Sanseintegrationsbehandling for Autisme

Sanseintegrationsbehandling for Autisme


Problemer med sensorisk forarbejdning er almindelige i autisme, og nogle folk på spektret har en ekstra diagnose af sensorisk forarbejdning lidelse (SPD). Ifølge en 2004 Sensory Processing Disorder Foundation undersøgelse, SPD påvirker mindst 1 i 20 børn. En række eksperter er enige om, at en stor procentdel af de børn med SPD har også autisme.

Sensory Processing og autisme

Sanseintegration terapi for autisme omhandler overfølsomhed eller hypo følsomhed, folk med autisme erfaring. Mennesker med autisme kan drage fordel af sanseintegration terapi, hvis de enten ikke er følsomme nok til eksterne stimuli, eller for følsomt til stimuli, såsom støj, touch eller lys.

Som navnet antyder, disse lidelser skyldes dysfunktionel bearbejdning af stimuli. I modsætning til mennesker, der er døve eller blinde, personer med sensoriske forarbejdning lidelser gør fornemme oplysningerne korrekt, men hjernen ikke behandler det ordentligt. Som et resultat, vil personen opfatter stimuli enten for intenst eller ikke tilstrækkeligt.

Det forklarer, hvorfor mennesker med autisme, for eksempel, kan ikke være i stand til at stå lyden af ​​en opvaskemaskine eller trafik. Det andet yderpunkt findes også, hvor stimuli ikke kan opfattes tilstrækkelig. Hvis dette er tilfældet personen er hypo følsomme, og i nogle ekstreme tilfælde kan det betyde, at han kun kendskab til hans krop, når de modtager meget store stimuli. Dette kan oversætte til rent faktisk at skade sig selv til at opnå denne selvbevidsthed. Mennesker med autisme kan være overfølsomme, hypo følsom, eller ikke viser nogen følsomhed problemer.

Mål af sanseintegrationsbehandling for Autisme

Sanseintegrationsbehandling for autisme forsøger at løse disse sensoriske forarbejdningsproblemer. De er baseret på en neurologisk dysfunktion, som forårsager følgende sanser at bearbejde information forkert:

  • Vision
  • Auditiv
  • Rør
  • Olfaktoriske
  • Smag
  • Følelse af bevægelse (vestibulære system)
  • Positional forstand (proprioception)

Selv mennesker med autisme sense stimuli fra miljøet, hjernen analyserer sanseindtryk på en usædvanlig måde. Dette kan forårsage angst og uønsket adfærd, såsom at kaste et raserianfald eller dækker ørerne, hver gang en bil kører forbi.

Hvis du kender nogen, der kæmper med sensoriske problemer med behandlingen, kan denne form for terapi være en mulighed. Det er terapi mest almindeligt anvendt til disse lidelser. Den ideelle resultat af behandlingen er at ændre, hvordan personen reagerer på de stimuli, der enten over- eller opfattet. I processen med at regulere dette svar, terapi hjælper også faldet angst og forbedrer fokus.

Hvordan sanseintegrationsbehandling Works

Sanseintegration terapi tilbydes af specialuddannede ergoterapeuter. Denne terapi kun omhandler de sensoriske udfordringer mennesker med autisme ansigt, men det erstatter ikke andre læring behandlingsformer såsom multi sensoriske metoder og anvendt adfærdsanalyse. Det er en behandling, som kan udføres i forbindelse med indlæring terapier. I modsætning til de behandlinger, der vedrører læring og adfærdsmæssige problemer, sanseintegration terapi er langt mindre tidskrævende.

For at løse overfølsomhed eller hypo følsomhed i mennesker med autisme, vil en terapeut skabe en bred vifte af sensoriske aktiviteter, der appellerer direkte til de stimuli, der er mest problematiske. Det er sjældent, at mennesker med autisme vil få problemer med alle fem sanser. Så terapeuten kan børste patientens hud forskelligt teksturerede stoffer eller legetøj, hvis patienten er hyper (eller hypoglykæmi) følsomme for berøring. Desensibilisering sker over tid, som den person, vænner sig til de forskellige fornemmelser fra de objekter, der anvendes under behandlingen. I første omgang kan en terapeut prøve at bruge en meget blød klud eller udstoppede dyr, efterhånden bevæger sig op til grovere teksturer eller forskellige objekter.

I betragtning af at på dette tidspunkt for det meste børn behandles med sanseintegration terapi er aktiviteterne designet til at være sjovt og vildt-lignende. Ved at gøre behandlingen ind i et spil, vil et barn med autisme ikke føler så let overvældet.

Flere forskellige sensoriske behandlinger eksisterer for at løse de mange problemer mennesker med autisme har. Som med mange typer af terapi, hvad der virker for én person ikke arbejde for en anden. Som følge heraf er sanseintegration terapi altid personlig, og udført på en en-til-en basis. Uanset den anvendte teknik, er det altid har til formål at løse en bestemt sensorisk forarbejdning problem. For eksempel vil nogle børn bliver mindre hyperaktive når spundet i en stol under behandlingen. Andre drage større fordel svinge, eller vibrationer terapi. Den teknik, der er rigtigt for dig, eller dit barn, er meget personlige. Derfor er det yderst vigtigt at finde en terapeut, der er godt at træne og fuldt opdateret på de nyeste teknikker.

Resultater kan variere

Selvom sanseintegration terapi er meget udbredt og anerkendt, sensorisk forarbejdning lidelse er ikke en officiel diagnose. Mennesker med autisme har vist usædvanlige sensorisk behandling, men der er stadig en masse uenighed i videnskabelige kredse om denne del af autisme og dens behandlinger.

Der er en række undersøgelser, der har vist sanseintegration terapi for at blive en succes, men nogle er også blevet anfægtet. Endnu mere anekdotiske beviser for, at denne form for terapi er til gavn for mennesker med autisme. Med en kvalificeret professionel det er bestemt værd at prøve. Hvis det virker for dig, udbyttet er høje, og der er ingen risiko for behandlingen selv.