Sleep at forblive sunde

En evne til at være ligevægtige? Fravær af dårlige vaner? Regelmæssig motion og sport? En afbalanceret kost? Gunstige arvelighed? Efter din mening, hvad der er vigtigst for et godt helbred? En storstilet undersøgelse foretaget af en gruppe forskere fra England konkluderer, at det vigtigste er sund søvn.

Sleep at forblive sunde

Forskerne BEMÆRK: Du skal være opmærksom på alle de mulige faktorer, der kan påvirke sundheden. Det er vigtigt at tage hensyn til det hele: genetik, fysisk aktivitet og psykisk velvære. Men søvn er den vigtigste sundhed faktor - ved den måde, er det kun lidt over en rimeligt afbalanceret kost.

Sleep påvirker stofskiftet i kroppen. Fravær af optimal søvn i sidste ende vil føre til fedme, selvom du har en helt korrekt kost. En rimelig mængde motion vil underminere sundheden for dit hjerte. En generelt korrekt livsstil og mangel på genetisk disposition vil ikke være i stand til at forebygge diabetes udvikle sig. 80% af de mennesker i verden kunstigt skaber deres søvnproblemer, og 40% har medicinske problemer med søvn. Som et resultat, ca. 30% af mennesker i verden ikke få nok søvn kronisk eller konstant. Det er sådan, Bruce Locke, professor i søvn lab fra School of Medicine ved University of Brighton, kommenterede resultaterne af denne undersøgelse.

Forskerne har skabt en teoretisk model for, hvordan menneskeheden ville se ud, hvis hver af os havde tilstrækkelig søvn. Ifølge denne model ville mortalitet fra cardiovaskulær sygdom blive reduceret med omkring 50%, og forekomsten af ​​diabetes ville være 30% lavere. Som et resultat, hvert år kunne redde livet på 100-150 millioner mennesker verden over.

Det er i øvrigt natten at kroppen producerer 70% af den daglige mængde af melatonin - et hormon, der beskytter os mod stress og for tidlig ældning, forkølelse og endog kræft. Hormonet produktion begynder at vokse ved solnedgang, så den når sit maksimum fra midnat til 04:00 og reduceres ved daggry. Derfor går i seng om morgenen, fratager vi os af den nødvendige mængde en af ​​de mest magtfulde naturlige immunmodulatorer og antioxidanter, frie radikaler, som fjerner disse ustabile molekyler, der ødelægger DNA, celler og væv og bidrage til kræft og hjertesygdomme.