Skal du låne eller låne penge?

Alle har venner, bekendte eller slægtninge, der låner penge. Hvad skal du gøre - låne penge eller ej?

Skal du låne eller låne penge?

Hvordan det sker

Maria lånte penge til hendes ven, der havde mistet sit job. Hun lånte det uden at tænke for meget og uden papir registrering, selv om beløbet var ganske store. Efter et stykke tid, hun lærte, at hendes ven blev besat af lån - hun havde tre gæld at betale til banker, og hun havde lånt penge fra flere andre slægtninge. I mellemtiden, Mary selv måtte arbejde overarbejde for at få enderne mødes. Det er overflødigt at sige, at Mary følte som et fjols, når hun lærte at hendes ven levede lykkeligt på hendes penge. Desuden blev hun lever med en arbejdsløs mand, hun købte et plasma-tv, gik til havet ... og var ikke til at betale tilbage gælden!

Skulle du låne penge?

Psykologer, samt shamaner og troldmænd, enstemmigt siger at du ikke skal låne eller udlåne penge. Den tidligere forklare det med, at gælden er en stor stress for både debitor og kreditor. Sidstnævnte henviser til de karmiske love energi cirkulation.

Så skal du låne penge?

Ja, hvis ...

 • Den anmodede mængde er lille.
 • Du har "ekstra" penge, som du ikke er ked af at miste.
 • Grunden en person låner er virkelig haster, og du oprigtigt ønsker at hjælpe.

Nej, hvis ...

 • Du er ikke sikker på, at du vil blive betalt tilbage.
 • Du har brug for penge selv.
 • Du bange for, at dit forhold kan blive forkælet på grund af denne gæld (det ofte sker, når en person ikke har mulighed for at tilbagebetale gæld og ikke ønsker at se den person, som han / hun står i gæld).
 • Du bliver bedt om et meget stort beløb, som du ikke kan låne uden at udsætte visse ulemper (tidlig tilbagetrækning af depositum, mister interessen, etc.).
 • En person nægter at give en kvittering og ønsker "at gøre uden papirer."

Vi ser, at der er flere argumenter imod at låne penge! Men det er op til dig at beslutte.

De siger, at du skal låne kun det beløb, som du er klar til at skille sig af med. Er du enig at skille sig af med dine penge, selv af hensyn til venskab?

Hvis du føler, du ikke er klar til at låne penge, men du kan ikke afvise på en gang - tage lidt tid til at tænke! Du vil helt sikkert komme med grunde til det;) Dog skal din afvisning begrundes således at personen ikke er fornærmet. Som option fortælle ham / hende helt ærligt, at du vil gemme forholdet.

Sådan låne penge ordentligt

Hvis du ønsker at blive betalt tilbage, stille en garanti. En fordring, der ikke er registreret på papir er næsten en gave, der ikke kan returneres! Efter alt, vil du ikke være i stand til at fremlægge en mundtlig aftale som bevismateriale i retten, eller huske den nøjagtige dato, tid og sted.

Der er en låneaftale. Du kan finde en prøve på internettet, printe den ud og udfylde.

Hvis gælden er væsentlig, kan du bede om en kaution. Normalt er det en ting, der kan sælges hurtigt, hvis nødvendigt, og som ikke mister sine egenskaber med tiden. Smykker er den mest egnet til dette.

Den mest almindelige variant er en kvittering. Den er hurtig og nem. En kvittering kan skrives i enhver form, er det ikke nødvendigt at notarize det, og det vil tjene som grundlag for den kulør i tilfælde af manglende betaling.

Du kan kombinere alle tre muligheder. Hvorfor ikke, hvis summen er signifikant?

Hvordan man skriver et lån kvittering aftale

Alle indtægter skal være håndskrevet af den, der tager et lån. Kvitteringen skal indeholde følgende oplysninger:

 • Navn, adresse og identitet på den ene, der låner.
 • Navn, adresse og identiteten af ​​den person, der giver et lån.
 • Mængden af ​​gæld (i ord og tal, for at undgå tvetydighed).
 • Den periode, som du låne, datoen for returnering.
 • Hvis der er nogen interesse.
 • Hvad sker der, hvis gælden ikke returneres eller kun delvis tilbage på det aftalte tidspunkt. Dette er et meget vigtigt punkt, som ikke desto mindre ofte udelades.
 • Dato og sted.
 • Signatur.

Hvad hvis gælden ikke er indfriet?

 • Først minde debitor om tilbagebetaling. Måske fik han for travlt og glemte om det?
 • Såfremt lånet ikke er blevet registreret på papir, skal du kun at håbe på en anden persons ærlighed.
 • Hvis der er en kvittering, men gælden er ikke tilbagebetalt, kan du gå til retten. En god mulighed er at gå til politiet og anklage debitor for svig. De siger, at sagen kører meget hurtigere i dette tilfælde.

Skulle du låne penge?

Når du har hårdt brug for penge, den første mulighed er at låne fra venner. Hvordan er det at være på den anden side, at gældsforpligtelsen?

Major tip: låne penge, hvis du er sikker på, at du kan give det tilbage. Bankerne er forsikret pålideligt i denne henseende, fordi de ikke giver lån, medmindre de er sikre på låntagers solvens. Hvad med dine venner?

Det er meget dårlig til at låne for at tilbagebetale den tidligere gæld. Er det muligt at føle sig fri, når du er op til halsen i gæld?

Hvorfor ikke lære at spare? Selvfølgelig betyder det ikke lyder meget tiltalende, men kan løse problemet med mangel på penge, lån og gæld.