Regler for Netikette

Regler for Netikette

Reglerne for netikette kan hjælpe dig interagere med succes og fornøje online. Ligesom i sociale situationer uden for internettet, World Wide Web har sociale konventioner, der giver dig mulighed for at nyde succesfulde interaktioner.

Forklarer forretningsordenens Netikette

Virginia Shea, forfatter til The Core forretningsorden Netikette, skitseres de mest grundlæggende regler at følge mens du er på internettet. Den første og mest vigtige ting at huske er, at selvom du ikke kan se personen i den anden ende, er du stadig kommunikere med mennesker. De har følelser, og ligesom i den "virkelige verden", følelser kan blive såret.

Social Networking

En af de primære måder, folk interagerer online er via sociale netværk. Facebook, for eksempel, har mere end 500 millioner aktive brugere over hele verden, og 50 procent af de brugere logger ind hver eneste dag. Andre sociale netværkssider bugne, så godt, lige fra pæne særlige interessegrupper til microblogging sites som Twitter. Med sådan en velsignelse i sociale netværk aktivitet i det seneste årti, interagere i høflige måder stadig uhyre vigtig, selv på steder, hvor du kun linker til "godkendte venner." Overvej følgende:

 • Når du anmoder om venner eller kontakter på sociale netværkssider, påtager de ved, hvem du er. I stedet kort forklare, hvem du er, og hvordan de kender dig. Du er velkommen til at sige en høflig "nej" eller ignorere henvendelser fra personer, som du ikke ønsker at oprette forbindelse.
 • Du må ikke skrive minut-til-minut opdateringer af dine aktiviteter. Hvis du gerne vil skrive en mere tilbundsgående detaljer af dit liv, overveje en blog.
 • Overvej at holde rent sociale netværk adskilt fra forretningsanliggender. For eksempel forbinde med professionelle kontakter på LinkedIn og venner på Facebook. Høfligt forklare din politik om ikke sammenblanding arbejde og personlige hvis nogen vælger at gøre et spørgsmål om ITL
 • Undgå at spamme dine kontakter med ansøgning anmodninger. Hvis du bruger et program, du tror, ​​en anden vil nyde, så dele det, men ikke sende tæppe anmodninger.
 • Sociale netværk ikke er private. Undgå udstationering uhøflige kommentarer, følsomme emner eller pinlige billeder til andre mennesker, fordi de kan kontakter, de ikke ønsker at se disse oplysninger. Hvis du er i tvivl, så spørg din ven, før du sender denne fotografi eller en kommentar til sidste nats beruset fest.

Email

Folk email hele tiden mellem venner, familie, forretningsforbindelser og kunder. Vide, hvordan man sender en hensigtsmæssig og effektiv e-mail er vigtigt, så du respekterer modtagerens tid.

 • Betydningen af emnelinje: Emnet fortæller modtageren indholdet af e-mailen. Hvis du har udvekslet en e-mail frem og tilbage et par gange, kan en ændring i emnelinjen kræves afspejler den nyeste meddelelse.
 • Åbning og lukning: At vise professionalisme og respekt, starte med en hilsen såsom "Hej" eller "Hello" efterfulgt af personens navn. Afslut med en sende ud som "Pas" "Regards" eller "tak" efterfulgt af dit navn.
 • Hold øje med formatering: Fancy skrifttyper og farver er søde til familie og venner, men når de driver forretning, er det bedst at holde dine meddelelser som almindelig som muligt. Det er bedre at sende et TXT besked i modsætning til en HTML-meddelelse samt. Dette er fordi, hvis den pågældende ikke se sine mails i HTML, omregnet formatering til TXT kan se mærkeligt, især hvis du har kugler og anden formatering.
 • Korrekturlæst: Din besked er en repræsentation af dig og grammatiske eller stavefejl kan give den anden person et dårligt indtryk af dig.

Debatfora

Mange af de samme regler gælder for diskussionsfora, som de gør i elektronisk post. Du ønsker at læse korrektur dine indlæg, vælge en klar og koncis emnelinjen, og undgå overdreven formatering. Men nogle regler er unikke for diskussionsfora:

 • Lure før du sender: Ved at deltage i en ny social gruppe, tage lidt tid til at læse nogle af stillingerne. Læs FAQ sektion eller særlige stillinger i toppen af ​​forummet. Dette vil give dig en fornemmelse for gruppen og forstå, hvad de fora diskutere.
 • Søg efter svar: Inden du skriver med et spørgsmål, skal du gå til søgeværktøj og indtaste nogle søgeord. Du kan opleve, at en anden har allerede bedt dit spørgsmål før. Mange lange tid forum medlemmer finder det irriterende når nytilkomne skrive de samme spørgsmål, og de er nødt til at gentage sig selv.
 • Må ikke flamme: Flaming går ind i en diskussion og bevidst forårsager argumenter. Der vil være tidspunkter, hvor du vil være uenige med noget nogen siger, men du kan gøre det respektfuldt.
 • Caps lock off: Skrivning i caps betyder, at du råber eller gal.
 • Være en aktiv vidende deltager: Du må ikke slutte fora kun for din skyld; forsøge at hjælpe andre med, hvad du ved.
 • Se, hvad du siger, og hvordan du siger det: Når du såre nogens følelser i den "virkelige verden", ser du deres reaktion med det samme. Online kan ikke se ikke-verbal feedback. Vær forsigtig med, hvad du siger, og forklare dig godt. Sarkasme fungerer ikke godt i fora, da det er svært at sige, om det er sandhed eller en vittighed.
 • Tag det private: Uden ikke-verbal feedback, kan du få dine følelser såret på internettet eller uforvarende såre en anden. Hvis dette sker, diskutere det privat rense luften.

Ligesom i din hverdag, lidt høflighed går langt. Ved at tage sig at være en god borger i internettet, kan du sætte et eksempel for andre at følge.