Scottish Fold Cat

Scottish Fold Cat


Den skotske Fold kat er en unik race med en rolig og stabil temperament. Hvis du aldrig har set en før, så tjek vores mini galleri nedenfor og læs mere om folden usædvanlige ører.

Det hele begyndte med Susie

Oprindelsen af ​​mange katteracer er indhyllet i en smule af mystik, men ikke så for den skotske Fold kat. Denne race faktisk spor tilbage til en enkelt hunkat hedder Susie. Susie var en hvid kat, der boede på en gård i Skotland. Hun havde en særskilt fold i hendes ører, der gjorde hende helt anderledes end andre lokale katte. Når Susie sidst havde killinger, to af dem faktisk arvet disse foldede ører. En herre ved navn William Ross købte en af ​​disse foldede killinger og sæt om at etablere, hvad der ville blive den skotske Fold racen.

Beskrivelse af den skotske Fold Cat

Krop

Scottish Folds er mellemstore katte, der giver et meget afrundet indtryk. Fra deres fremtrædende runde øjne til deres afrundede hoveder og betydeligt afrundede organer, disse katte er indbegrebet af en kælen kat.

Øjne

Den skotske Fold øjne konkurrere med den mest udsøgte persiske. De er ganske store og runde, og konkurrere med ørerne for opmærksomheden. Deres lysende kvalitet har fået nogle beundrere at sammenligne dem med en ugle øjne.

Ører

Selvfølgelig er disse katte 'mest karakteristiske træk er den, der giver dem deres navn. Indbegrebet skotske Fold kat bærer et unikt sæt af gener, der forårsager ørerne at gange over i stedet for at stå op som andre katte. Nogle katte har en enkelt fold, der stadig adskiller ørerne lidt fra hovedet, mens andre har to eller endda tre folder, der rent faktisk gør ørerne lå fladt mod hovedet.

Det er værd at bemærke, at ikke alle killing i et kuld Folds vil faktisk er til stede med foldede ører. Alle killingerne har normale ører, når de bliver født, men inden for uger, vil nogle begynde at gange over. Selv om det er disse killinger, der vil være den mest ønskelige på PET-markedet og show samfund, de udfoldede søskende er meget vigtige i den samlede avlsprogram, fordi de stadig bærer de gener, der producerer folden.

Frakke

Folds kommer i både korte og lange frakker. Den korte pels skal være helt fuld og plys, næsten så tæt, at den står på højkant. Den lange pels skal være helt fuld og fjer på halen, fødder og ører, og især så omkring kraven. Kortere hår på ansigt og krop er tilladt, selv om det er lidt mindre desirable.Breeding af fundamentet materiel med både britiske og amerikanske Korthårskat var nødvendigt at indføre race type så mange farver er tilladt. Men enhver Fold, der viser Siamese-type punkter, chokolade eller lilla pels er ikke berettiget til show.

Personlighed

Denne race er kendt for at være yderst kærlig og også ganske vokal. Folds har blødere stemmer i forhold til den lige så højrøstede Siamese, men de har en meget interessant ordforråd, kan du heldigvis tilbringe resten af ​​dit liv dekodning.

Billeder af Scottish Folds


Scottish Fold Cat
Juvenile skotske Fold

Scottish Fold Cat
Scottish Fold Kitten

Scottish Fold Cat
Scottish Fold Voksen

Scottish Fold Cat
Scottish Fold Kitten

Scottish Fold Cat
Scottish Fold Voksen

Scottish Fold Cat
Scottish Fold Voksen

Sundhedsmæssige betænkeligheder

Desværre har de samme genetik, der forårsager den unikke øre fold af denne race også været forbundet med degenerative led. Dette er tilfældet på knæ, ankler og hale, og det forårsager leddene til at smelte sammen. Betingelsen er mere udbredt i katte, der har dobbelte forældre, men det er også blevet bemærket i katte med en enkelt fold forælder.

Af denne grund er det vigtigt at inspicere enhver skotske Fold killing eller kat for tegn på denne tilstand, hvis du overvejer at vedtage. Du kan gøre dette ved forsigtigt at bøje de førnævnte leddene for at sikre de fungerer korrekt. Tving aldrig leddene til at bevæge sig, hvis de giver modstand, eller du kan skade den feline.

Scottish Fold Rescue

Som med så mange husdyr, også Scottish Folds befinder sig inden for behov for et hjem fra tid til anden. Nogle af disse katte er helt raske og kunne simpelthen ikke blive passet længere deres tidligere ejere. Andre lider fælles fusion og har brug for kærlige mennesker til at give dem specialiseret behandling. Hvis du er interesseret i at redde et af disse dyr, besøg Scottish Fold Rescue, Inc.Nu, at du vide mere om den skotske Fold, tøv ikke med at besøge opdrættere for at finde ud af, om det kan være katten for dig.