Sådan Clean røgskade

Sådan Clean røgskade

Røg skader på dine vægge og lofter kan være et irriterende problem og er meget ubehageligt at rengøre. Der er mange virksomheder derude, der vil reparere røg skader, og de kan være ganske pebret. Hvis du er villig selv at løse problemet, fremstilles ud fra nogle hårde arbejde, afhængigt af omfanget og arten af ​​skaderne.

Sod og forkulning

Røgskade forårsager sorte mærker og misfarvning på dine vægge og loft. Sod er rest fra røg. Forkulning er den faktiske afbrænding af malingen. Du skal først vurdere omfanget af skaderne og afgøre, om rengøring er en rimelig mulighed. Det kan være umuligt at rense tung sod og forkulning fra flade-malede vægge, og priming og re-maleri kan være din eneste mulighed. Der er mere håb for satin eller semi-gloss finish, hvis forkulning ikke er gået for dybt.

Hvad skal du bruge:

 • Trinatriumphosphat (TSP) renere *
 • Stor svamp (såsom den type ville du bruge til at vaske en bil)
 • 2 Skovle
 • Varmt vand
 • Kraftige gummi rengøring handsker
 • Goggles
 • Rene klude

* TSP er en barsk renere, og hvis du ikke bære handsker, du risikerer alvorlig hudirritation. Det kan også forårsage alvorlig øjenirritation, risikoen for, som kan blive væsentligt mindsket ved at bære briller eller andre passende briller.

Rensningsprocessen:

 1. Fyld spanden med 1 gallon varmt vand og tilsæt 1 generøse spsk TSP.
 2. Iført gummihandsker og beskyttelsesbriller, våd svamp i TSP løsning. Arbejde én sektion af gangen, tørre væg / loft kraftigt med svampen, derefter skylles grundigt med en klud dyppet i rent vand. Fortsæt, indtil hele området er blevet vasket og skyllet.
 3. Det kan være nødvendigt at gentage vask / skyl flere gange, afhængigt af sværhedsgraden af ​​sod oprustning og forkulning. Pas på ikke at løbet mætte dine vægge, eller lad vandet sive mellem dine vægge og sokler, eller du kan beskadige gipsvæg.
 4. Hvis skaden røg ikke helt fjernes ved denne proces, vil du sandsynligvis nødt til at prime dine vægge / lofter og male.

Boblende og blærer

Boblende og blærer af malingen på dine vægge og loft kan forekomme overdreven varme. En boble eller blister kan ikke være "fortrydes", men kan repareres.

Hvad skal du bruge:

 • Spartel
 • Spackle
 • Fint sandpapir
 • Primer
 • Paint matchet til farven på din væg / loft

Reparation processen:

 1. Skrabe forsigtigt væk i toppen af ​​boblen eller blister med spartel.
 2. Sand boblen eller blister, indtil det er fladt.
 3. Spackle området til at dække eventuelle led eller mangler.
 4. Når spackle er helt tørt, sand det spackled område, indtil den er glat og flugter med væggen / loftet.
 5. Prime og male området. Hvis malingen ikke passer, være parat til at re-male hele væggen / værelse / loft.

Røg lugt

Bortset fra uskøn forkulning og sod opbygning, kan røg efterlade en ubehagelig lugt, der synes at klamre sig til væggene. Røg lugt kan være ret stædig. Afhængig hvor stærke røg lugt er en eller flere af disse metoder kan vise sig nyttige. Husk dog, at hvis røg lugt har gennemsyret i dine tæpper, gardiner, møbler mv, er der ikke meget, der kan gøres for at fjerne røg lugt, medmindre disse genstande er fjernet eller udskiftet.

 1. Eddike: hvid eddike skærer igennem lugte naturligt. Prøv at tørre ned møbler, afvaskelige vægge, gulve osv med hvid eddike. Prøv også at placere flere skåle af eddike rundt i lokalet med den skade røg, der forlader dem der i flere dage. Hvis du ikke kan tåle lugten af ​​eddike enten prøve at blande lidt af lavendel olie i skålene til at hjælpe skære lugt af eddike.
 2. Baking Soda: Bagepulver er en anden naturlig lugt-absorber. Prøv overbrusning liberale mængder af bagepulver på møbler, gulve mv Efterlad et par skåle af bagepulver rundt i lokalet i flere dage for at hjælpe absorbere lugte.
 3. Febreeze: Febreeze, et populært lugt-reducerende produkt, der sælges i mange butikker, bruger en kemisk forbindelse kaldet cyclodextrin, et sukker-lignende stof, der absorberer lugte. Sprøjtning området ned med Febreze kan bidrage til at reducere røg lugt.
 4. Aktivt kul: Dette produkt, der ofte bruges som antidot, er også en naturlig lugt absorberende. Placering af skåle af aktivt kul (pulveriseret form) omkring dit værelse kan bidrage til at absorbere de røg lugt.
 5. Frisk luft: I varmere vejr, lade dine vinduer og døre åbne så meget som muligt. Frisk luft i sidste ende vil sprede duften af ​​røg.
 6. Ozon generatorer: Der er produkter på markedet er kendt som ozon generatorer, som kan hjælpe med at reducere eller helt fjerne røg lugt fra dit hus. Husk dog, at disse dyre produkter, mens effektive til at reducere lugt, ikke vil fjerne det helt, hvis lugten har gennemsyret de tæpper, forhæng, møbler, etc.

Yderligere Tips og råd

 • Trinatriumphosphat virker meget godt til rengøring af røg skader, men det er sådan en barsk kemikalie, som det måske ikke er tilgængelige i alle områder. Spørg din lokale home forbedring butik (såsom Lowes eller Home Depot) for mulige alternative rensevæsker.
 • Hvis du har svær røgskade i dit hjem, kan det være bedst at kontakte en røgskade professionel.
 • Mange mennesker velkommen til at ringe i en røgskade specialist fordi processen kan være dyrt, nogle gange farlige og miljøskadelige (dvs. brug af ozon neutralizers). Men der er virksomheder til rådighed, som beskæftiger miljøvenlige procedurer røg fjernelse.