Sådan Clean en antik Globe

Spurgte: Hvordan rengør jeg en gammel globus uden at beskadige det? Det er cirka 70 år. Det er lavet af papir dækket med lak.

Antikke glober er en skat, der skal behandles med stor omhu for at sikre, at papiret under beskyttende belægning ikke bliver beskadiget. Større rengøring bør overlades til professionelle, men overflade rengøring kan være afsluttet i hjemmet. Hera € ™ s hvad de skal gøre.

Du skal bruge:

 • Bløde klude
 • Vand
 • Mildt rengøringsmiddel

For at rense Globe:

 1. Før du forsøger enhver rengøringsprocedurer, vil det være nødvendigt at inspicere stykket grundigt for eventuelle svage eller beskadigede områder.
 2. Brug en blød klud til forsigtigt at tørre støv eller løst snavs væk. Ofte er dette tilstrækkeligt til at rense en antikke stykke.
 3. Hvis der er for stor tilsmudsning og stykket er i god stand, kan du prøve at tørre væk snavs med en fugtig, blød klud.
 4. Start med almindeligt vand og fugte en blød klud.
 5. Vrid kluden ud særdeles godt. Vand og papir ikke blandes, så du ikke vil have nogen fugt til at sidde på overfladen af ​​kloden.
 6. Arbejde i små sektioner og tør forsigtigt, ikke krat, til overfladen fjerne snavs oprustning.
 7. Tør området straks med en ren, blød klud.
 8. Fortsæt med det næste afsnit indtil hele kloden er blevet renset.
 9. Hvis snavs ikke fjernes, kan en lille mængde af mildt vaskemiddel blandes med vand.

Yderligere Tips og ideer

 • Undgå at bruge slibende eller skrappe rengøringsmidler på antikke papirprodukter.
 • Stop øjeblikkeligt, hvis du ser nogen fjernelse af print og enten lade det være som er eller konsultere en professionel.
 • Jo mindre vand, der bruges, jo bedre. Mange gange er det bedre at have en lille mængde af snavs tilbage, hvis du fjerner det betyder stykke vil blive beskadiget.