Sådan at male over tapet

Sådan at male over tapet

At give dine vægge en frisk lag maling kan ændre hele udseendet af rummet. Hvis du allerede har tapet op på dine vægge, selv om, kan du føle lidt tøvende om at male lige på toppen. Forudsat at din tapet er i god stand, du behøver ikke at være bange for at male, og det vil spare dig tid og penge.

Hvorfor male over tapet

Nogle baggrunde er meget let at fjerne. Deres limen er løsnet i årenes løb, og papiret skræl væk nemt. Størstedelen af ​​wallpapers, dog er klæbet fast til væggen. Det betyder, at forsøge at få dem væk kunne rive eller beskadige gipsvæg bag dem, hvilket nødvendiggør en reparation, før du kan begynde at male.

Fjernelse tapet tager tid. Det kan også koste en masse penge med leje af damp udstyr, eller behovet for en professionel til at lappe den gipsvæg, når du er færdig. Maleri over tapet betyder, at du kan male det samme, med dine vægge i deres nuværende tilstand. Du kan male over enhver tapet, herunder struktur, forudsat at det er i god stand, før du begynder.

Inden du går i gang

Tapet kan håndtere maling lige på toppen af ​​det, men kun hvis det er i god stand. Før du tager maling til papir, tage lidt tid til at undersøge og reparere papir, hvis det er nødvendigt.

 1. Kig efter eventuelle løse eller skrælning sektioner af papir.
 2. Prøv at indsætte en spartel under et søm i papiret for at se, om papiret er løs.
 3. Skrælle eventuelle løse dele af papir og anvende ekstra lim under dem. Give den nye klæbende tid til at tørre, så papiret er godt klæbet til væggen og vil ikke delaminere, når malingen er øverst.

Maleri i Baggrund

Størstedelen af ​​forskellen i maleri over tapet versus male direkte på gipsvæg er i præparatet. Du bliver nødt til at tage skridt til at give din tapet den beskyttelse, det har brug for at undgå at blive trukket væk fra væggen ved fugt i malingen.

Materialer

 • Caulk
 • Caulk pistol
 • Spackle
 • Murske
 • Sandpapir
 • Malerens tape
 • Oliebaseret primer
 • Oliebaseret maling

Vejledning

 1. Kør en perle af caulk omkring omkredsen af ​​hver tapetseret væg. Ideen er at forsegle kanterne af tapet, så fugt kan sive under papiret og skrælle det og malingen væk.
 2. Reparation huller i væggen med spackle og sand ned kanterne af reparation, når det er tørt.
 3. Selv ud tekstur på flokkedes, præget eller tekstureret tapet ved at anvende et lag spackle til papiret med en murske. Glat spackle ned i én retning med kanten af ​​murske til at skabe en jævn, flad overflade for malingen. Lad spackle tørre helt.
 4. Sand ned sømmene i tapet med sandpapir, indtil de er mindre mærkbar. Enhver bump eller tekstur i papiret vil vise gennem malingen, så udjævne de høje områder så meget som du kan.
 5. Tape fra loftet, sokler og træ trim i rummet.
 6. Påfør et lag af oliebaseret primer på tapet (Hvis du bor i Californien, så brug en urethan-baserede primer). Lad primeren tørre helt.
 7. Påfør den ønskede farve maling til tapet. Sørg for at bruge en olie-baseret eller urethan-baseret maling, snarere end en vand eller latex-baseret maling, fordi vandet kan sive under tapet og opløse klæbemidlet, får det til at skrælle væk fra væggen.

Når du har anvendt et lag primer til din tapet, kan du nu bruge enhver maleteknik, herunder faux-maleri tricks til at give dine vægge et helt nyt look.

Fremtidig vedligeholdelse

Når du har din tapet malet, kan du behandle det som enhver anden malet væg i dit hjem. Husk dog, at hvert lag maling vil blive tykkere det eksisterende tapet. Hvis du ønsker at ændre farven på maling i fremtiden, vil du nødt til at tage tapet ned på dette tidspunkt.