alvorlig misdannelse, der kan føre til abort. Du bør også spise sundt, holde sig i form, og undgå udsættelse for risici såsom cigaretrøg, alkohol og infektioner.

Hvis du har mistet en graviditet

At have en abort kan være meget stressende og trist. Det er vigtigt at erkende dine følelser. Hvis du kan, så tal med din partner, din familie, og støttende venner. Det er også ok at tale med din læge, og selv at søge professionel rådgivning.

Spørg din læge til at forklare præcis, hvad han / hun mener var årsagen til din abort. Hvis du har en kronisk medicinsk problem, hvis du eller din partner har en kendt genetisk sygdom, eller hvis du har haft to eller flere aborter, du kan have behov for særlig behandling eller endda genetisk rådgivning for at se, om du skal prøve igen. Ellers vil din læge sandsynligvis berolige dig. De fleste kvinder, der har haft en spontan abort kan gå på at have en normal graviditet.