PTT (Push to Talk)

PTT (Push to Talk)


TOT, eller Push-to-Talk, er en meget populær funktion blandt mobiltelefon-brugere, fordi det giver mulighed for øjeblikkelig forbindelse med forretningsforbindelser og andre kontakter uden at skulle ringe op til deres individuelle telefonnumre først. Det fungerer meget på samme måde som walkie-talkies gøre (det er undertiden benævnt mobil walkie-talkie), undtagen TOT opererer over et trådløst netværk, i stedet for at forbinde de to parter direkte.

PTT (Push to Talk)

Hvad der præcist er at trykke for at snakke og hvordan fungerer det? PTT er et "halv-duplex" systemet, hvilket betyder, at man kun kan sende eller modtage en transmission på et givet tidspunkt. Når der trykkes og holdes på knappen PTT, kan du tale til et vilkårligt antal dine TOT venner (selvom de skal være på det samme netværk som dig) direkte og med det samme. Denne meddelelse kan sendes til en eller flere kontaktpersoner på et givent tidspunkt, afhængigt af dine behov. Når knappen slippes, du er tilbage i "modtager" mode og transmissioner foretaget over denne frekvens og er beregnet til din modtagelse vil blive spillet over din celle telefonens højttalertelefon.

Half Duplex

På denne måde, Tryk og tal betragtes som en halv duplex-system, i modsætning til en fuld duplex system som konventionelle mobiltelefoner. Med fuld duplex systemer, skal du hente nummeret på den anden part, før enhver transmission kan gøres, denne forbindelse giver mulighed for samtidig afsendelse og modtagelse af "voice data", og denne forbindelse er helt åben, før en part afslutter opkaldet.

Iden Technology

En af de mest populære teknologier, der anvendes til tryk og tal-tjenester er iden, udviklet af Motorola. Som sådan flere af PTT-ready håndsæt, du ser på markedet, er enten Motorola-branded eller Motorola udviklede.

Populære Brug af PTT

Mens familien walkie-talkies er meget almindeligt brugt på camping ture, så familiemedlemmer hurtigt og nemt kan forblive i kontakt med hinanden, Push-to-Talk ser ud til at være en langt mere urban fænomen. Når oprindeligt udbydes til offentligheden, blev det markedsført som en business løsning, der vil gøre det muligt on-the-road salgsteams, for eksempel for at få en hurtig og bekvem måde at holde kontakten. Hele hold kunne kontaktes med et enkelt tryk på knappen PTT, kan hvert medlem omgående rapportere om deres status, og så videre. Dette var fremvist på hit tv-serie The Apprentice med Donald Trump.

For nylig øget populariteten af ​​(og markedsføring for) PTT blandt yngre forbrugere (15-30) er blevet set. Dette er måske bedst ses af MVNO (mobile virtuelle netværksoperatør) Boost Mobiles "Chirp" service, ledsaget af sin hofte, trendy slagord: "Hvor er du?" Hus parter kan organiseres i løbet af få minutter, kan shopping venner øjeblikkeligt fortælle andre om de bedste salg i storcenteret, og road trips, der involverer flere køretøjer er mindre tilbøjelige til at miste nogen undervejs.

Hvor meget koster det?

Som med enhver cellulær tjeneste, udgifter til Push-to-Talk varierer ganske meget afhængigt af mobiloperatør, telefonordning, og et væld af andre hensyn. Som en generel tommelfingerregel, behøver samtaler over PTT afskrives ikke på de inkluderet minutter i din almindelige celle plan. Det er en separat service med et separat sæt af afgifter (selvom det kan være en integreret del af dit trådløse løsning).

Nogle operatører vil tilbyde PTT til $ 1 / dag, hvilket giver rabatter med månedlige planer, øget forbrug og virksomhedernes regnskaber. Mange forretningsplaner inkluderer fuld TOT-tjenester. Spørg din favorit netværksoperatør for detaljer.

Cellular Service Providers med PTT

TOT tjenester tilbydes hele verden. I Japan kan du nyde Push-to-talk med NTT DoCoMo. Avea gør det i Tyrkiet, Claro i Brasilien, Telstra i Australien, og Hutch i Indien. Dette er kun et lille udsnit.

I Canada, de to store CDMA (Code Division Multiple Access) mobiloperatører giver Push-to-Talk: Bell Mobility markedsfører det som deres 10-4 service, primært gør brug af Sanyo mobiltelefoner; og Telus Mobility arvet "Mike" TOT-tjenesten, når de har købt Clearnet Communications. Mindre kendte Aliant Mobility tilbyder også PTT.

I USA finder du PTT med mange udbydere: Cingular, Boost Mobile, Sprint-Nextel og Verizon Wireless.