Smør vs Margarine: Hvilken er sundere?

Smør og margarine anvendes typisk til at tjene samme formål i køkkenet, fra sprucing op et stykke tørt toast til sautering grøntsager eller bage cookies. Forbrugerne kan generelt enige om, at smør slag margarine ud af parken, når det kommer til smag og konsistens, men hvilken af ​​de to er et sundere valg? Smør og margarine er lavet af forskellige ingredienser, og dermed gøre deres ernæringsmæssige make up helt anderledes. Forstå forskellene mellem de to kan hjælpe dig med at træffe et sundere beslutning, før du slather dem eller steg dem op.

Grundlæggende smør

Den primære ingrediens i smør er animalsk fedt, og derfor er det på høje fedtindhold. Det er ikke kun mængden af ​​fedt i smør, der gør det usundt; Det er den type fedt, smør indeholder. Smør er højt indhold af mættet fedt, hvilket øger niveauet af dårlige kolesterol (LDL) i kroppen. Det er vigtigt at begrænse mængden af ​​mættet fedt i kosten for at opretholde en sund livsstil.

Makeup af margarine

Den primære ingrediens i margarine er vegetabilsk olie. Mens margarine stadig har nogle fedtindhold, der gør det usunde, fedt det indeholder omfatte polyumættede og monosaturated sorter. Disse to typer af fedtstoffer faktisk medvirke til at reducere niveauet af dårlige kolesterol (LDL) i kroppen.

Desværre er det ikke alle margariner er nøjagtig den samme. Der er variationer på markedet, som kan gøre det endnu værre for en forbruger end smør. Typisk, jo hårdere margarine er, desto højere trans fedtindhold. Trans fedt har været kendt for at reducere niveauet af gode kolesterol (HDL) og øge risikoen for hjertesygdom. I stick form margarine er i sin hårdeste tilstand, hvilket betyder at det er sandsynligt, fyldt med farlige transfedtsyrer.

Det sunde valg

Det er klart, smør og margarine indeholder begge elementer, der er potentielt skadelige for kroppen. Da valget mellem smør og en version af margarine, der er høj i transfedt, smør er det bedste valg. På den anden side, kan let trumf smør på middagsbordet en mindre solid margarine, der er beriget med plante-baserede olier.

Velsmagende Alternativer

Sammenfattende kan vælge den rigtige form for margarine være et sundere valg, at regelmæssig smør. De mange forskelle mellem de to stoffer gør det svært at vælge sunde alternativer, især når det kommer til at bage. Hvis du opdager, at du bare ikke kan ofre den forjættende smag af smør til margarine erstatning, er der nogle lækre alternativer. Der er pisket og lette butters på markedet, som er lavere i niveauet af dårlige kolesterol. Andre smør alternativer omfatter en blanding, der blander smør med olivenolie eller rapsolie. Slutresultatet med disse velsmagende alternativer er færre kalorier og mindre fedt end traditionelle smør.

Uanset om du beslutter at bruge smør eller margarine, det vigtigste er at forbruge disse typer af produkter i moderate mængder. Når du gør spredes på smør eller margarine, så gør det med måde. Dette er en sundere beslutning, som vil hjælpe dig med at følge en lav-kalorie og fedtfattig kost.