Santa Fe Boligindretning

Santa Fe Boligindretning

De rige kultur og historie i den amerikanske Southwest er fanget i varmen af ​​Santa Fe indretning. En stil med ydmyge begyndelse, denne type design fokuserer på praktiske elementer, som er komfortabel og rustik elegant.

Rødderne af Santa Fe Style

Før europæiske bosættere ind i området, blev den sydvestlige region befolket af indianske stammer såsom Anasazi. De byggede den første adobe hjem ved hjælp af mudder og sten mursten til at skabe ejerlejlighed stil multi-etagers strukturer. Bosættere, som senere kom sammen fra Mexico og Spanien indarbejdet Anasazi adobe bygninger på grund af deres energieffektivitet under både sommer og vinter.

Den Anasazi placeret deres hjem omkring centrale pladser, der udviklede sig til den private gårdhave med indflydelse af spanske bosættere. Gården er typisk placeret ved foran indgangen til et hjem, men kan også findes i baghaven arealet af en Santa Fe stil hus. Den klassiske gårdhave byder rigelige løv og blomster sammen med rislende springvand.

Anasazi samfund også gjort brug af cirkulære åndelige kamre kaldes kivas. Over tid, i sidste ende førte til indsættelsen af ​​buede pejse kaldes kiva pejse. Disse blødt formede esser er normalt placeret en fremtrædende plads i hjørnerne af Santa Fe stil.

Santa Fe Architecture

Det overordnede arkitektoniske udformning af det sydvestlige stil bygninger har en enorm indflydelse på Santa Fe indretning. Homes stadig bygget ved hjælp af de traditionelle materialer af soltørrede lersten og mudder mørtel. Men de fleste moderne huse i regionen nu konstrueret af stuk og beton for at replikere adobe look. De indvendige vægge ofte ekko denne stuk finish med rig hånd murske teksturer.

Originale Santa Fe stil gulve bestod af pakket mudder eller jord, og denne tendens er afspejlet i brugen af ​​hårde overflade gulve i moderne hjem byggeri. Populære valg for gulve i det sydvestlige interiør omfatter fliser, mursten og træ, med lidt brug af tæpper.

Lange træ støtte bjælker kaldet vigas er en dominerende træk ved den flade, afrundede Santa Fe stil taglinje. Disse ru-hugget bjælker kan ses stikker ud gennem de udvendige adobe vægge, men de gør det største indtryk på de indvendige rum, hvor de støtte bjælker er ubeskyttet. Et andet fælles loft træk er anvendelsen af ​​små grene kaldet latillas der er placeret i lag mellem de store bjælker.

Særlige hånd

Santa Fe Boligindretning

Santa Fe indretning har masser af fine detaljer, der hjælper definere stil og pryder rummet. For eksempel gangarealer og vægge ofte funktionen forsænkede nicher til visning skattede genstande. De bløde kurver af den udvendige afspejles også inde med brug af afrundede hjørner og buede døråbninger. Døre og porte er til tider autentiske vintage stykker, eller de er udskåret og nødstedte til at ligne gamle stil døre.

For at fange ånden i Santa Fe i dit hjem, fokus på farver og teksturer for maksimal effekt. Earthtone nuancer og neutrale brune toner er grundlaget for denne stil med smæld af ler rød, turkis blå, og grøn. Brugen af ​​terracotta fliser i hele rummet vil etablere den perfekte vibe.

Rough teksturer er en stor del af Santa Fe indretning, så opsøge naturlige materialer med ringe efterbehandling. Populære stoffer anvendes, er ruskind, læder, serapes og vævede tekstiler. Møbler er typisk fremstillet af fyrretræ med naturlige plet finish og rustikke smedejern hardware. Tilbehør tendens til at være håndlavede objekter fra indianske eller mexicanske kilder og omfatter Talavera keramik, religiøse artefakter, og farverige malede fliser. Temaet for helgener og kors er også almindeligt ses i det sydvestlige tilbehør.

Ressourcer til Santa Fe Boligindretning

Touch of Class - Møbler, tæpper, væg kunst, sengetøj og hjem accenter inspireret af Southwest.

Western indretning & Design - Magazine, der fokuserer på arkitektur og interiør fra det amerikanske vesten.

Galisteo Boligudstyr - Santa Fe, New Mexico, baseret virksomhed, der sælger møbler, antikviteter, belysning og tilbehør.

Talavera Emporium - en unik samling af Talavera keramik og indretning af hjemmet for ægte Santa Fe stil.