Sådan bruges stavekontrol i Word

Du kan aldrig være sikker på, at det, du skriver i MS Word er et hundrede procent præcise, hvad angår stavning og grammatik. Men der blot er tidspunkter, som du føler for doven til dobbelttjekke disse ting. Godt, at Word har den helt rigtige funktion til at hjælpe dig med dette. På bare et par klik på en knap, kan Word stavekontrol hjælpe dig med nemt se dine fejl og rette det med det samme.

Hvis du ikke har brugt denne funktion endnu bedre at udnytte stavekontrollen til at hjælpe dig med at producere fejlfri eksemplarer. Dette gælder især, hvis du skriver vigtige dokumenter såsom breve, videnskabelige artikler og lignende. Så her, notere disse følgende retningslinjer for, hvordan at bruge MS Word stavekontrol option:

  • Vælg ord eller tekster. Start ved at fremhæve de tekster, som du ønsker at blive kontrolleret. Eller, hvis du ønsker at tjekke hele dokumentet, skal du blot placere markøren bare overalt i filen. Der er ikke behov for at fremhæve dem alle længere.
  • Åbn "Stavekontrol og grammatik" funktion. Gå til "Funktioner" og derefter "Stavekontrol og grammatik" lige fra standard værktøjslinje. Når du klikker på "Funktioner", der vil være en dropdown menu, hvor du kan se "Stavekontrol og grammatik" valgmulighed. Et pop-up box åbner om kort tid.
  • Gennemgår resultaterne. For hver ord eller en sætning, der har fejl med hensyn til grammatik og stavning, vil du se dem markeret eller rødt. Dette kan ses direkte på det øverste venstre i vinduet. Det er også angivet i der, hvorfor ordet eller sætninger er blevet markeret. En almindelig årsag du vil se, er "Ikke i ordbog."
  • Læg mærke til de forslag. Word vil give dig korrektion forslag til de mærkede ord. Dette kan ses på den nederste venstre side af vinduet.
  • Ændre et ord til foretrukne forslag. Klik på højre forslag om, at man ønsker at reflektere over dit dokument. For eksempel, hvis du har tastet forkert "spell" som "spel," vil du finde en liste med forskellige forslag, såsom magi, spill, og lignende. Vælg "stave" og klik på "Change", så det vil reflektere over dit dokument. Hvis der er flere tilfælde i dokumentet, at ordet er stavet forkert, skal du vælge "Erstat alle" for alle de forkert stavet "stave" vil blive rettet alle i hele dokumentet.
  • Indtast din egen korrektion for et markeret ord. Hvis du ikke kan finde den korrekte stavemåde på listen over forslag, eller hvis der ikke er nogen forslag, der vises, skal du rette stavningen af ​​dig selv. Sæt din markør til højre ind på markeret tekst og rette den, som du ønsker det skal være. Klik derefter på "Change" knappen efter at gøre det.
  • Ignorer forslag. Hvis du ikke finder nogen grund til at korrigere de mærkede ord, skal du blot klikke på "Ignorer alle." Dette gælder især for egennavne, der ikke er opført på Word ordbog.
  • Tilføj ord til ordbogen. Hvis der er ord, du ofte bruger, at Ordet ordbogen ikke genkender, føje dem til ordbogen. Klik på "Føj til ordbog", så når du bruger det samme ord igen i fremtiden, stavekontrollen ikke vil flag det igen.

Brug Word stavekontrol fra tid til anden kan garantere dig en fejlfri dokument hver gang. Takket være denne funktion, behøver du ikke gå gennem dit dokument fra top til bund igen bare for at dobbelttjekke det for fejl. Med en enkel stavekontrol er alt fejl, der skal korrigeres allerede givet.