REM-udstyr

REM-udstyr

Læring om REM udstyr kan være til gavn for mennesker, der behøver at blive testes for tilstedeværelsen af ​​en søvnforstyrrelse.

Hvad er REM-udstyr?

Patienter, som er forpligtet til at have en søvn undersøgelse besøge en søvn laboratorium for evaluering. Nogle evalueringer kræver patienter til at overnatte, mens teknikere observere deres søvn adfærd. Nogle af de vigtigste adfærd forekommer under REM søvn. Mange hændelser sker i denne fase af søvnen:

 • Paradoxal søvn indebærer forhøjet aktivitet i hjernen parret med immobile muskler
 • Hjernebølger er lige så aktive som de er i en vågen tilstand
 • Dreaming
 • Rapid eye bevægelse

Rapid eye bevægelse er søvn aktivitet, giver REM cyklus sit navn. REM-udstyr registrerer og foranstaltninger denne fase af søvnen til evaluering.

Elektromyogram

En elektromyogram (EMG) er en enhed, der bruges til at måle elektriske reaktioner i skeletmuskulatur. Enheden anvender elektroder, som er diskret metalskiver strategisk placeret på overfladen af ​​huden. Elektroderne registrerer muskel og nerve aktivitet, hvilket gør dem nyttige i at afsløre forhold som uro i benene, men de er også nyttige i at afgøre, om en person oplever REM søvn. Under en polysomnogram, en tekniker normalt sætter elektroderne på patientens hage og langs skinnebenet for at optage impulser i de pågældende områder.

Stykket af REM udstyr måler muskeltonus under søvn og kan vise, når en person oplever paradoxal søvn. I nogle tilfælde er electromyogram anvendes i andre områder af kroppen, hvis andre søvnforstyrrelser såsom periodisk bevægeapparatet lidelse mistænkes. Endvidere kan udstyret være nyttig i detektering af respiratorisk funktion og bruxism (tænder slibning).

Elektroencefalogram

En elektroencefalografi (EEG) er en non-invasiv anordning, der måler hjerneaktivitet. Apparatet kan bruges, når patienten er vågen eller sover, og det registrerer hjernebølger gennem elektroder fastgjort til patientens hovedbund. De elektriske impulser produceret af hjernen bølger rejser gennem elektroderne og elektroderne sende strømme instrumenter kaldet galvanometre. Galvanometre detektere impulser og er fastgjort til skriveredskaber, der bevæger sig i overensstemmelse skabe en visuel graf på papir. Dette stykke REM udstyr er nyttigt i optagelse hjernens aktivitet under forskellige stadier af søvn. Det kan afgøre, om en person er i søvn eller vågen og det kan registrere hjerneaktivitet, der opstår, mens en person oplever hurtige øjenbevægelser cykler og drømme.

Lav og høj amplitude kan være indikatorer for personens tilstand:

 • Awake er lav
 • Trin 1 af søvn er lav
 • Trin 2 af søvn er medium
 • Stages 3 og 4 søvn er høje
 • REM er lav

Electro-Oculogram

Som navnet antyder, hurtige øjenbevægelser indebærer betydelige øje aktivitet under søvn. En elektro-oculogram er en enhed, der måler øjenbevægelser, hvilket gør det til et nyttigt instrument til at identificere REM cykler. En tekniker bruger to elektro-oculogram (EOG) kanaler til at måle lodrette og vandrette øjenbevægelser. Elektroderne er anbragt på hjørnet eller vinkel på hver side af øjet, et område kaldet øjenkrog. De afhente positive og negative ladninger i hornhinden (positiv ladning) og nethinden (negativ ladning). Målingerne kan detektere langsomme rullende øjenbevægelser, der typisk er til stede, når patienten er i første omgang at falde i søvn. De kan også detektere indtræden af ​​REM-søvn cyklusser samt dens varighed. Målingerne kan fortælle:

 • Hvor lang tid det tager for patienten at falde i søvn
 • Antallet af REM cyklusser patienten oplever
 • Hvor længe hver REM cyklus varer
 • Hvor længe ikke-REM cykler sidste

Oversigt over Rapid Eye Movement Udstyr

De tre vigtigste stykker udstyr, der anvendes under søvn undersøgelser er:

 • Electromyogram (EMG), der registrerer skeletmuskulatur aktivitet
 • Elektroencefalografi (EEG), der registrerer hjernens aktivitet
 • Electro-Oculogram (EOG), der registrerer øjenbevægelser

Sammen kan REM udstyr hjælpe med at opdage en række søvnforstyrrelser hos patienter søvn studier.