Søde spansk vin

Søde spansk vin


Sød spansk vin er verdenskendt, især sorter af søde Sherry samt Malaga, lækre Moscatels, og søde rødvine fremstillet af Garnacha druer.

En Tour af Spaniens Sweetest årgange

Du kan finde søde vine i hele Spanien, hver region producerer sin egen version af en sød stil vin. Spanien er kommet langt i de seneste par årtier, med mange vine nu kommanderende alvorlige priser på markedet. Men fordi de er eneste virkelig populær i landet, mest sød spansk vin er godt prissat. De eneste dessert vine, som du vil bruge store penge på er sjældne sherry, der er perfekt alderen.

Her er en kort guide til nogle af Spaniens mest berømte søde vine:

Malaga

Malaga vine var populære i århundreder og katolske præster ofte brugt dem ved alteret. Men efter det 19. århundrede, mode for søde vine aftaget og Malaga forbruget faldt dramatisk. I dag har der været en fornyet interesse for søde vine og dessertvine, så meget, at Malaga i dag endnu en gang at blive en husstand name.You kan spore de moderne udgaver af Malaga tilbage til den berømte spanske vinmager Telmo Rodriguez. Rodriguez udformet Molino Real (hvilket betyder den kongelige mølle), som nu betragtes som en af ​​de øverste dessert vine fra Spanien. Som med alle Malagas, vinavlere gør denne vin fra Pedro Ximénez og Moscatel druer, som begge bibringer fantastisk dybde og kompleksitet.

Malaga er en af ​​de ældste vinfremstilling områder i Europa, og selv om dette område kun har omkring 16 vingårde mellem landsbyerne Frigiliana og Velez, er det boomer med erhvervslivet.

Sherry

Den mest kendte af alle Spaniens søde vine, er sherry fremstillet i et lille område kaldet "Sherry Trekant", som omfatter byerne Cadiz, Jerez de la Frontera og El Puerto de Santa Maria. Sherry beslutningstagere håndværk denne vin fra Palomino og Pedro Ximénez druer, undertiden herunder lidt af Moscatel. Et af de vigtigste kendetegn ved sherry er resultatet af "Albariza" jord, som er hvid og kalkholdig, og giver en karakteristisk terroir, når det kombineres med den lokale varme, Atlantic klima.

Realiseringen Sherry

Processen til fremstilling af sherry er karakteristisk fra andre vine. Efter vinhøsten, sherry beslutningstagere forlade dem i det fri i en længere periode.

På grund af denne form for fermentering og eksponering for luft, nogle af saften oxiderer og udvikler en tyk belægning af flor, eller gær, på overfladen. Denne gær er, hvad bibringer de meget karakteristiske smag af sherry.

Efter fermentering sherry passerer gennem en solera system, som er en serie af tønder, der indeholder vine af alle forskellige aldre. Den ældste er i bunden tønde og den yngste er øverst. Denne proces fjerner vin fra ældste cylinderen og vin fra toppen tønde tilsættes til bunden og så videre i al fremtid.

Dette system skaber en konstant cyklus af vin, som er alle meget ens i smag og karakter, hvilket er grunden til sherry er sjældent dateret med en vintage.

Mens sherryer kan være alt fra tør til sød, den mest kendte er de dessert sherry. Vintners gøre dessert sherry fra Oloroso vine og forsøde dem med de Pedro Ximénez druer. Der er også fløde sherryer og brune sherry.

Priorat og Montsant

I Catalonien, vin region kaldet Priorat er for mange, en af ​​de mest interessante vinområder i verden. Det er et bjergrigt område nær Middelhavet, cirka to timer syd for Barcelona.

Rød dessert vine kommer fra dette område af Spanien. De er meget forskellige fra sherryer fordi de vigtigste anvendte druer Garnacha og Carinena.

Navarre

Øst for Spaniens berømte Rioja-regionen, er Navarra kendt for sine rosévine og tørre røde. Imidlertid er regionen også producerer nogle fremragende Moscatels der er frugtig og sød, men har en dejlig syrlighed til dem. Disse vine er meget mad venlige og er ved at blive nogle af Spaniens hotteste nye køber.

Parring mad med søde vine

Hvis du tænker på at tjene søde spanske vine, de er bedst som akkompagnement til oste som Manchego. Du kan også tjene dem med dessert, især dem med stenfrugter, såsom ferskner eller abrikoser. De er bedst tjent køligt, kølede og ikke stuetemperatur. Disse kvaliteter gør dem perfekte i de varme sommermåneder.